Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Spinalna glavobolja poslije carskog

Tea avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno Spinalna glavobolja poslije carskog

ja sam odmah drugi dan nakon carskog dobila spinalnu glavobolju. Ne daj Bože nikome. pa to je stvarno za izluditi. samo ako bi par centimetara digla glavu od kreveta- aaaaaauuuuuuuuuuuuuu!! morala sam piti coca-colu, bila na infuzijama do izlaska iz bolnice, voltareni u guzu.....

ima li još netko tko je imao takvu glavobolju, koliko je trajala?

jel pravilo, da bi možda opet imala takvu glavobolju da idem na treću operaciju a da bude isto spinalna?

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Nuspojave epiduralne analgezije:

Glavobolja: u oko 1% slučajeva javlja se glavobolja. Smatra se da je posljedica probijanje čvrste moždane ovojnice i isticanje likvora. U jednostavnijim slučajevima dovoljno je mirovanje u krevetu kroz nekoliko dana, davanje infuzija i analgetika. Ukoliko se na taj način ne može riješiti potrebno je ponoviti epiduralni injekciju i zatvaranje probijene moždane ovojnice.
    ...
    http://www.plivazdravlje.hr/?section...id=8621&show=1

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

ja, naprotiv, imam samo dobra iskustva sa spinalnom - i opet bih išla kad bi bila potreba . meni je uoči same operacije anesteziolog objasnio da se glavobolja javlja uglavnom ako se ne preleži u strogoj horizontali barem 24 do 28 sati u komadu nakon operacije jer da tada dolazi do istjecanja likvora kroz onu rupicu kroz koju je spinalna dana i da to uzrokuje glavobolje. žao mi je što ti se to dogodilo, ja zaista nisam imala nikakvih komplikacija (iako sam i ja bila na infuzijama i analginima u guzu 2 ili 3 dana :/ ...)

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A ti to Tea nama želiš nešto reći?

Tea avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj Poslid prvotno napisa
    A ti to Tea nama želiš nešto reći?
    1.