Pokazuje rezultate 1 do 30 od 30

Tema: assisted hatching

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno assisted hatching

pozdrav,cure!
    ev,danas, 10dnt embrija starih 4 dana(morule) i juce negativnog testa,vec razmisljam o novom FET-u,jer imamo jos 4 zamrznuta embrija.
    zanima me iskustvo i misljenje cura o assisted hatchingu uopce,a cula sam da posebno ima znacaja kod FET-a?
    u dilemi sam da li da iduci put na FET-u trazim assisted hatching ,koji se ,by the way, placa 300e.dakle,nije tako jeftin...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ne znam što bih ti rekla. Ako novac nije kritičan, možda pitajte i to "tehnološko čudo", možda vam pomogne.

Meni je u Mariboru ovako predstavljeno - assisted hatching ne preporučaju za svježe zametke, nije ta tehnologija "neko čudo", ali ga po defaultu rade na SVE FET-ove jer se kao u odmrzavanju ili zamrzavanju zona pellucida (biće to vanja opna embrija) malo očvrsne pa da olakšaju hatching. To su sve infaći iz 2006.-me kad sam to ispitivala.

Sretno!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I da, tamo FET općenito košta oko 400 EUR, tako da ne znam je li taj AH radi dodatne bodove i diže cijeni u može li se tražiti "bez AH-a" pa smanjiti cijenu. Tamo rade svima, bez pitanja, cijena FET-a je oko 400 EUR - mislim 380, točnije, a ja sam to bila detaljno ispitivala prije stimul. u MB-u sredinom 2005.-te kad sam htjela probat sve što nam nije uspijevalo odn. nije bilo dostupno (po mojim saznanjima) na VV-u - blastociste, assisted hathing itd.

AH rade, ako sam dobro shvatila, za sve FET-ove, jel' trodnevne, morule, blastice...

Sretno!
    Posljednje uređivanje od ina33 : 16.03.2010. at 15:24

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I da, to su cijene FET-ova za embrije u homolognoj oplodnji.

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

hvala,ina
    mozda i u Pragu rade po defaultu,cijena je 450e.
    bas sam se pitala sta kosta toliko.

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Zašto AH ne rade pri ETu? Ja sam do sada imala uvijek super osmostanične embrije, vračene treći dan...al se nisu uhvatili. Zanima me dal bi sa AH povećala šansu?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj juliette prvotno napisa Vidi poruku
    Zašto AH ne rade pri ETu? Ja sam do sada imala uvijek super osmostanične embrije, vračene treći dan...al se nisu uhvatili. Zanima me dal bi sa AH povećala šansu?
    Vjerojatno bi ti odgovori ovisili o tome koju kliniku pitaš. Ja sam pitala u Mariboru, rekli su mi da za svježi ET to ne diže nešto šanse, da se jedino to isplati raditi za FET, jer da se embrijima u tom postupku smrzavanja-odmrzavanja malo očvrsne opna pa malo laserom onda to stanje da se embrij lakše izliježe, a kao za svježe misle da to nema potrebe. Sve je to u IVF-u onako.... dosta je sivoga i nema jednoznačnih da/ne, ja prenosim što su mi rekli u Mariboru (to jest, kako sam ja to shvatila) kad sam se raspitivala 2006.-te za AH. Znači, njihov je stav bio da kod svježih embrija ne diže nešto posebno šanse.

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

ina33, hvala na odgovoru.

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Koliko sam ja citala malo po netu, u SAD-u se to radi uredno i na svjezim zametcima nakon par neuspjelih postupaka a ako su zametci kvalitetni. Bas me zanima kakvo misljenje o tome imaju nasi biolozi i kad cemo mi napokon poceti slijediti pozitivne svjetske trendove

Miki76 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Ja sam tek neki dan sasvim slučajno skužila na papiru od Reša da su mi radili AH. Nitko me nije za to ništa pitao, niti išta spominjao, a ne znam ni kako sam ja picajzla to uspjela prije previdjeti.
    Uglavnom, piše ovako:
    Stanjšanje zone pelucide leserjem (LA-hatching): DA.
    Pa, pretpostavljam da je to to, nema biti što drugo.
    Radilo se o svježim zamecima, i to u ovom dobitnom postupku (koji je na kraju loše završio, ali to više nema veze s postupkom)...

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Miki76 prvotno napisa Vidi poruku
    Stanjšanje zone pelucide leserjem (LA-hatching): DA.
    Pa, pretpostavljam da je to to, nema biti što drugo.
    Radilo se o svježim zamecima, i to u ovom dobitnom postupku (koji je na kraju loše završio, ali to više nema veze s postupkom)...
    Nama je takodjer kod dr. Resa radjen AH prema onome sto pise na papiru i isto tako nam nitko nista posebno o tome nije govorio. Iz toga sam zakljucila da se to kod dr. Resa radi po defaultu. Medjutim, netko je to demantirao pa sada u to vise nisam sigurna.

A ono sto me zapravo ponukalo da napisem ovaj post je istaknuto u citatu. Jer ja zapravo sumnjam da je upravo AH bio razlog tako za implantaciju, kao i spontani u mom slucaju. Osim toga pratila sam malo uspjesnost kod dr. R. i vidjela da je od 11 trudnoca s foruma bilo cak 5 spontanih + 1 vanmaternicna. Ta statistika kao i neka istrazivanja ne temu AH koja sam citala na internetu, a koja kazu da upravo AH omogucava veci postotak implantacije losijih embrija (dok se postotak implantacije kvalitetnih embrija zahvaljujuci AH bitno ne mijenja!) daju mi slutiti da nije sve ni u AH...
    Posljednje uređivanje od Aurora* : 19.04.2010. at 15:16

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

ja sam bila kod Reša dva puta. oba kvalitetni osmostanični embriji, ali AH nije rađen.

Miki76 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Aurora, i mene intrigira ova stopa uspješnosti i spontanih kod dr.Reša. Primijetila sam da mu je, barem na ovom forumu, veliki postotak uspješnosti začeća, ali i iznimno velik postotak spontanih.
    Mi smo bili kod njega i na prvom UZV nakon pozitivne bete, u 6. tjednu trudnoće kada nam je potvrdio da srćeko kuca. Tada nam je rekao da smo na dobrom putu, ali da 1 od 10 takvih trudnoća završi spontanim (živjela Rešova direktnost! ). No, prema ovoj forumskoj statistici, ispada da 1 od 2 trudnoće loše završi... Ne znam da li je to slučajnost i da li smo se baš na ovom forumu našle mi baksuzice...
    A sada si mi ubacila bubu u uho da li to ima veze baš s AH-om...

A vidiš, izgleda da to ipak ne rade po defaultu, ako juliette nije radio AH, a ne kužim kako onda biraju kome će AH raditi. Jer, kako je rekao, i moji zameci su bili odlične kvalitete (ne znam točno koliko stanica su mi imali zameci, na onim sličicama smo ih nabrojali 5-6, ali mi je rekao da se ne vide sve stanice na slici, da ih ima i "otraga").

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Kada bi znale da li je i kod ostalih forumasica koje su imale spontani (splicanka, coolerica, Strumpfica + Ameli koja je imala vanmaternicnu) radjen AH bilo bi mozda malo jasnije radi li se tek o pukoj slucajnosti (ako smo samo nas dvije takav primjer) ili mozda o pravilu, ako je i kod njih radjen AH...

Inace, moji zameci su bili 1 6-stanicni i 1 8-stanicni (fragmentiran!).

A sto se AH tice, meni je dosta indikativno i to da u Mariboru koliko znam nemaju obicaj raditi AH, a ipak imaju veliku uspjesnost. Kada razmisljam dakle o svemu tome zaista imam podjeljeno misljenje o AH.

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

pošto mi je Aurora upravo ukazala na ovu temu, išla sam pogledati papiri ni meni nisu radili AH
    po vašim pričama mogu reći - hvala bogu da nisu
    ishod javim u četvrtak

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Aurora*, a šta kažeš na to da se obratiš mailom Rešu jr i da mu opišeš našu forumsku statistiku za njih (visok postotak spontanih)? Možda bi uputiti neko objašnjenje? I možda bi javili svoje statistike, jer je očito kod nih onako kako je rekla Miki-1 od 10 spontanih (što vjerojatno nije do njih)?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Komentirala sam sa svojom socijalkom visok broj spontanih kod Reša, rekla je da je to slučajnost, ali i meni je to čudno, u odnosu na forumsku populaciju dosta ima spontanih.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj mare41 prvotno napisa Vidi poruku
    Aurora*, a šta kažeš na to da se obratiš mailom Rešu jr i da mu opišeš našu forumsku statistiku za njih (visok postotak spontanih)? Možda bi uputiti neko objašnjenje? I možda bi javili svoje statistike, jer je očito kod nih onako kako je rekla Miki-1 od 10 spontanih (što vjerojatno nije do njih)?
    Mozda to nije losa ideja... Jedino ne zna ne bi li jos malo pricekali i na novije rezultate (ovi se pretezno odnose na kraj prosle godine), a svakako bih voljela saznati da li je AH i u kolikom broju bio radjen jos kome gdje je doslo do spontanog.

loks avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

hej cure, može mi koja objasniti šta je taj AIH i zašto se to radi. iz vaših gore rečenica nisam baš skužila....a svakako bi htjela bit upućena

Ameli avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Aurora zaintrigiralo me ono što si pisala o dr.rešu pa sam pronašla svoje otpusno pismo na kojemu piše: LA hatching: NE. jedino što mi je bilo zbunjujuće u njegovom ET-u da on vraćanje embrija u maternicu uopće nije pratio uvz-om i ja sam bila u čudu kako je on meni tako brzo vratio moje embrije. sada me interesira dali je vama pratio uvz-om vraćanje embrija jer na kbc Rijeci je to uobičajeno i čak mi dr. svaki put pokaže gdje mi je smjestio embrije?

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

meni nije ništa pratio uzv-om
    samo sam vidla na onom gore ekranu kak ga je pljucnul nutra iz sonde, to je sve

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj loks prvotno napisa Vidi poruku
    hej cure, može mi koja objasniti šta je taj AIH i zašto se to radi. iz vaših gore rečenica nisam baš skužila....a svakako bi htjela bit upućena
    AIH je inseminacija, ali ti si vjerojatno mislila na AH - assisted hatching o kojem je ovdje rijec, zar ne? . AH je ukratko receno lasersko ili kemijsko stanjivanje zone pelucide, vanjske opne embrija, s ciljem povecanja sanse za implantaciju.

Ameli, hvala sto si se javila na ovu temu. Kod tebe dakle AH nije mogao biti uzrok spontanom, iako si ti zapravo imala drugi problem, a to je vanmaternicna.
    Ono sto mogu reci je da ni meni nije radjen ET uz pracenje UZ kod dr. R. i da je to jos jedna stvar koja mi se kod njega nije svidjela...

tigrical avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Ameli prvotno napisa Vidi poruku
    Aurora zaintrigiralo me ono što si pisala o dr.rešu pa sam pronašla svoje otpusno pismo na kojemu piše: LA hatching: NE. jedino što mi je bilo zbunjujuće u njegovom ET-u da on vraćanje embrija u maternicu uopće nije pratio uvz-om i ja sam bila u čudu kako je on meni tako brzo vratio moje embrije. sada me interesira dali je vama pratio uvz-om vraćanje embrija jer na kbc Rijeci je to uobičajeno i čak mi dr. svaki put pokaže gdje mi je smjestio embrije?
    Meni je ovaj put pratio na uzv ET.

loks avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

da mislila sam na AH, tnx aurora. meni dr.Reš nije nikad pratio uzv-om

coolerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

pozdrav curke..evo nakon dosta vremena malo otvorila forum pa vidim da se tema tiče i mene..kod nas nije rađen AH a bome ni uzv-om praćen transfer..
    evo sutra ujutro imam punkciju (opet Reš) pa se nadam da ću vam se za 4 dana javiti sa svježim vijestima.

tigrical avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

coolerica sretno na punkciji!

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Aurora* prvotno napisa Vidi poruku
    Kada bi znale da li je i kod ostalih forumasica koje su imale spontani (splicanka, coolerica, Strumpfica + Ameli koja je imala vanmaternicnu) radjen AH bilo bi mozda malo jasnije radi li se tek o pukoj slucajnosti (ako smo samo nas dvije takav primjer) ili mozda o pravilu, ako je i kod njih radjen AH...
    Sada znamo da je doista AH bio radjen samo kod mene i Miki76, dok kod preostale tri forumasice nije (cetvrta se jos nije javila na temu). Na temelju toga znaci mozemo reci da se ipak radilo o iznimci, a ne o pravilu.

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Nama su radili AH, zbog iskustva s puno neuspješnih transfera. I pomoglo je, ostala sam trudna sa Sunčicom.

Vali avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj klara prvotno napisa Vidi poruku
    Nama su radili AH, zbog iskustva s puno neuspješnih transfera. I pomoglo je, ostala sam trudna sa Sunčicom.
    U Mariboru? Sa svjezim zamecima? Kak znas da su ti ga radili? Rekli su? Piše negdje? Hm, sad ja ne znam jesu li meni.

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Znam sigurno da jesu, sa svježim zametcima. Mi smo došli k njima nakon 5 neuspješnih transfera, pa su nam predložili AH, jer je moguće da u našem slučaju čvrsta opna embrija otežava imaplantaciju. Ne znam piše li gdje u našim papirima, ne znam jesu li nam naplatili (ne da mi se tražit), ali sljedeći puta smo tražili AH (bila je biokemijska trudnoća), i opet ćemo u sljedećem pokušaju.
    Vali pretpostavljam da bi vam rekli, ili pitali slažete li se s postupkom?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •