Pokazuje rezultate 1 do 50 od 132

Tema: Cybex sjedalica ili Romer?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Da bi imali pravo na povrat poreza roba ne smije biti korištena u zemlji gdje je kupljena.
    (Tako kažu pravila, nisam čula da ih se tko drži.)
    Dakle, mi smo na kraju AS kupili u Hr.
    Ali kažu neki koji su kupili preko da su je odmah kod dućana smontirali, papire za povrat ddv-a ovjerili kod Slovenaca (nitko ih ništa nije pitao) i lijepo ušli u Hr.

Koliko mi je poznato, a možda imam krive info, ne oporezuje do 1000 kn po osobi, a ako osobe zajedno žive na adresi, račun može biti i 2000 kn neoporezivo jer se onda tih 1000 kn može zbrojiti.

Inače, mi smo na svoja šrot kolica koja smo kupili u Italiji morali platiti i carinu i porez. Zato jer nisu proizvedena u EU, nego su američko sranje. I nismo tada imali osobne na istoj adresi.
    To je bilo u jeku afere s Barišićem pa sam na putu za doma plakala od muke što me dragi nije pustio da upadnem carinicima u kućicu i kažem što mislim o njima, njihovom šefu i lopovskoj državi, odnosno zločinačkoj organizaciji, wanna be stranci koja je godinama reketarila vlastitu državu, a meni naplaćuje carinu i porez na jeftina dječija kolica. Mislim da sam tada i uklela ta kolica, sudeći po tome koliko se beba htjela voziti u njima.

Isprike na digresiji, ali ponovo sam se iznervirala kad sam se sjetila te epizode.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Zuska
    Čim sam počela čitati o kolicima, pomislila sam pa nije ni čudo da se Giga neće voziti u njima... i dođem do kraja i
    Inače, poptis na sve što bi im bila rekla.

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    Koliko mi je poznato, a možda imam krive info, ne oporezuje do 1000 kn po osobi, a ako osobe zajedno žive na adresi, račun može biti i 2000 kn neoporezivo jer se onda tih 1000 kn može zbrojiti.
    Točno, ali samo ako se radi o djeljivoj robi. Ako vas troje kupi jedna kolica od 3000 kn na jednom računu, gore navedeno ne važi. Ali, ako vas troje kupite, kolica, krevetić i prematalicu svako po 1000 kn, gore navedeno važi.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •