Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
Da bi imali pravo na povrat poreza roba ne smije biti korištena u zemlji gdje je kupljena.
(Tako kažu pravila, nisam čula da ih se tko drži.)
Dakle, mi smo na kraju AS kupili u Hr.
Ali kažu neki koji su kupili preko da su je odmah kod dućana smontirali, papire za povrat ddv-a ovjerili kod Slovenaca (nitko ih ništa nije pitao) i lijepo ušli u Hr.

Koliko mi je poznato, a možda imam krive info, ne oporezuje do 1000 kn po osobi, a ako osobe zajedno žive na adresi, račun može biti i 2000 kn neoporezivo jer se onda tih 1000 kn može zbrojiti.

Inače, mi smo na svoja šrot kolica koja smo kupili u Italiji morali platiti i carinu i porez. Zato jer nisu proizvedena u EU, nego su američko sranje. I nismo tada imali osobne na istoj adresi.
To je bilo u jeku afere s Barišićem pa sam na putu za doma plakala od muke što me dragi nije pustio da upadnem carinicima u kućicu i kažem što mislim o njima, njihovom šefu i lopovskoj državi, odnosno zločinačkoj organizaciji, wanna be stranci koja je godinama reketarila vlastitu državu, a meni naplaćuje carinu i porez na jeftina dječija kolica. Mislim da sam tada i uklela ta kolica, sudeći po tome koliko se beba htjela voziti u njima.

Isprike na digresiji, ali ponovo sam se iznervirala kad sam se sjetila te epizode.