Ukratko meni je to maltretiranje djece dok su tako mali ,ja ih imam troje i ni u ludilu mi nije palo na pamet da tako nešto napravim.Dvije do tri godine je sasvim dovoljno za započet s odlaskom na WC...A sad ko voli nek izvoli!
Mnogima se čini da je to maltretiranje samo zato jer smo naviknuti na to da djeca nose pelene. Radi se o promjeni perspektive, teško je razumjeti dok ne probaš.
Mene je BP oduševilo i oduševljenje me još drži. Svakom se pišanju svog klinca veselim ko i na početku. Nama je ovako lakše, zanimljivije i veselije.
Do sad nismo imali negativnih komentara ni od koga tko nas je vidio (očekivala sam ih). Baš suprotno: SVI su bili oduševljeni, a sreli smo i mame koje su slično radile prije 20 ili 40 godina.
mozda bi uistinu trebalo stvari promatrati iz drugog kuta i analizirati "pelenastvo", pricati o trenucima u kojima smo odlucili djetetu staviti pelenu. djeci ne predstavlja problem popisati se na kauc, nije im problem govno na tepihu, nama jest. jedino sto mi mozemo i moramo uciniti za njih je da ih drzimo suhima - a to se moze ciniti i na manje komotne nacine od sintetickog uloska ovijenog oko kukova. opet ako za to roditelji nemaju vremena, pa tko bi ih osudjivao. no jednako tako ocekujem od njih da ne osudjuju mene kada odlucim posvetiti nesto svojeg vremena i ljubavi da ninu drzim suhom bez sintetickih pomagala. pelene smatram korisnim izumom ove civilizacije, koji nije bas najudobnije rjesenje za dijete, nije ekolosko, niti jeftino.
tri naklona za tri bespelenaša!![]()
mene je ideja BP koju sam naravno prvi put u životu ovdje na forumu vidjela, dovela da part-time-pottyinga, ako ništa drugo. ja sam na početku bila tako izbezumljena s rorom, da nema šanse da sam mogla slušati kakve signale. duuugo ja nisam znala ni kad je umoran, ni gladan ni bilo šta. s drugim možda...
apropos temebili su u medijima i na tv-u, na novoj, ana i mikka. sve je to bilo nekako senzacionalistički predstavljeno, ali priča se! ja mislim da će nekad ubuduće svi opet biti BP!