Citiraj laky prvotno napisa Vidi poruku
Cure apsolutno se slazem s vama ali već ako ih nemamo pokusajmo bar od zdravstva koje plaćamo dobiti dio novca koji im dajemo kroz doprinose.Pokusajmo uvrstiti neplodnost u bolest koja se nelijeći u BIH da nam plate liječenje vani.Ja sam dobila svoju princezu ali me inat tjera da progovorim o svemu a imam sto reći
u pola drzave se lijekovi dobiju na teret zdravstvenog a u drugoj polovini ne .Neka nam tj vam bar plate lijekove a za postupak ćemo nekako.nadam se da me razumijete sto zelim reći.
ja vec dugo zivim vani i nemam pojma kako je u kojem entitetu, ali u svakom slucaju, DA, apsolutno je esencijelno izboriti se barem za placene lijekove! to je minimum minimuma, ako cure vec moraju ici van granica zemlje da rjesavaju svoj problem.

u svakom slucaju, u kontaktu sa medijima ja bih se drzala kratkih, provjerenih parola. nema MPO u bosni, zene zele djecu, one same placaju svoje postupke vani, najmanje sto drzava moze da uradi je da ove parove snabdije lijekovima.

osim toga, ne bih pominjala nista negativno NI O CEMU: niti o ginekolozima u BiH koji rade tudji posao (sigurno ima dobrih ljekara medju njima i nisu krivi sto nemaju biologe i sto su samouki - da nisu oni, nasao bi se neko drugi ko pokusava da uzme pare na tudjoj muci).
takodje ne ulaziti u dubioze o HR i novom zakonu, niko te finese u BiH nema sanse skontati i nema ni potrebe za tim. gdje ce cure ici kada dobiju lijekove i kako ce to izvesti, to je njihova stvar.

bilo bi najbolje kada bi u javnost izasle 1-2 'poznate' osobe, zene ministara i slicno ( barem ministara vidim da sada ima kao gljiva poslije kise), i da progovore o ovom problemu.
ja znam da je kultura otvorenog razgovora vrlo problematicna u bosni, tu su ljudi vijekovima navikli na prikrivanje i stigma je za MPO velika, zato sigurno nije lako pristupiti ovome, ali mora o tome da se govori, uopste nema druge mogucnosti.