Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: kreme-djeca

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno kreme-djeca

Imam kćerkicu 2,5godine.Ispočetka sam je mazala losionom za tijelo poslije tuširanja(****,Johnsons i sl.).
    Nakon 1.rođ.dermatologinja mi je dala A-derma kremu zbog suhe,hrapave kože na licu i nadlakticama,krema je pomogla.Kasnije sam je nastavila time mazat,rjeđe.Na nadlakticama joj se još 2-3 puta ponovilo što je opet prošlo sa A-dermom.
    Zimi za izlazak na vjetar i hladnoću mažem je Becutan kremom.Ove zime joj se izbacilo crvenilo,osip,hrapavost na licu kad je bila na velikoj hladnoći,a namazala sam je Becutanom.
    Htjela sam prorjediti mazanje kako joj se koža nebi navikla,možda već je.
    Može li malo djete imati suhu kožu ili takva postane neprestanim mazanjem?
    Zanima me dali treba svakodnevno mazati lice kremom i tijelo poslije tuširanja?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

za početak ju prestani tuširati svaki dan - to svakako isušuje kožu.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ja mu po zimi na lice stavljam žutu kremu od Petrovića. Jako nam je dobra.

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ja imam dijete koje je sklono atopiji (crvena hrapava koza, suha) mazemo samo djelove koji su takvi i kad su takvi krememam predvidjenim za to mustela a derma sad koristimo neku skroz biljnulice joj nije problematicna zona u 28 mjeseci ga nismo nicim nmazali niti cemo uskoro jer ne vidim svrhu. potpis na lutonjicu voda isusuje

GrgurovaMama avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

prošlu zimu imali smo istih problema ...cijelo tijelo mu je bilo u crvenim suhim lišajevima...probala sam sve kreme i na kraju je obična plava nivea spasila stvar...od tada ga više s ničim ne mažem i koža mu je super ...tuširamo se svaki 5. dan jer mrzi kupanje ali mi to u principu paše...što manje vode, kremica i slično...imam frendicu koja nikad nije mazala ni tijelo ni lice kremama i koža joj je presavršena....

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Nakon tuširanja samo primavera/oschadi bademovo i/ili jojobino ulje na mokru kožu.

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Sunčicu mažem Sudokremom ili Niveom za djecu kada je kože nadražena zbog hladnoće, sunca ili sl, što je jaako rijetko, inače imamo samo šampon za kosu i sapun za ruke. I vodu u kadi. I to savršeno funkcionira.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ako cura ima suhu kožu, preporučena joj a-derma, pomogla joj, onda nastavi mazat njom. Bolje spriječiti nego liječiti, održavaj joj kožu vlažnom jer joj je to potrebno.
    Tko ima "normalnu" kožu ne treba nepotrebno mazati i navikavatii kožu na kremu ali mi koji imamo djecu sa suhom kožom, moramo ih mastiti da ne bude hrapava i suha, simple as that

klija avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Kći od 16 mjeseci ima problem sa tzv. lišajevima po potkoljenicama i suhom kožom, isto sklonom crvenilu po licu pri izlaganju suncu/vjetru/hladnoći. Za kupanje/tuširanje primjećujem bolji učinak hidratiziranja ako se u vodu ubaci nekog ulja za kupanje (maslinovo i sl.). Za kožu općenito, po cijelom tijelu, na preporuku dermatologa, dobrim se pokazao, nakon više pokušaja-promašaja, Excipial od Spiriga, sa 2 % uree. Za lišajeve (crvene mrlje, hrapave i sklone perutanju) najbolji do sada Zagrebački melem. Melem isto izvrstan za crvenilo lica uslijed atmosferilija.
    Podržavam - hidratiziranje je prvi korak koji bih poduzela pri opisanim problemima.

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja svoju svaku dan poslije tusiranja mazem sa A-dermom ili Niveinim Omega 6 mlijekom. Ako ne mazem isto joj se pojavi suha koza na nogama i rukama. Lice sa nevenovom masti iz DM-a. ona mi je najbolja.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Meni je također zbog kćerinog atopijskog dermatitisa preporučena A-derma, no ja sam u noćurku pronašla puno bolje rješenje. Dobili smo i Parfenac, međutim kako se to povuklo ja sam prestala s tom kremom i prešla na noćurak ( balzam ili intenzivni pomaz ). To mi je preporučila kolegica čija djeca,a i ona sama imaju problem sa ispucanom ili vrlo suhom kožom. Ne miriši baš fino ali nije ni strašno. Pomaže fantastično.

toolaa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

koža neće postati suha od puno mazanja, ni od kupanja. postat će suha od ne-mazanja, i od kupanja prejakim spunima. sasvim je u redu ne mazati dijete ničim ako mu je koža normalna i zdrava (ne zato da se "ne navikne", nego zato jer nema potrebe), i sasvim je u redu prati dijete samo toplom vodom i malo dječijeg sapuna za "krizna žarišta", ali nipošto nije pametno prestati mazati dijete kremom koja mu pomaže (koja god to bila - nije svaka suhoća ista, neka je rezultat zime, grijanja i sl, neka je genetska, a neka patološka - pa neće svakome pomoći isto) a još manje ne kupati ga redovito, pogotovo u uzrastu u kojem se uprljaju i hranom, i valjanjem po tlu, i piškenjem/kakenjem i čime sve ne.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

ja sam otkrila jedan novi dućan u Zg-u, koji imaju prirodnu kozmetiku i u liniji za djecu je krema od nevena.. trenutno je isprobavamo

prekrasno miriši!

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Gledam naslov i mislim si - indigo djeca, kristalna djeca... što je sad ovo?!?

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj Balarosa prvotno napisa Vidi poruku
    Gledam naslov i mislim si - indigo djeca, kristalna djeca... što je sad ovo?!?
    a zašto si to ovdje stavila?

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Jer nisam znala kakva su to "kreme - djeca"

Da budem barem malo on topic, Tin isto ima suhu, hrapavu kožu koja jako reagira na hladnoću, doktorica ju naziva "atopičnom" i ona je takva od rođenja, ne od mazanja i kupanja. Također mu najviše pomaže A-derma.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

a ja pomislila da se slučajno dogodilo...

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

I mi se sa suhom kozom borimo od rodenja, tusiram ga sa Exomega uljem za tusiranje. Ali ipak mu se na djelovima pojavi hrapava i crvena koza. Prije sam kupovala onu preskupu Uriage kremu, Ice nesto se zove. Pomaze, al isto tako pomaze i kantarionovo ulje a puuuuno je jeftinije. 3-4 dana mazem kriticno mjesto, navecer poslje kupanja, i prode, koza opet bude mekana, kao da nista nije bilo.
    Tako njegujem i svoje ruke.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •