Baš mi je prekjučer prijateljica pričala kako u razredu njenog sina trojica dječaka maltretiraju jednog dečka koji je novi u razredu. Ima tu od fizičkog maltretiranja do prisiljavanja da im donosi novac. Ništa novo, sve je to već viđeno, ali RADI SE O DRUGOM RAZREDU OSNOVNE ŠKOLE !!! Ej, ljudi moji, reket i iznuda u drugom razredu osnovnjaka!!!
Taj novi isto navodno nije uzorno dijete, pa njegove pritužbe (pa i pritužbe njegovih roditelja) nastavnica i pedagog valjda ne shvaćaju ozbiljno. Na roditeljskom sastanku pojavio se otac jednog od te trojice dječaka, i on je pokazao dobru volju da se o tome razgovara, da se uključe stručne službe i da se krene problem rješavati. Roditelji druge dvojice se nisu pojavili, a ta dvojica su navodno djeca 's ceste' pa ni ne čudi da ne smatraju da je potrebno doći.
Ne znam kako će se stvari dalje razvijati, roditelj zlostavljanog dječaka želi dalje to tjerati pa me baš zanima što će od svega toga ispasti.
Ali čudi me u svemu tome pometanje prljavštine pod tepih od strane škole, umjesto da se takvo ponašanje sasiječe u korjenu i (zašto ne?!) i primjerom i sankcijama pokaže da se nasilje ne tolerira. Jest da su to djeca od 9 godina, ali kad treba reagirati, kad mu bude 14-15, pa do tad će već umlatiti nekog.