Pokazuje rezultate 1 do 50 od 98

Tema: Zlostavljanja u školama

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj suncokret prvotno napisa Vidi poruku
    dok je atmosfera u društvu takva da trojica mlate nekog na ulici par sati i nitko ne reagira, bar pozivom policiji, bojim se da samo sankcije u školi ne mogu uroditi plodom, ali bi bilo super da postoje
    ono što mene muči je zašto nitko, ili rijetko tko, ne reagira na zlostavljanje ako ga se to osobno ne tiče
    reagirate li vi ako ste svjedoci zlostavljanja među djecom, u parku, tramvaju, autobusu, dvorištu škole...?
    važno je da kao društvo pošaljemo poruku djeci ( i odraslima) da je takvo ponašanje neprihvatljivo i važno je da reagiramo na takve stvari, a ne da se pravimo kako nas se ne tiču, jer tiču nas se itekako
    Ja sam nekoliko puta skoro izvukla batine pred školom i u kvartu i od tada dobro razmislim hoću li se umiješati.

I nije tak samo u mom kvartu... Prošli vikend je na Bundeku bila neka pivska fešta. Kasno popodne idemo mi doma od svekrve i vidimo gomilu dječurlije (moja procjena 13-14 godina, desetak dečki i dvije djevojke) - jedan leži na zemlji mrtav pijan. Okrenuli smo se i otišli. Ako njegovo vlastito društvo i njegovi roditelje ne mare, pa čekaj malo....

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam nekoliko puta skoro izvukla batine pred školom i u kvartu i od tada dobro razmislim hoću li se umiješati.

I nije tak samo u mom kvartu... Prošli vikend je na Bundeku bila neka pivska fešta. Kasno popodne idemo mi doma od svekrve i vidimo gomilu dječurlije (moja procjena 13-14 godina, desetak dečki i dvije djevojke) - jedan leži na zemlji mrtav pijan. Okrenuli smo se i otišli. Ako njegovo vlastito društvo i njegovi roditelje ne mare, pa čekaj malo....
    nadam se da neće, no možda će upravo tvoje dijete jednom trebati pomoć, a netko će se okrenuti i otići,
    a kad bi svi reagirali manje bi bilo i ovih koji se prijete batinama

ili ćemo priznati da smo svi odgovorni za ovo što nam se događa i početi djelovati gdje god možemo, ili ćemo se morati priviknuti na takvo stanje kakvo je, jer institucije same po sebi nigdje u svijetu nisu djelotvorne, pa ni kod nas to neće biti slučaj

inače, živim u manjem mjestu, ali reagiram kad god vidim neprimjereno ponašanje tipa zlostavljanja, opijanje maloljetnika, uništavanje zajedničke imovine, reagiram kad djeci prodaju cigarete, zovem policiju kad vidim pijanca da vozi..
    ukratko prava baba roga
    primjetila sam da me jedna mama i ne voli baš previše otkad sam iz kafića potjerala par 12-godišnjaka koji su stali na pivu i koju im je vlasnica najnormalnije poslužila, ali bože moj...
    nadam se i da će ih ako danas, sutra, moji stanu na pivce iz škole netko potjerati doma

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •