Citiraj suncokret prvotno napisa Vidi poruku
dok je atmosfera u društvu takva da trojica mlate nekog na ulici par sati i nitko ne reagira, bar pozivom policiji, bojim se da samo sankcije u školi ne mogu uroditi plodom, ali bi bilo super da postoje
ono što mene muči je zašto nitko, ili rijetko tko, ne reagira na zlostavljanje ako ga se to osobno ne tiče
reagirate li vi ako ste svjedoci zlostavljanja među djecom, u parku, tramvaju, autobusu, dvorištu škole...?
važno je da kao društvo pošaljemo poruku djeci ( i odraslima) da je takvo ponašanje neprihvatljivo i važno je da reagiramo na takve stvari, a ne da se pravimo kako nas se ne tiču, jer tiču nas se itekako
Ja sam nekoliko puta skoro izvukla batine pred školom i u kvartu i od tada dobro razmislim hoću li se umiješati.

I nije tak samo u mom kvartu... Prošli vikend je na Bundeku bila neka pivska fešta. Kasno popodne idemo mi doma od svekrve i vidimo gomilu dječurlije (moja procjena 13-14 godina, desetak dečki i dvije djevojke) - jedan leži na zemlji mrtav pijan. Okrenuli smo se i otišli. Ako njegovo vlastito društvo i njegovi roditelje ne mare, pa čekaj malo....