-
Osoblje foruma
pa ne mozes traziti od djece da postuju pravila ako ih ti sam ne postujes, zar ne?
po meni, u odnosu roditelj/dijete vec dugo nedostaje postovanje. a i malo smo se izgubili u odmaku od represivnog odgoja kakav je nekad bio na cijeni. mene moj otac odgajao batinama. i moju sestru. ja sam danas pacifista vlastitim izborom, a sestra nema pardona ni pred kim. ona ce u bozju mater stjerati i 80-godisnju baku. nije nista crno bijelo: ja sam zbog "postivanja starijih" dozvolila da me napastvuje neki starac kad sam bila dijete--nisam se usudila suprotstaviti jer sam batinama naucila da se to ne smije.
mislim da je kljuc svega (ako je to upoce moguce) neki reset, i postavljanje novih temelja na noge. u ravnopravnoj demokraciji (koja sigurno ukljucuje novcane kazne, ali i obavezno psiholosko savjetovanje za prekrsitelje) ne bi smjelo biti toliko slucajeva nasilja. kada postoji stvarno postovanje, muskaraca prema zenama i obratno, roditelja prema djeci i obratno, mladih prema starijima i obratno, poslodavca prema zaposlenima i obratno, ljudi prema zemlji.. mislim da bi nivo nasilja bio sveden na minimum. ali to je vise utopija, osim ako se nekako ne pokrenemo.
korijeni problema su daleko od nasilja u skolama. i bas ima veze ono o cemu je ljiljana pisala.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma