Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 54

Tema: Uplaćujte li životno osiguranje?

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno Uplaćujte li životno osiguranje?

Istekla mi je desetogodišnja polica životnog osiguranja. To je ona vrsta police s elementima štednje i ja sam nakon 10 godina na uplaćenih 20.000 kn dobila nazad 21.000. Prilično sam razočarana jer sam očekivala više, a MM, protivnik svih vrsta osiguranja, jedva je dočekao krunski dokaz kako je to glupo jer bih puno više dobila da sam to stavljala na banku, a osiguravajuće kuće su lopovi koji izbjegavaju isplatu. Meni se čini nedogovorno biti roditelj i nemati policu životnog osiguranja. Osim toga nemam discipline pa da sama štedim i da to nije bilo u polici, nestalo bi, a da ne znam na što. U drugu ruku, stvarno bih dobila više i stvarno se često čuju priče o izbjegavanju isplate. Sad sam u dvojbi, obnoviti policu ili naći neki drugi način čuvanja novca od sebe (koji?). Kako vi razmišljate?

spunky125 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

kak tak malo?
    ja imam životno preko 4 g.i zajamčenu dobit, moram pogledati koliko, i isplatili su mi nekakav poklon za rođenje djeteta, oko 1400 kn, i tak će i za 2. tak da se svakak isplati (više nego štedjeti u banci-barem po kamatama prije 4 g.)

boškarin avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Nažalost, prava je istina da uglavnom dobiješ ono što uplatiš, a dobitak od štajaznamkoliko posto na kraju se izjalovi.
    Ali opet,dobila si samo 1000 kn više???

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Imam policu koja sluzi za situaciju da mi se nesto dogodi. I samo za to. Ne ocekujem da cu ista dobiti vise nego sto sam uplatila. Nedavno sam zakljucila da je najobicnije stednja i najbolja.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Balarosa, jesi li koristila na godišnjoj prijavi poreza na dohodak osiguranje kao olakšicu?
    Ako nisi, onda si stvarno dobila malo, ako jesi, onda je normalno da si dobila toliko, jer (bar su meni tako objasnili), za iskorišteni dio se smanjuje onda isplata na kraju.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Da dodam, ako se štedi zbog novaca, onda oročena štednja.
    Životno osiguranje je mnogo više od štednje - ako mi se nešto dogodi, neće "obična" banka djeci isplatiti odštetu.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

kamate na zivotno osiguranje nisu velike, jer je smisao osiguranje, a ne stednja. ipak 1000 kuna mi se cini jako malo. ako me sjecanje ne vara mnoge kuce si imale garantiranih 2,5%. ono sto je bilo prikazano kao mogcnost je bilo i puno vise, ali je financijska kriza to promjenila.
    pogledaj tocno kakav si ugovor prije 10 godina potpisala. da li su u njemu garantirane neke kamate.

ovo sto amalthea kaze o tome da bi se olaksica od poreza oduzimala od isplate na kraju mi zvuci sasvim suludo. odnosno u inozemstvu jedno nema veze s drugim. trebalo bi ispitati da li je to uopce zakonski u redu.

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Balarosa prvotno napisa Vidi poruku
    Meni se čini nedogovorno biti roditelj i nemati policu životnog osiguranja. Osim toga nemam discipline pa da sama štedim i da to nije bilo u polici, nestalo bi, a da ne znam na što. (...) U drugu ruku, stvarno bih dobila više i stvarno se često čuju priče o izbjegavanju isplate. Sad sam u dvojbi, obnoviti policu ili naći neki drugi način čuvanja novca od sebe (koji?). Kako vi razmišljate?
    Ja razmišljam slično kao i ti. Životno osiguranje mi je:
    - za slučaj da mi se nešto dogodi
    - za sklanjanje novca od sebe (teško samovoljno stavljam na stranu)
    - super svota kad odem u penziju (uzela sam na 30 godina, i ja i MM)

Svake godine prijavim kao olakšicu i rečeno mi je da se to na kraju odbija. Ali isto ne očekujem više nego sam uplatila. Ne uplaćujem da nešto zaradim.
    E sad...šta će biti za 30 godina...

S istim razlogom sam 5 godina uplaćivala stambenu štednju.
    Posljednje uređivanje od kljucic : 17.03.2010. at 17:11

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Amalthea prvotno napisa Vidi poruku
    Balarosa, jesi li koristila na godišnjoj prijavi poreza na dohodak osiguranje kao olakšicu?
    Ako nisi, onda si stvarno dobila malo, ako jesi, onda je normalno da si dobila toliko, jer (bar su meni tako objasnili), za iskorišteni dio se smanjuje onda isplata na kraju.
    X

Mi isto imamo životno osiguranje i očekujem samo da se razveže ta lova kad istekne vrijeme, ne i da se obogatim. TO nije smisao ovog načina štednje. Ako se misliš obogatiti, uloži u neke rizičnije fondove. DObitak je veći, ali i mogućnost da ostaneš i bez uloga.

a mama avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj spunky125 prvotno napisa Vidi poruku
    kak tak malo?
    ja imam životno preko 4 g.i zajamčenu dobit, moram pogledati koliko, i isplatili su mi nekakav poklon za rođenje djeteta, oko 1400 kn, i tak će i za 2. tak da se svakak isplati (više nego štedjeti u banci-barem po kamatama prije 4 g.)
    u kojem osiguranju, ako nije tajna?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mi imamo životno. Ja kod jedne osiguravajuće kuće, MM i dijete kod druge.
    Meni isto moje i MM - ovo životno služi samo za to - ako se nedaj Bože nešto dogodi. Ne očekujem neku specijalnu zaradu, bitno da dobijem uloženo van.
    Mi smo rasporedili osiguranja i štednje na način da ne ističe sve u isto vrijeme, tako da nam je isplata raspoređena kroz neko vrijeme u budućnosti.
    E da, isto sam dobila na poklon određenu svotu za rođenje djeteta i moram reči da su bili korektni, jer sam ja na to zaboravila i javila se tek kad je dijete imalo oko godinu dana i isplatili su mi bez obzira.
    Posljednje uređivanje od Anemona : 17.03.2010. at 19:26

zumbulmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

O, da, imam 3. Prvu sam uzela u dobi od 24 godine na 35 godina (do penzije), drugu i treću sam uzela nešto kasnije. Jedna je da podeblja onu prvu a druga (treća) ima opciju da mi se novac isplati i u slučaju jedne od 10 teških bolesti (za lječnje), ta ima nešto niži prinos. Također mm ima (osim svog životno rentnog osiguranja) još 2 dječja osiguranja koji nemaju velike prinose, ali u slučaju da se njemu nešto dogodi djeca će sve do isteka osiguranja (mislim da smo uzeli do 21. rođendana) dobivati svake godine po 20% osigurane svote i još jdnom cijelu osiguranu svotu po isteku osiguranja.
    U današnje vrijeme kad je državna mirovina sve mršavija i pitanje je kolika će biti kad nama bude vrijeme za penziju, moramo se sami pobrinuti za svoju penziju.
    Balarosa, 10 godina nije dobro vrijeme za životno osiguranje jer se tek nakon 10 godina počinj podebljavati račun, a dobar dio tvojih uplata je bio potrošen na kojekakve troškove, provizije i slično. (Nisi ni tako loše prošla). Također nije dobro vrijeme i zato što si sad 10 godina starija i da poželiš opet istu policu s istim uplatama, na kraju bi dobila još manje jer se u proračunu osiguranja uzima dob osiguranika kao faktor za izračun osigurane svote.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi uopće nemamo životno, i ne planiramo ga

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Imamo i MM i ja
    mislim da jedan dio toga što uplaćujemo ide baš u policu osiguranja,
    ostalo u štednju.

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj kljucic prvotno napisa Vidi poruku
    Ja razmišljam slično kao i ti. Životno osiguranje mi je:
    - za slučaj da mi se nešto dogodi
    - za sklanjanje novca od sebe (teško samovoljno stavljam na stranu)
    - super svota kad odem u penziju (uzela sam na 30 godina, i ja i MM)

Svake godine prijavim kao olakšicu i rečeno mi je da se to na kraju odbija. Ali isto ne očekujem više nego sam uplatila. Ne uplaćujem da nešto zaradim.
    E sad...šta će biti za 30 godina...

S istim razlogom sam 5 godina uplaćivala stambenu štednju.
    Isto to.
    A stambenu uplaćujemo zbog povoljnijih uvjeta za kreditiranje kad ćemo jednom kupovati stan.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa Vidi poruku
    mi uopće nemamo životno, i ne planiramo ga
    Pa nije životno osiguranje jedino moguće osiguranje. Mi imamo OSIM životnog (moja je polica velika, mm ima puno manju) još i dionice i fondove i stambenu štednju. Čovjek mora imati NEŠTO. To mogu biti i nekretnine, firma, bilo što... Načina "trpanja u čarapu" ima raznih. Mi imamo mrvicu od svega, a da li je to najbolje - nemam pojma. Joj da, imamo dakako i treći stup mirovinskog jer u današnje vrijeme ne može čovjek računati na penziju od firme. Pa nekak bude.... Kak god bilo, mi gledamo da ne potrošimo baš svaku zarađenu kunu i falimo Bogu što to možemo.

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Prvo, "malo" sam zaokružila, nije zapravo 1000 nego 1700 kn. Sve je to u skladu s ugovorom i garantiranim prinosom, samo što je uz garantirani obećavano i svašta drugo, a ja sam povjerovala. Mislim, nisam očekivala da ću dati otkaz i živjeti od rente , ali sam se ipak nadala da će biti malo više. Bila sam svjesna da polica od 10 godina nije najbolji izbor, ali u to doba mi je tako odgovaralo i ne bih to promijenila, sad sam samo u nedoumici da li, kako sam namjeravala ranije, napraviti novu na 25 godina ili skrivati novac negdje drugdje.

Inače, što se poreza tiče - mislim da ako koristite uplate osiguranja kao olakšicu, onda prihod od osiguranja podliježe porezu na dohodak. Dakle, samo ovaj višak, dobit, u protivnom bi došlo do dvostrukog oprezovanja. Zbog toga se uplata osiguranja isplati korisiti kao olakšicu. Ako griješim, neka me netko ispravi.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Jedva čekam dan kad će se po forumima prestati širiti šture, iskrivljene, lažne i neprovjerene info o financijskim proizvodima (svim, ne samo o životnom osiguranju)...

Konkretno, ako si u 10 godina uplatila 20.000kn, to znači da je dio tih novaca išao za štednju, a dio za osiguranje. Npr. od tog iznosa, 16.000 bi bila ušteđevina, 4.000 otpada na osiguranje. Nakon 10 godina dobiješ 21.700, što je 5.700kn kamata, dobiti i slično...

Da ljudi čitaju šta potpisuju i da se malo bolje informiraju, ne bi pisali ovakve gluposti...

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Što sam glupo napisala?

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Mi imamo Allianz životno...što god da se uštedi dobro će doć, ovak teško da išta ostavimo sa strane.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ja ima tri životna osiguranja. Dva zbog potrebe, a jedno mi prodali jer ne znam reći ne... Svako se razlikuje. Trebaš vidjeti kakvo si ugovorila, da li si imala tzv. kasko dio koji ne ulazi u štednju nego ti uvećava isplatu u slučaju nezgode. Tipa uplaćuješ 1000 kn godišnje na 10 godina, 7000 kn ti je zagarantirani iznos, ali u slučaju osiguranog slučaja (npr. nesreće) dobivaš 21000.

Ako ti je još bila isplata u ovoj godini dobro da si išta više dobila jer 2008. i 2009. godina su bile sa negativnim prinosom...

Dosta je to zeznuto jer ti uvijek pokušavaju prodati pa pričaju brda i doline, a poslije glava boli. Treba jako paziti kod ugovaranja jer ti potencijalne probleme ni ne vidiš u tom trenutku.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Što sam glupo napisala?
    Možda to da si razočarana jer si nakon 10 godina osiguranja s elementima štednje dobila samo 1000, odnosno 1700kn?

I ne, neću se više raspravljati...

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Napisati nekome da piše gluposti nije rasprava. To je vrijeđanje.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ne, to je činjenica...

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj bubasparac prvotno napisa Vidi poruku
    Možda to da si razočarana jer si nakon 10 godina osiguranja s elementima štednje dobila samo 1000, odnosno 1700kn?

I ne, neću se više raspravljati...
    Pretpostavljam da si ti netko tko u slobodno ili manje slobodno vrijeme prodaje razne vrste osiguranja. Onda bi barem trebao imati obzira i pokušati objasniti u čemu je kvaka da je dobila tako malo. Osobno imam životno kao i MM , ali mislim da je ono totalni promašaj u svrhu štednje, isto tako mislim da postoje jeftiniji načini osiguravanja u slučaju nesretnog slučaja.
    Ali kao što rekoh , meni to nije zanimanje niti hobi pa možda i nisam u pravu.
    U svakom slučaju , bezobrazluk nije raspravljanje.

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Onda ću ja sama sa sobom.

Ako sad imam pred sobom ponudu da 20 godina uplaćujem 500 eura godišnje da bih nakon 20 godina dobila premiju za osiguranje života 10.352,50 eura (dakle, 352,50 eura prinosa) plus očekivana dobit od ulaganja 60%, hoću li biti jednako glupa kad za 20 godina budem razočarana jer nisam dobila barem 13.000 eura?

A da nisi tako pun sebe i nepristojan, ne bi pisao gluposti vezano uz to kakvu policu imaju, što čitaju i gdje se informiraju nepoznati ljudi za koje pojma nemaš čime se bave. U mom slučaju točno je ovo što je sanja77 napisala - krah financijskog tržišta zadnje dvije godine smanjio je prinos. A moje pitanje nije "zašto sam dobila toliko" nego "uplaćujete li životno osiguranje i kako štedite".

Evo, sad ne moraš više.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Oni koji kuže principe životnog osiguranja čitaju vas, smiju se i ne žele ulazit u rasprave jer ste očito najpametnije... a onda držite lovu u čarapi jer je očito to najpovoljnija stvar za vas...

Ne, ne prodajem ništa, nemam apsolutno nikakve veze s nikakvim financ. proizvodima, samo sam jako dobro upućen i ČITAM s razumjevanjem. Za razliku od nekih...

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Onda ću ja sama sa sobom.

Ako sad imam pred sobom ponudu da 20 godina uplaćujem 500 eura godišnje da bih nakon 20 godina dobila premiju za osiguranje života 10.352,50 eura (dakle, 352,50 eura prinosa) plus očekivana dobit od ulaganja 60%, hoću li biti jednako glupa kad za 20 godina budem razočarana jer nisam dobila barem 13.000 eura?
    Kolika ti je svota u slučaju nezgode?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

A onda je čista slučajnost da ti je nick Bubasparac, da ti je buba koja reklamira isti proizvod na avataru i da ti je u potpisu pjesma koja ide uz istoimeni proizvod i da si se javio baš na ovu temu?

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Oni koji kuže principe životnog osiguranja čitaju vas, smiju se i ne žele ulazit u rasprave jer ste očito najpametnije... a onda držite lovu u čarapi jer je očito to najpovoljnija stvar za vas...

Ne, ne prodajem ništa, nemam apsolutno nikakve veze s nikakvim financ. proizvodima, samo sam jako dobro upućen i ČITAM s razumjevanjem. Za razliku od nekih...
    Ma baš si sladak s tim koprcanjem i praznim frazama. Šteta samo što je moje pitanje preteško za čitanje.

P.S. Čarapa nema prinos.

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj sanja77 prvotno napisa Vidi poruku
    Kolika ti je svota u slučaju nezgode?
    41.410,00 Eur.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj annie84 prvotno napisa Vidi poruku
    A onda je čista slučajnost da ti je nick Bubasparac, da ti je buba koja reklamira isti proizvod na avataru i da ti je u potpisu pjesma koja ide uz istoimeni proizvod i da si se javio baš na ovu temu?
    Da, koliko god se to tebi činilo čudno...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Uopće mi nije čudno, samo pitam.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Inače, upućeniji znaju da bubašparac nema nikakve veze sa životnim osiguranjem. Jedno (kraće) vrijeme sam pomišljao na prodaju stambene štednje ali samo odustao jer ljudima poput vas nikako nisam mogao dovući informacije iz dupeta u glavu...
    Posljednje uređivanje od bubasparac : 18.03.2010. at 13:05

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Inače, upućeniji znaju da bubašparac nema nikakve veze sa životnim osiguranjem. Jedno (kraće) vrijeme sam pomišljao na prodaju stambene štednje ali samo odustao jer ljudima poput vas nikako nisam mogao dovući informacije iz dupeta u glavu...
    Ajde za početak prestani vrijeđati.
    Ja nemam ništa protiv da ako znaš više o temi lijepo pojasniš, mada meni niti to nije bitno, jer sam zadovoljna svojim osiguranjem, ali protiv bezveznog sipanja uvreda imam.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

41.410,00 Eur.
    Takav je odnos i kod mene. Ja sam tak napravila da mi osigurani slučaj pokrije stambeni kredit.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Jedno (kraće) vrijeme sam pomišljao na prodaju stambene štednje ali samo odustao jer ljudima poput vas nikako nisam mogao dovući informacije iz dupeta u glavu...
    Baš si zamišljam kako ti to ljudima prodaješ štednju i dovlačiš informacije iz d... u glavu...

U mojim se maštanjima ne obogatiš.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

A jesam li ja igdje napisala da je bubašparac životno osiguranje? Uostalom, da si tako obrazovan (a sigurna sam da si neobrazovaniji nego 90 % nas na ovom forumu)-onda se ne bi tako razgovarao.

sasana avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Malo da obnovimo temu. Iako ja nemam životno nego doživotno osiguranje - od Cosmopolitan Life osiguranja (WHOLE LIFE GET WELL) odnosno sada je to Helios group. Dakle, stedim dok ne umrem, a onda novci idu mojoj djeci. Tako nekako. Iako mogu i koristiti novac za rentu kada odem u mirovinu,

Uglavnom nisam se zato javila nego da ih pohvalim i preporucim.

U polici postoji stavka pokriće za operacije. Prema tabelama moze se dobiti odredjeni postotak od osigurane svote. Bila sam na laparoskopskoj operaciji i nakon sto sam im dostavila trazenu dokumentaciju odobrili su mi isplatu. I na samo Silvestrovo i uplatili novac.
    Dakle svaka cast osiguravajucoj kuci. Toplo preporucujem.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

vidim da ovdje ima i upućenih, pa može li mi onda netko reći koliko ću ja to novaca dobiti van nakon 10 godina ako mi je ugovorena svota 2500 eur? jel toliko?

Mi smo upravo odustali od tridesetogodišnje police životnog i skratili je na 10 (jer već punih 9 uplaćujemo) s najnižom mogućom ugovorenom svotom jer naime, nikako ne mogu doći k sebi da ako 30 godina uplaćujem cca 235 kn mjesečno (OK - unutra je i nezgoda koja btw. pokriva samo smrt i to isključivo od nesretnog slučaja) što je cca 84.600,00 kn, moja ugovorena svota je jedva nekih 10-ak tisuća eura što će reći da bih uplatila 10,600 kn više nego što bih dobila van, a što će pak reći da sam toliko platila onaj nesretni slučaj koji mi, se nadam se, nikada neće dogoditi?

to je bio razlog - a onda šok i nevjerica - dakle, skratili smo mi taj rok sa 30 na 10 godina svjesni da je to jedini način da dobijemo bar ono što smo uplatili - šatro? nakon 9 godina uplatili smo cca 25.380,00 kn i kako bismo još i ovu preostalu godinu plaćali što manje, ugovorenu svotu smo ugovorili najmanju moguću odnosno 2.500 eur, te nam sada umjesto onih cca 235,00 kn mjesečno dolazi na naplatu cca 535,00 kn. što će pak reći da ćemo za još ovu jednu preostalu godinu uplatiti još cca 6.420,00 kn (zajedno s nezgodom), odnosno svukupno za 10 godina cca 31.800,00 kn.
    A ugovorena nam je svota 2.500 eur što će reći da ću van dobiti koliko? cca 18.500 kn? kaje to moguće?

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj Stijena prvotno napisa Vidi poruku
    vidim da ovdje ima i upućenih, pa može li mi onda netko reći koliko ću ja to novaca dobiti van nakon 10 godina ako mi je ugovorena svota 2500 eur? jel toliko?

Mi smo upravo odustali od tridesetogodišnje police životnog i skratili je na 10 (jer već punih 9 uplaćujemo) s najnižom mogućom ugovorenom svotom jer naime, nikako ne mogu doći k sebi da ako 30 godina uplaćujem cca 235 kn mjesečno (OK - unutra je i nezgoda koja btw. pokriva samo smrt i to isključivo od nesretnog slučaja) što je cca 84.600,00 kn, moja ugovorena svota je jedva nekih 10-ak tisuća eura što će reći da bih uplatila 10,600 kn više nego što bih dobila van, a što će pak reći da sam toliko platila onaj nesretni slučaj koji mi, se nadam se, nikada neće dogoditi?

to je bio razlog - a onda šok i nevjerica - dakle, skratili smo mi taj rok sa 30 na 10 godina svjesni da je to jedini način da dobijemo bar ono što smo uplatili - šatro? nakon 9 godina uplatili smo cca 25.380,00 kn i kako bismo još i ovu preostalu godinu plaćali što manje, ugovorenu svotu smo ugovorili najmanju moguću odnosno 2.500 eur, te nam sada umjesto onih cca 235,00 kn mjesečno dolazi na naplatu cca 535,00 kn. što će pak reći da ćemo za još ovu jednu preostalu godinu uplatiti još cca 6.420,00 kn (zajedno s nezgodom), odnosno svukupno za 10 godina cca 31.800,00 kn.
    A ugovorena nam je svota 2.500 eur što će reći da ću van dobiti koliko? cca 18.500 kn? kaje to moguće?
    moguće je,
    životno se ne isplati prekidati prije isteka, a ako se prekida treba pogledati tabelu koja ide s određenim proizvodom u kojoj stoji koji se postotak uplaćenog dobije ako se prekida prije isteka-ovisi o godinama na koje je osiguranje ugovoreno i vrsti osiguranja. najčešće treba proći bar pola ugovorenih godina da bi se dobilo uplaćeno, a kod nekih i više.
    i mm i ja imamo životno i ne očekujem dobit veću od ugovorene svote, kad smo ih ugovarali bilo mi je bitno da se dobije što više u slučaju za koji ga i uplaćujem, a za koji se nadam da se neće nikada dogoditi.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Upravo zato jer znamo da se ne isplati prekidati, nismo ga niti prekinuli - nismo tražili niti otkup niti kapitalizaciju, nego smo zatražili skraćenje roka, odnosno promjenu ugovora s promjenom i roka i premije i ugovorene svote i tada nam je rečeno da ne bismo smjeli biti na gubitku.
    Ono što mene zanima je- je li stvarno moguće da ta nezgoda može "pojesti" cca 40% uplate u odnosu na štednju (dakle od cca31.800 kn, 13.000 sam platila nezgodu, a samo 18.500 dobila van).
    malo je bed što to pišem tako "napamet" bez konkretnih podataka koliko mi je godišnja nezgoda, a koliko štednja, pa i rok nije neki najsretniji, ali nekako se još naivno nadam da sam nešto krivo skopčala i da to ne može biti točno ali bojim se da mi je slabašna ta nadica

ono što se pisalo da ljudi ne čitaju što potpisuju je paradoks jer u 90% slučajeva ta životna osiguranja uopće ne prodaju stručni ljudi koji tamo rade već neki priučeni trgovčići kojima je to usputni izvor zarade pa obećavaju brda i doline ni sami ne znajući što su prodali, a na kraju se sve svede na brdo sitnih slova, pairologije i općih uvjeta da ti treba doktorat da to sve iščitaš. u svakom slučaju treba biti jako oprezan i informiran

hibiskus avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

stijena na zalost dobro si skopcala, neces dobiti ni svoju uplatu, moj brat je isto bio u soku.
    ne znam o kojoj se kuci radi, ali ako je allianz, pripremi se da ni isplata nece biti na dan kad dogovorite.

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj hibiskus prvotno napisa Vidi poruku
    stijena na zalost dobro si skopcala, neces dobiti ni svoju uplatu, moj brat je isto bio u soku.
    ne znam o kojoj se kuci radi, ali ako je allianz, pripremi se da ni isplata nece biti na dan kad dogovorite.
    Moja je majka imala isti slučaj sa istom kućom.
    Dobila je manje nego je uplatila, rečeno joj je od vrlo neljubaznog osoblja Alianza: jer je koristila kao olakšicu životno osiguranje svake godine pri poreznoj prijavi i sa podsmjehom gospođice s kojom je razgovarala kako očito ne razumije da je bila osigurana a ne da je štedila kod njih.

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Moj odgovor na Balarosino pitanje:
    Imamo i muž i ja životno, na 15godina.
    Uplaćujemo isključivo djeteta radi, za nedaj Bože ako se nekom ili oboje od nas nešto dogodi.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

nisam ih htjela još i reklamirat ali da, radi se o allianzu i skratili smo upravo zato da se što prije izvučemo iz te pljačke jer kako god okreneš, što god smo pitali što nam je činiti, tome nikad kraja, samo plaćaj još više i više....

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj Stijena prvotno napisa Vidi poruku
    Upravo zato jer znamo da se ne isplati prekidati, nismo ga niti prekinuli - nismo tražili niti otkup niti kapitalizaciju, nego smo zatražili skraćenje roka, odnosno promjenu ugovora s promjenom i roka i premije i ugovorene svote i tada nam je rečeno da ne bismo smjeli biti na gubitku.
    Ono što mene zanima je- je li stvarno moguće da ta nezgoda može "pojesti" cca 40% uplate u odnosu na štednju (dakle od cca31.800 kn, 13.000 sam platila nezgodu, a samo 18.500 dobila van).
    malo je bed što to pišem tako "napamet" bez konkretnih podataka koliko mi je godišnja nezgoda, a koliko štednja, pa i rok nije neki najsretniji, ali nekako se još naivno nadam da sam nešto krivo skopčala i da to ne može biti točno ali bojim se da mi je slabašna ta nadica
    na polici ti mora stajati ugovorena svota, tj. svota za doživljenje i to je uglavnom iznos koji se dobije po isteku osiguranja, one njihove silne dobiti koje obećavaju kod ugovaranja police ne treba uzimati ozbiljno, posebno u ovim vremenima.
    ako si imala ugovoreno i osiguranje od nezgode taj iznos ne ulazi u štednju.
    Posljednje uređivanje od suncokret : 04.01.2011. at 22:49

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Mi smo uplačivali nekih 2 godine i onda sam odustala od muljaža, mi natrag nismo dobili ni lipe ( istina,, nismo se ni trudili jer sam se samo htjela maknut ).
    Bed je o drugima, al znam slučaj iz prve ruke di je osoba naglo umrla od teške bolesti ( a bila zdrava dok je ugovarala.... ), i nisu htjeli isplatit, muljaža 1100, mislim da su ih na kraju tužili - to osiguranje, al nisam sigurna da li su uspjeli dobiti novce.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj mihim prvotno napisa Vidi poruku
    Bed je o drugima, al znam slučaj iz prve ruke di je osoba naglo umrla od teške bolesti ( a bila zdrava dok je ugovarala.... ), i nisu htjeli isplatit, muljaža 1100, mislim da su ih na kraju tužili - to osiguranje, al nisam sigurna da li su uspjeli dobiti novce.
    ako su imali osiguranu samo smrt od nesretnog slučaja, onda ni nemaju pravo na isplatu.

hibiskus avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

ja znam ljude koji su dobili ugovorene novce u slucaju smrti, al su cekali isplatu vise od godine dana

stijena, nisam skuzila da li ste preuredili ugovor tako da i dalje placate premiju do novog isteka roka police? ne znam da li su ti rekli, al to se ne isplati. postoji i opcija da kad skracujes vrijeme uplate da policu stavis u mirovanje do isteka ugovorenog roka.

ja imam 2 zivotna osiguranja, da ih nemam, obavezno bi ih napravila, ali bi danas dobro promislila kakva mi polica treba.
    ne ocekujem silnu dobit, samo da mi isplate ugovorenu svotu, al me silno ljuti u slucaju da se meni ili mm dogodi nesretan slucaj da se nasljednici moraju sa osiguranjem natezat 1.5 godinu za isplatu.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •