vidim da ovdje ima i upućenih, pa može li mi onda netko reći koliko ću ja to novaca dobiti van nakon 10 godina ako mi je ugovorena svota 2500 eur? jel toliko?
Mi smo upravo odustali od tridesetogodišnje police životnog i skratili je na 10 (jer već punih 9 uplaćujemo) s najnižom mogućom ugovorenom svotom jer naime, nikako ne mogu doći k sebi da ako 30 godina uplaćujem cca 235 kn mjesečno (OK - unutra je i nezgoda koja btw. pokriva samo smrt i to isključivo od nesretnog slučaja) što je cca 84.600,00 kn, moja ugovorena svota je jedva nekih 10-ak tisuća eura što će reći da bih uplatila 10,600 kn više nego što bih dobila van, a što će pak reći da sam toliko platila onaj nesretni slučaj koji mi, se nadam se, nikada neće dogoditi?
to je bio razlog - a onda šok i nevjerica - dakle, skratili smo mi taj rok sa 30 na 10 godina svjesni da je to jedini način da dobijemo bar ono što smo uplatili - šatro? nakon 9 godina uplatili smo cca 25.380,00 kn i kako bismo još i ovu preostalu godinu plaćali što manje, ugovorenu svotu smo ugovorili najmanju moguću odnosno 2.500 eur, te nam sada umjesto onih cca 235,00 kn mjesečno dolazi na naplatu cca 535,00 kn. što će pak reći da ćemo za još ovu jednu preostalu godinu uplatiti još cca 6.420,00 kn (zajedno s nezgodom), odnosno svukupno za 10 godina cca 31.800,00 kn.
A ugovorena nam je svota 2.500 eur što će reći da ću van dobiti koliko? cca 18.500 kn? kaje to moguće?