Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 54 od 54

Tema: Uplaćujte li životno osiguranje?

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Uf lopovi. Ako se nevaram svakako bi morali isplatiti određen iznos bez obzira na koji je naćin osiguranik umro, sve to mora pisati u polici, odnosno njezinom prilogu.
    MM ima policu kojoj je ugovoreni iznos karikiram 5000,00€ u slučaju smrti 10000,00 u slučaju smrti od nezgode 20000,00 a za smrt u prometnoj 30000,00, sad napamet ne znam za invalidnost ali mislim da ide po ovoj najvišoj tarifi. Sve ove dodatke koje uplačujemo nisu štedni ali nisu ni puno.
    Ali da su ti prodavatelji osiguranja neadekvatni jesu, masa ljudi sada radi u raznim kućama i imaju određenu edukaciju ali da se toga pridržavaju baš i ne. Slušala sam jednom predavanje na koje su imeđu ostalog rekli da kupcu uvijek kao najbolju soluciju predlože godišnju ili polugodišnju opciju malo lošiju kvartalnu ali mjesečne uplate maltene da ni ne spominju, zato što se u toj kući plaća doplatak(što više god uplata to više doplatka). naravno to nitko od "savjetnika" ni ne spomene ni na jednom razgovoru, ako češ pitat kažu ti ali sami nema šanse, svi odma predlažu mjesečnu svotu koju odšacuju da bi potencijalni kupac mogao plaćat. Naravno ove priče o dobiti treba uzimat s velikom rezervom.
    Uglavnom životno osiguranje nije štednja nego životno osiguranje, a većinu novca koje uložite dobijete nazad.
    Množit koliko se uplatili tokom godina a koliko ste dobili van nemojte ni pokušavat, za životno je najbolja što ranije ga počet uplačivat i što duže imat...ali recimo ako računate si za penziju i počnete u četrdesetima čist je ok prosjek, ili ono što sam ja napravila kad sam ostala trudna napravila sam životno na 18 godina.
    Uglavnom ima sad i životnih os koje ulažu u kojekakve fondove ali mislim da tamo ipak moraš vodit malo računa o svojim nofcima a ne ko torba uplaćivat, mislim da se tamo može o malo većoj dobiti pričat i da imaju malo malo bolje osiguran pristup svom novcu.
    Uglavnom ja mislim da je to super stvar samo naš narod nije toga baš svjestan i onda "savjetnici" postavljaju prodaju na krivim nogama pa većin ljudi prije ili kasnije stekne dojam da su pokradeni, bar se meni tako čini.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj hibiskus prvotno napisa Vidi poruku
    stijena, nisam skuzila da li ste preuredili ugovor tako da i dalje placate premiju do novog isteka roka police? ne znam da li su ti rekli, al to se ne isplati. postoji i opcija da kad skracujes vrijeme uplate da policu stavis u mirovanje do isteka ugovorenog roka.
    Naravno da nam to nisu rekli. I dalje plaćamo premiju i to više od dvostruko veću. Ovo što smo napravili nam je savjetovao frend koji radi u drugom osiguranju (koji zna da nam više ne pada na pamet da ikada više ugovaramo životno) jer bi to kao trebao biti jedini način da se novac dobije van. Sve ostale kombinacije s otkupom ili kapitalizacijom su navodno puno nepovoljnije. Iako ppitam se kako mogu biti nepovoljnije od ovoga. Najore je to što koliko smo god inziistirali na tome da saznamo koliko će nam biti nova premija zajedno s nezgodom nikako nismo mogli dobiti tu informaciju, već samo za štednju, tako da smo iznos premije sazbali tek kad nam je prva došla na naplatu i ostali fraprani.
    Nikada više ni pod kojim uvjetima ne bih ugovorila žvotno osiguranje!

hibiskus avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

isplativije je bilo staviti policu u mirovanje do njenog isteka.
    na kraju, kad ugovor istekne, isplacuju ti odredjeni % (naravno manji) onog sto si ukupno uplatila.
    sad ti se dogadja, da si na pr. skratila ugovor na 12 mjeseci, cijelo vrijeme uplacujes, a da ni novac za tih 12 mjeseci, neces dobiti u tom iznosu koji si uplatila.

nadam se da nisam jako zakomplicirala.

razumijem da si ljuta i ja bi bila

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

mi niti jedno osiguranje niti štednju nismo ugovarali direktno nego smo se lijepo sjeli kod stručnjaka u OVB koji raspolažu s info o svim osiguranjima, štednjama, kreditima i dr.
    ti ih ne platiš nego se oni naplate od svih tih firmi a tebi se potrude pronaći najbolje prema standardu, godinama, mogućnostima, željama.
    preporučam jer su svi ti izračuni za mm i mene špansko selo i svakako nam treba pomoć oko toga. oboje imamo životno na 25 godina, s tim da je moje podijeljeno u dvije osig.kuće zbog boljih uvjeta. naravno da su mi to oni našli a ne ja sama.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •