-
Uf lopovi. Ako se nevaram svakako bi morali isplatiti određen iznos bez obzira na koji je naćin osiguranik umro, sve to mora pisati u polici, odnosno njezinom prilogu.
MM ima policu kojoj je ugovoreni iznos karikiram 5000,00€ u slučaju smrti 10000,00 u slučaju smrti od nezgode 20000,00 a za smrt u prometnoj 30000,00, sad napamet ne znam za invalidnost ali mislim da ide po ovoj najvišoj tarifi. Sve ove dodatke koje uplačujemo nisu štedni ali nisu ni puno.
Ali da su ti prodavatelji osiguranja neadekvatni jesu, masa ljudi sada radi u raznim kućama i imaju određenu edukaciju ali da se toga pridržavaju baš i ne. Slušala sam jednom predavanje na koje su imeđu ostalog rekli da kupcu uvijek kao najbolju soluciju predlože godišnju ili polugodišnju opciju malo lošiju kvartalnu ali mjesečne uplate maltene da ni ne spominju, zato što se u toj kući plaća doplatak(što više god uplata to više doplatka). naravno to nitko od "savjetnika" ni ne spomene ni na jednom razgovoru, ako češ pitat kažu ti ali sami nema šanse, svi odma predlažu mjesečnu svotu koju odšacuju da bi potencijalni kupac mogao plaćat. Naravno ove priče o dobiti treba uzimat s velikom rezervom.
Uglavnom životno osiguranje nije štednja nego životno osiguranje, a većinu novca koje uložite dobijete nazad.
Množit koliko se uplatili tokom godina a koliko ste dobili van nemojte ni pokušavat, za životno je najbolja što ranije ga počet uplačivat i što duže imat...ali recimo ako računate si za penziju i počnete u četrdesetima čist je ok prosjek, ili ono što sam ja napravila kad sam ostala trudna napravila sam životno na 18 godina.
Uglavnom ima sad i životnih os koje ulažu u kojekakve fondove ali mislim da tamo ipak moraš vodit malo računa o svojim nofcima a ne ko torba uplaćivat, mislim da se tamo može o malo većoj dobiti pričat i da imaju malo malo bolje osiguran pristup svom novcu.
Uglavnom ja mislim da je to super stvar samo naš narod nije toga baš svjestan i onda "savjetnici" postavljaju prodaju na krivim nogama pa većin ljudi prije ili kasnije stekne dojam da su pokradeni, bar se meni tako čini.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma