Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 50 of 85

Thread: Mjesečni jelovnik za studeni

  1. #1

    Default Mjesečni jelovnik za studeni

    1.11. - UTO - purica s mlincima, buhtli/orehnjača/makovnjača
    2.11. - SRI - prisiljeno zelje, restani, fasiranci (ili sojini popečci)
    3.11. - CET - punjeni patlidzani
    4.11. - PET - parena riba, mahune na leso
    5.11. - SUB - rizoto s tikvicama
    6.11. - NED - burek s mesom

    7.11. - PON - eingemacht
    8.11. - UTO - slozenac od kiselog zelja
    9.11. - SRI - tjestenina s umakom od sampinjona
    10.11. - CET - Chilli con carne
    11.11. - PET - prokulice-stampot (kuhani krumpir i prokulice i zajedno zgnjeceni, uz malo putra i mlijeka), fish fingers iz pecnice
    12.11. - SUB - pizza (domaca)
    13.11. - NED - poriluk, piletina na grill tavi

    14.11. - PON - spinat, pire, jaja na oko
    15.11. - UTO - sarma krompir-kalja
    16.11. - SRI - musaka (od krompira, patlidzana)
    17.11. - ČET - fileti orade s krompir salatom/blitvom na leso
    18.11. - PET - pileci fileti i sir u paradajz sosu
    19.11. - SUB - dinstana buranija i teleci kotleti
    20.11. - NED - teleci medaljoni i valjuske

    21.11. - PON - sogan-dolma
    22.11. - UTO - filovane paprike
    23.11. - SRI - zeljanica i krompirusa
    24.11. - ČET - spageti sa tunjevinom, kaparima i paradajzom
    25.11. - PET - dinstani kupus i pileci bataci
    26.11. - SUB - teleći šnicl u umaku od šampinjona, prilog: kuhani krumpir na kockice
    27.11. - NED - tjestenina bolonjez

    28.11. - PON - rižoto s povrćem (paprika, mrkva, grašak, tikvice)
    29.11. - UTO - pohana piletina, prilog:kuhano povrće
    30.11. - SRI - musaka od krumpira i jaja - bezmesna ili s mljevenim mesom

  2. #2

    Default

    Brzo i jednostavno.
    Nisam posebno pisala uz sto ide salata - to je proizvoljno. Mi ju uglavnom jedemo uz sve, pa cak koji put i uz cuspajz.

  3. #3
    wewa's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    3,187

    Default

    sarma
    krompir-kalja
    musaka (od krompira, patlidzana)
    fileti orade s krompir salatom/blitvom na leso
    pileci fileti i sir u paradajz sosu
    dinstana buranija i teleci kotleti
    teleci medaljoni i valjuske
    sogan-dolma
    filovane paprike
    zeljanica i krompirusa
    spageti sa tunjevinom, kaparima i paradajzom
    dinstani kupus i pileci bataci

  4. #4
    Mamita's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    3,931

    Default

    1. teleći šnicl u umaku od šampinjona, prilog: kuhani krumpir na kockice
    2. tjestenina bolonjez
    3. sirnica
    4. rižoto s povrćem (paprika, mrkva, grašak, tikvice)
    5. pohana piletina, prilog:kuhano povrće
    6. juha iz vrećice; palačinke s pekmezom
    7. musaka od krumpira i jaja - bezmesna ili s mljevenim mesom

  5. #5
    Osoblje foruma BusyBee's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    7,214

    Default

    Ja cu veceras dopisati nas.

  6. #6
    ivancica's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    3,356

    Default

    Ja nemam unaprijed plan šta ću kuhati(možda bi mogla početi s tim), ali ću vam napisati što sam kuhala unazad. Malo poslije.

  7. #7
    ms. ivy's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    12,890

    Default

    Quote Originally Posted by wewa
    sogan-dolma
    ja zahtijevam da mi se konačno objasni što je to!!!

  8. #8
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    evo ti sogan dolma

    http://castra.net/kuhinja/showrec.asp?rec_id=14

    Ja sam editirala dillein post - ubacila sam datume.

    molim prijedloge za ubacivanje tuđih menija.
    uzmite u obzir da je 1.11. Dušni dan i da, možda, imate neke specijalne menije.
    isto tako, ne znam ima li što tradicionalno za 11.11. - Martinje?

  9. #9

    Default

    Vincine, vincine amo...
    Valjda uz kobase i kiselo zelje...

    Za dusni dan nesto tradicionalno? Nisam to znala...

  10. #10
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    pa, kažu da trebaju biti neki kolači od dizanog tijesta, tipa buhtli.

    ja za 11.11. predlažem teleću koljenicu pečenu u pećnici i kiselo zelje.

  11. #11
    ms. ivy's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    12,890

    Default

    mislim da je običaj da se napravi purica s mlincima, kao za božić.

    apri, hvala.

  12. #12

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Samobor
    Posts
    1,053

    Default

    Kod nas se za Martinje peče patka

  13. #13

    Default

    Ma super!
    Nit' imam gdje kupiti puricu, a kamoli telecu koljenicu... A svinjetinu ne jedemo. Sto cu sad?!

  14. #14
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    onda to stavljam. i buhtle.
    a za pomoć pri vegetarijanskom meniju, molim anchi pp

  15. #15

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    3,026

    Default

    Kod nas za Martinje bude torta

  16. #16
    Osoblje foruma BusyBee's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    7,214

    Default

    Apri, ja cu ti dati za svaki dan i vegetarijansku inacicu (ja, ako ne moram, ne jedem meso).

  17. #17
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    e, da, na Martinje bi se trebalo jesti nešto od kestena...
    može i torta (ah, teška srca)

  18. #18
    Osoblje foruma mamma san's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    zagreb
    Posts
    10,959

    Default

    njoki (ili zeleni rezanci) sa gorgonzolom + zelena salata (obično petak aranžmani=)

    pureći filet u grill tavi+ tikvice u grill tavi + riža sa mladim lukom na putru + salata od paradajza i paprike samo preliveni sa malo maslinovog ulja i narezanim (naribanim) sirom (obično subotnji aranžmani)

    pečeni picek sa krumpirima i mlincima (vikend aranžmani)

    špagete bolonjez

    krumpir sa brokulom (kuhano i u pire napravljeno) ili krumpir sa kuhanom mrkvicom iz juhe + teleći šnicli na naglo

    kao što se primjećuje mi samo nešto na brzinu i na naglo. za ostalo nemamo vremena - izuzev

    graha!! sa suhim (dimljenim) mesom - to je za zimu :smajlić jedva čeka:

  19. #19
    anchi pp's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,908

    Default

    Umjesto fasiranaca od mesa moze od sojinih ljuspica (oni koje imaju dvojbe o GMO neka preskoce), popeci od kelja, spinata ili blitve (vidi topic o spinatu), pohana cikla (samo za frikove), pohane tikvice ili popeci od tikvica (to ionako svi rade u nekim varijantama). Kad se sjetim jos necega dodam. Ne mogu se bas jako ukljuciti - guzva na poslu (ali citam ).

  20. #20
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    anchi, uleti kad možeš i samo napiši što umjesto čega, pa ću ja umetnuti u "tablicu"

    cure, nemojte mi ovako nabacivati, ajmo dan po dan: pregledajte onaj prvi topic i sugerirajte.

  21. #21
    anchi pp's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,908

    Default

    E da, za Duhove moja mama uvijek radi orehnjacu

  22. #22
    anchi pp's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,908

    Default

    E da, za Duhove moja mama uvijek radi orehnjacu

  23. #23

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    3,026

    Default

    Quote Originally Posted by anchi pp
    E da, za Duhove moja mama uvijek radi orehnjacu
    I moja. I makovnjaču. I uvijek ispadne bolja nego inače....

  24. #24

    Default

    Duhovi i Dusni dan nisu isto. Duhovi su negdje u svibnju...

  25. #25

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    2,765

    Default

    hej, zene, kad stignete ova jela napravit?
    Stvarno ste otkacene.
    Srecom pa mi je od jucer ostalo dosta toga od rucka, tako da cu danas dodat samo supu, eventualno ubacit krompir kriske u rernu.
    Sami je zaspao, pa se ja dala na usisavanje i ciscenje krmarnice koja je ostala iz Editinog dorucka (naravno, mora se i malo virnut na Forum)

  26. #26
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Ubacila wewu i mamitu i popunjen mjesec.
    primjedbe?
    prijedlozi?
    još danas se može sugerirati, a onda zaključavam i stavljam ga na vrh Podforuma. U 12. mjesecu ga prebacujem među "normalne" topice.

  27. #27

    Default

    Nisi Martinje ispravila.
    I sto cu umjesto purice ili koljenice? Piceka?

  28. #28
    ivancica's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    3,356

    Default

    1. Varivo od kupusa, mrkve i krompira sa rajčicama i šnicle na naglo

    2. Juha od rajčice + Lignje s roštilja(električnog)i kuhano povrće i tartar umak

    3. Gusta juha od mljevenog mesa i povrća s noklama+ palačinke s slatkim namazima

    4. Juha od oslića + fileti oslića kuhani i dinstani na maslinovom ulju i luku i češnjaku i kao prilog kuhani krompir

    5. Povrće iz woka(mahune, mrkva, tikvice, grašak+začini) preliveno s vrhnjem za kuhanje i sirom trapistom + tjestenina

    6. Juha od cvjetače i mrkve + Kelj na lešo i faširanci od soje

    7. Krem juha od graška i sira + Pečena piletina&krumpiri u rerni i prilog grčka salata s feta sirom

  29. #29
    Mamita's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    3,931

    Default

    ma užas stavarno kad bi netko svaki dan tako kuhao.

  30. #30
    ivancica's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    3,356

    Default

    A ja se raspisala :/ , nema veze.

    A da možda date opis za sva jela koja su za taj mjesec? Da se zna kako se šta pravi, jer ni ja baš ne znam sve. Ha?

  31. #31

    Default

    Quote Originally Posted by Mamita
    ma užas stavarno kad bi netko svaki dan tako kuhao.
    Zasto? Ionako kuham svaki dan, a jos i Ivanu i sebi posebno...
    Wewin dio mi je malo premesan, ali prilagodit cu ga...

  32. #32
    ivancica's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    3,356

    Default

    Quote Originally Posted by Mamita
    ma užas stavarno kad bi netko svaki dan tako kuhao.
    Pa to je samo prijedlog, narafski za one koji ne znaju šta bi.

  33. #33
    Mamita's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    3,931

    Default

    pa naravno da ćeš prilagoditi.
    munje i gromovi da tako jedem svaki dan!!

  34. #34

    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    41

    Default

    Evo i mene iako sam recepte do sada samo povremeno čitala, ali kuham svakodnevno pa vam nešto možda i bude ok

    1.11. - UTO - pileća juha, patka s mlincima, zelena salata, štrudla od jabuka
    2.11. - SRI - punjena paprika, pire krumpir
    3.11. - CET - lešo tikvice, pohani oslić
    4.11. - PET - špageti s paradajzom, parmezan, zelena salata
    5.11. - SUB - lešo blitva, škarpina
    6.11. - NED - goveđa juha, lešo meso, restani krumpir i paradajz sos (može i kopar sos)
    7.11. - salata od kuhane govedine (od jučerašnje juhe)
    8.11.- lešo kelj i faširani šnicli
    9.11. - jauha od paradajza i palačinke
    10.11.- grah s povrčem, zelena salata
    11.11. - poriluk sa suhim mesom
    12.11. - pečene lokarde i lešo raštika
    13.11 - pašticada, njoke, zelena salata
    14.11. - krpice sa zeljem
    15.11. - juha od krumpira s vrhnjem, rižoto od piletine

    Evo to je za 2 tjedna

  35. #35

    Join Date
    Jul 2004
    Posts
    489

    Default

    jel vi to ozbiljno uvijek znate unaprijed sto cete jesti koji dan u mjesecu i toga se pridrzavate?

    ja obicno ujutro odlucujem sto cu kuhati taj dan i prisjecam se kad smo zadnji put to jeli da se previse ne ponavljam... ajde, ponekad i vecer prije. ali ovako isplanirati... ma, svaka vam cast, ali nema sanse kod mene : - ).

  36. #36

    Default

    Marelice, znas sto? Mislim da ovakvo sklapanje razlicitih tudjih jelovnika nije dobro. Kad sastavljam svoj idem otprilike za sljedecim - jedan dan meso, jedan mahunarke, jedan riba, jedan sir/mlijecno, jedan soja/veggie varijanta, jedan jaja, jedan po njihovom izboru (najcesce bude pizza)...

    Mozda bi trebalo napraviti popis jela po vrsti + prilozi po vrsti i onda to raspodijeliti po danima. Mislim da bi se tako dobili puno raznolikiji jelovnici...

  37. #37
    wewa's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    3,187

    Default

    ja sam samo nabacila prijedloge (i diplomatski se usutila :D ), naravno da ne kuham svaki dan tako, ali to su stvari koje kuham... vikendom komplikovanije, radnim danom brzinski, za vjerske i ostale praznike maksuzije...

    a znam i kuhati za cijelu sedmicu, ili tri jela, pa onda dodam izmedju njih po jedan brzinski dan...

    jedemo mi i kuhane krompire sa sirom, kljukusu, pizzu, ja brzinsku rizu s povrcem, torteline Barilla...

  38. #38
    anchi pp's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,908

    Default Re: Mjesečni jelovnik za studeni

    Ubacila sam neke preinake bez mesa


    Quote Originally Posted by dille
    1.11. - UTO - purica s mlincima, buhtli/orehnjača/makovnjača /sejtan s mlincima
    2.11. - SRI - prisiljeno zelje, restani, fasiranci (ili sojini popečci)
    3.11. - CET - punjeni patlidzani /umjesto mesa sojine ljuspice ili sampinjoni
    4.11. - PET - parena riba, mahune na leso
    5.11. - SUB - rizoto s tikvicama
    6.11. - NED - burek s mesom / zeljanica, burek od sira

    7.11. - PON - eingemacht / za vegeterijance bez mesa
    8.11. - UTO - slozenac od kiselog zelja
    9.11. - SRI - tjestenina s umakom od sampinjona
    10.11. - CET - Chilli con carne / (jel' to sa grahom - onda salata od svih vrsta grahorica + popeci od kelja)
    11.11. - PET - prokulice-stampot (kuhani krumpir i prokulice i zajedno zgnjeceni, uz malo putra i mlijeka), fish fingers iz pecnice
    12.11. - SUB - pizza (domaca)
    13.11. - NED - poriluk, piletina na grill tavi / pohane tikvice

    14.11. - PON - spinat, pire, jaja na oko
    15.11. - UTO - sarma krompir-kalja / sarma od sampinjona
    16.11. - SRI - musaka (od krompira, patlidzana)
    17.11. - ČET - fileti orade s krompir salatom/blitvom na leso
    18.11. - PET - pileci fileti i sir u paradajz sosu
    19.11. - SUB - dinstana buranija i teleci kotleti
    20.11. - NED - teleci medaljoni i valjuske / valjusci s pestom genovese

    21.11. - PON - sogan-dolma / jel moze sa sojinim ljuspicama?
    22.11. - UTO - filovane paprike / opet sojine ljuspice ili sampinjoni
    23.11. - SRI - zeljanica i krompirusa
    24.11. - ČET - spageti sa tunjevinom, kaparima i paradajzom
    25.11. - PET - dinstani kupus i pileci bataci / pole od krompira
    26.11. - SUB - teleći šnicl u umaku od šampinjona, prilog: kuhani krumpir na kockice / lazanje od povrca
    27.11. - NED - tjestenina bolonjez / umjesto mesa tunjevina ili sampinjoni ili sojine ljuspice

    28.11. - PON - rižoto s povrćem (paprika, mrkva, grašak, tikvice)
    29.11. - UTO - pohana piletina, prilog:kuhano povrće / pohano povrce i pire krompir
    30.11. - SRI - musaka od krumpira i jaja - bezmesna ili s mljevenim mesom

  39. #39

    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    41

    Default

    Ja planiram tako da vikendom , kada idem u nabavku, kupujem namirnice koje mislim kuhati u idućem tjednu, a dan prije smislim koju od namirnica pripremam za sljedeći dan.
    Jela od krumpira radim u danu u kojem se jedu, ponekad ostavim teti čuvalici da napravi prilog uz meso koje ja pripremim dan prije, jer ja radim pa ručak kuham ugl navečer za drugi dan.

  40. #40
    wewa's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    3,187

    Default

    Anchi, ne znam stvarno moze li se izvesti sogan-dolma sa sojom, ali voljela bih da neko proba to napraviti i podijeli utiske

    e, da , ja sam zaboravila dodati grah i grasak, pa onda nesto od iznutrica (dzigericu i srce), sudjukice...

    jedemo u ljetnoj varijanti i salatu s kupusom, tunjevinom, jajima i majonezom, onda pilece filete na kockice sa povrcem u woku, sataras...

  41. #41
    Osoblje foruma BusyBee's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    7,214

    Default

    31.12. (ipak je to nekome nova godina )
    juha od bundeve
    curry bez mesa
    teletina u rerni s povrcem
    salata raznobojna (kupus ili zelena s grahom raznih boja)

    rizoto od bundeve
    ili muffini s bundevom (vecera)

    1.11.
    palacinke od kukuruznog brasna s mesom i kukuruzom
    zelena salata
    kuhani kukuruz (v)

    2.11.
    juha, meso iz juhe
    povrce iz juhe + cvjetaca
    salata
    griz ili puding (v)

    3.11.
    tjestenina s peperonatom
    salata (zelena)
    popecci od zobenih pahuljica i spinata (v)

    4.11.
    popecci isti kao gore
    brzinske snicle
    salata od kupusa i graha
    juha od poriluka (v)

    5.11.
    manestra od bobica (raznih)
    suho meso iz manestre
    *ako na trznici ubodemo svjeze sardele, onda manestru pomicemo za ponedjeljak
    iznenadjenje, Ema bira (v)

    6.11.losos (u rerni)
    blitva+krumpir
    salata
    brokula i cvjetaca a pari (v)

    Eto! To je prvi tjedan. Vecera je vecinom za Emu. Meso je vecinom samo za MMa, osim ribe.

  42. #42
    Osoblje foruma BusyBee's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    7,214

    Default

    31.12.
    majgadumrijetcuodsrama: Mislila sam na 31.10. Halloween

  43. #43
    Osoblje foruma BusyBee's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    7,214

    Default

    Ja planiram jer sam na trznici 2x u toku tjedna (radnog) pa da znam kupiti (ni previse ni premalo). Ali planiram 7 dana, ne vise.

  44. #44

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    2,765

    Default

    To Mamita. Slazem se sa tobom.

    Citam:
    Punjene paprike i pire krompir. Ja odmah izbacujem pire krompir. Em bi sebi iskomplikovala, em bih nabacila ono sto sam dobila u trudnoci.

    p.s ovo sa punjenim paprikama i pireom sam samo uzela kao primjer. pa hebote nisam profesionalni kuhar

  45. #45
    Mamita's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    3,931

    Default

    pogubio se smisao topika. marelica će popizdit.

    a nismo stavljale juhu i deserte

  46. #46

    Default

    Ma Snorki, ne mozes jesti punjene paprike bez pirea. Nije to - to.

  47. #47
    Maja's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    iznad oblaka
    Posts
    4,745

    Default

    Kako ko - u nasoj se obitelji nikad nisu jele s pireom, meni s pireom to nije TO.

  48. #48
    Mamita's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    3,931

    Default

    ma dille valjda zna

  49. #49
    ms. ivy's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    12,890

    Default

    ma šta mogu paprike bez pirea?!

    ok, ja ne volim ni jedno ni drugo...

    marelica će šiznut, a ja sam znala da ovo neće funkcionirati.

  50. #50

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    2,765

    Default

    Quote Originally Posted by dille
    Ma Snorki, ne mozes jesti punjene paprike bez pirea. Nije to - to.
    Punjene paprike su u Bosni tradiconalno jelo (uz pite, cevape, sogan-dolmu, sarmu, maslenicu...) i sa ODGOVORNOSCU trvdim da uz njih NE IDE pire.
    Jos ako ih punite krompirima

    Isto tako Bosanci se provale kad na pizzu stave komadinu suhog mesa. Mislim da se Italijani onesvjeste kad to vide.
    Izvini Marelice, ali moraju se neke stvari razjasnit.

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •