Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Suzdržavanje od kakanja

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno Suzdržavanje od kakanja

Molim savjet... Naša djevojčica od 2,4 g. je prije desetak dana bez ikakvih problema odbacila pelene i to vrlo uspješno, međutim ostaje problem kakanja koji izgleda postaje sve gori. Redovno bi kakala do dva puta dnevno. Kada je prestala nositi pelene nije htjela kakati u kahlicu uopće i isprva je čekala da joj navečer stavimo pelenu za po noći da se pokaka. Međutim, sada ne kaka niti kad dobije pelenu, a neće ni u kahlicu. Prođe po tri dana da se ne napravi - neku noć se pokakala u snu u pet ujutro i stolica je bila normalna (laknulo nam je). Tetama u vrtiću smo rekli za taj problem i one joj sad pokazuju kad druga djeca kakaju u kahlicu. Počela sam joj davati šljive da je malo protjeraju, ne dajem joj čokoladu i slično i govorimo joj da dječica kakaju na kahlicu i da treba i ona... Što napraviti...

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

probaj uopće ne spominjati ili bar što manje

nemaš kaj izgubiti

daj joj šansu da sama pronađe rješenje, recimo sljedećih tjedan dana?

držim palce!

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Strah me je tog njenog nekakanja, trbuh joj je već sad kao afričkom djetetu...

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

možda zvuči ofucano, ali probaj malo kontra i misliti pozitivno!

malo mantraj na pozitivnu stranu i vidjet ćeš!

a niš ne košta da to radiš dok čekaš
    vjeruj mi možeš samo pomoći!!

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

MissQ jel kakanje krenulo?

(imam neki dobar osjećaj da je )

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Bilo je več puno takvih tema, probaj pronači. Nas ej mučilo isto i pomoglo je baš ovo što mama ptičica spominje.
    Ne pričati o tome, pustiti dijete da samo nađe način.
    Kod mojeg djeteta je bilo važno da se opusti. To je bilo obično na večer za vrijeme kupanja.
    Danima je kakao u kadu (stoječki) nakon kupanja. Ja bih rekla ok, sve je u redu, sad ćemo kakač baciti u WC, drugi put kad ti se kaka reci,... i to je to. Obavezno bih stavila naglasak na pohvalu. Bravo, baš si se lijepo pokakao ili nešto slično, a onda kao usput spomenula da će drugi put na WC.
    Onda smo uspjeli kad npr. sjedne na WC radi pišanja uzeti omiljenu priču i čitati i to u vrijeme kad bi obično obavljao veliku nuždu. Nakon cca 10 minuta čitanja bi se i pokakao.
    Dalje je sve krenulo bez problema, samo mu je trebalo malo vremena bez pritiska okoline, da sam skuži kako se kontrolira nagon za kakanjem.
    Bez žurbe, bez puno priče, bez opominjanja, bez špotancija.
    Pohvala, savjet i idemo dalje.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •