Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Jaslice ili vrtić?

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno Jaslice ili vrtić?

Moj sin će krajem 11. mjeseca navršiti 3 godine. U natječaju za upis u vrtić/jaslice stoji da se u jaslice primaju djeca koja do 31.08.2010. nisu navršila 3 godine, odnosno ona koja su do tog datuma navršila 3 godine primaju se u vrtić. Po tome bi moje dijete pripadalo u jaslice. Zanima me može li se, na našu zamolbu, dijete ipak ipak upisati u vrtić jer mi se čini da bi za njega bilo bolje da je među mlađima u vrtićkoj skupini nego među starijima u jasličkoj? Što vi mislite o tome, ima li tko kakvih iskustava?

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

mogu ti ga primit u vrtičku grupu ako u molbu napišeš da je bez pelena i da je samostalan kod jela. znam neke takve primjere kad su već s dve i pol bili u vrtičkoj grupi, baš zbog te samostalnosti. pa ako ti te uvjete zadovoljava tvoje djetešce ne vidim razlog da ti ne prihvate tvoju molbu. možes još napisat da se voli igrat s večom dijecom i da se bolje snalazi sa starijim društvom ,i tak neke črćkarije. sretno!

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

uvjerena sam da će biti primljen u mlađu vrtićku grupu (3.-4.g), ali možda vrtić u koji ga želite upisati ima i mješovite grupe, pa se raspitajte direktno u vrtiću... najviše ovisi o tome u kojoj grupi ima mjesta i kakvog su sastava grupe.... znači, možda starija jaslička grupa (2.-3. g.), koja već postoji, ima više djece koja su bliža trećoj godini i ako u njoj ima mjesta, a u mlađoj vrtićkoj nema, vjerojatnije je da će biti upisan u stariju jasličku... samo se raspitajte o sastavima pojedine grupe jer to što je neka grupa nazvana starijom jasličkom, a druga mlađom vrtićkom, ne mora značiti baš ništa tj. u svim grupama je raspon među djecom cca godinu dana, pa do godinu i pol, a u mješovitima i po 2-3 godine

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Obično ih upisuju prema "školskim generacijama"...
    Dakle, on bi trebao biti stavljen u grupu s djecom koja će uglavnom krenuti iste godine u školu - dakle oni nešto malo stariji i nešto mlađi od njega ...

(Ja sam, primjerice, svoga ispisala iz vrtića jer ga nisu htjeli staviti u stariju grupu - naime rođen je početkom 4. mjeseca i bio je najstariji u grupi, većina ih je bilo puuuno mlađa - djeca koja još nisu ni hodala, niti govorila, razlika je bila jako vidljiva, i njemu uopće nije odgovaralo takvo društvo ...)

cinderella avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

gotovo sam sigurna da će ga i bez tvoje molbe upisati u vrtićku grupu. kao što je napisala vrijeska, zajedno idu oni rođeni do 31.3. što je granica za upis u školu. znači i da je rođen par mjeseci kasnije još bi bio za vrtić.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj cinderella prvotno napisa Vidi poruku
    gotovo sam sigurna da će ga i bez tvoje molbe upisati u vrtićku grupu. kao što je napisala vrijeska, zajedno idu oni rođeni do 31.3. što je granica za upis u školu. znači i da je rođen par mjeseci kasnije još bi bio za vrtić.
    to vrijedi samo za vrtić ili i za jaslice?
    Moja je najstarija u grupi, rođena u 2. 2008. Sad u grupi ima 3 djece 2009. godište. Kad bi se upisivalo po generacijama onda ona nikako ne bi spadala u tu grupu... Znači, ima više od 2 god i u mlađoj jasličkoj je. Iduće godine u srednjoj itd. i ako sve bude išlo tim redom krenut će u školu sa 8 godina

što će se dogoditi? hoće se grupa razdvojiti? kada? većina klinaca nije njena školska generacija, što onda, umjesto srednje vrtićke će ih prebaciti u stariju, s nekim drugim klincima... To me nekako muči jer su joj tete presuper i baš bi mi bilo žao da se za godinu-dvije mora od njih odvojiti

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kod nas je u jaslicama bila razlika samo godinu i pol, i na jesen su male uzeli s još jednim malim ( iz druge grupe), a velike spojili s velikima iz te druge grupe.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ma cure, vjerujte mi, najčešće se radi onako kako sam vam gore opisala i zapravo se često događa da npr. samo dio djece budu školski obveznici (kad grupa dođe do kraja), a veći dio ostane... ili veći dio ode u školu, a manji ostane... naravno, nekad je grupa i tako složena da svi idu iste godine u školu, ali to nije pravilo... naime, do toga dolazi upravo zbog onog o čemu sam pisala - ako nema mjesta u grupi u koju bi dijete po dobi doista trebalo ići, stavlja ga se u neku drugu u kojoj ima mjesta...

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

moje dijete je upisano u vrtić, falilo joj je 19 dana do trećeg rođendana,
    nije bilo nikakvih problema osim što smo za tih 19 dana trebali platiti jasličku cijenu iako je išla u vrtićku skupinu......
    a kod nas je razlika poprilična....

cinderella avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

puntica, moguće je da ju prebace na jesen u vrtićku umjesto u stariju jasličku (to se često događa ako vrtić ima grupe složene po dobi), a ako su mješovite grupe, onda idu dalje svi zajedno. školski obveznici idu u školu kad trebaju, a ne kad ide cijela grupa (u slučaju mješovite grupe).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •