Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Temperatura u stanu

haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno Temperatura u stanu

Zanima me, drage mame, kolika vam je temperatura u stanu?

Ja stalno zavrcem,a moj muz odvrce grijanje! Ne radi se o sparanju, nego jednostavno o "zdravoj" temperaturi u stanu(ne znam kako da se izrazim ).
    Znam da je za djeciju sobu dovoljno 18°C(za spavanje), kod nas nije ispod 20°C(najvise 21°C,temperatura tijekom noci spadne),pa me zanima kako spremate tj. oblacite malisane za spavanje?

Kod nas to, uglavnom izgleda ovako: body kratki rukav,strample,pidzama,i onda u vrecu za spavanje(tanka),malisa(8 mjeseci) normalno spava,al cesto se pitam jel mu vruce,ili mozda hladno?

Ne znoji se, jedino mu se kosica oznoji dok sisa,bez obzira kako je obucen.

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Bas sam mislila postavit isto pitanje. Mejra spava u bodicu kratkih rukava + tankoj pamucnoj pidzamici.

Non stop me strah da joj nije zima. ( drzimo temperaturu na 72-73 stupnja F, Ne kuzim u Celzijuse )

Problem je sto Mejrina soba ima dva ogromna prozora pa je dosta hladnija od nase spavace sobe i ostalih prostorija. Inace ja volim spavati u hladnom ali posto ona ne voli vrecu za spavanje a ni pokriti se moramo malo 'odvrnuti' grijanje. :?

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Zaboravih... ako smanjim temperaturu Mejra bude ledena, tj. rukice i obrazi kada je po noci 'provjeravam'.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

body kratki rukav,strample,pidzama,i onda u vrecu za spavanje(tanka)
    meni ovo zvuči malo previše...
    ali mislim i da je stvar u navici - zara bi na 19 C umrla od vrućine da tako spava - ona ima body s kratkim rukavima, pidjamu i soknice, a spava totalno nepokrivena

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Nama su preporučili da temperatura bude između 18-20 stupnjeva, nikako ne više.
    Roko spava u potkošuljici (od kad smo po ljeti probali s odvikavanjem koje nije uspjelo radi salmonele neće više nosit bodiće) i na to tanju pidžamu, pokrijem ga tankim poplunom, al se on otkrije kad mu je vruće i tak nastavi čorit. Kad se uspavljuje traži da ga pokrijem, a poslije si narikta kak mu paše.

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nemam pojma kolka je temperatura al nije vruce ( meni je uzasno zima,a ostatak se ne zali- meni je uvijek zima, ak nije iznad 28)

Rebecca spava u pidjami, bez bodija i bez carapa, nekad je pokrivena, nekad nije ( ja ju pokrijem, ak se otkrije taj tren ne pokrivam ju vise jer pretpostavljam da joj je vruce; ak joj je po noci zima, zavuce se ispod pokrivaca)

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

V. spava u bodiju dugih rukava i donjem dijelu pidzame. Nemam pojma kolika mi je temperatura u stanu. Meni je bitno da zrak nije suh.
    Ines i meni je zima ako nije iznad 2.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Nama je temp sada u Splitu bez grijanja jos uvijek oko 20st. Bibi spava u bodiju dugih rukava, tankom donjem dijelu pidžame i tankim čarapicama i još u vreći (ne baš previše debeloj). Prije nego sam ga stavila u vreću spavao je u bodiju bez rukava, tankoj pamućnoj pidđemi i preko toga debeloj zimskoj pidžami i budio se svaki čas po noći jer mu je bilo hladno (rukice i obrazi hladni). Bilo bi mi draže da ga mogu pokriti (jer je onda lakše regulirati temperaturu kombinacijom pokrivača), ali on se otkrije (ne zato što mu je vruće, nego jer je nemiran), legne na pokrivače i ne može se nikako sam opet pokriti.

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Kod nas je ~20°C, malena spava u bodiću kratkih rukava i debljoj piđami + čarapice, a pokrivena je zajedno s menom sa 1 obučenom dekom.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ja se mrzim pokrivati debelo pa se i zimi pokrivam samo dekom ili eventualno "ljetnim" poplunom. Ali volim da mi je u stanu toplo. 20oC je meni relativno hladno. :/

MM pak je od djetinjstva naviknut na sobe u kojima se loži i "hladne zone" (hodnik, kupaonica,..) u kojima se ne loži. Od same ideje da sjednem golom guzom na hladnu dasku u hladnoj kupaoni... brrrrrrrrr.........

Tako on smanjuje grijanje, ja pojačavam.

iva_777 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Jana spava u bodiju bez rukava+piđamica+vreća+ tanki poplun
    U spavaćoj sobi ne grijemo jer je jako mala pa odmah ostanemo bez zraka i uvijek imamo nagnut prozor

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Dok spavamo termometar stavimo na 22.
    Buco spava u bodicu kratkih rukava i gornjoj tankoj pidzamici. Pokriven je jednom tankom dekicom, oko struka samo, ili je pak skroz otkriven.
    MM spava samo u gacama, otkriven, a ja u spavacici, i jos sam cijela pokrivena poplunom
    Po danu skoro uopce ne grijemo (barem sada, ne znam kako ce biti po zimi, jer smo tek u proljece uselili u ovaj stan). Tako da nam se grijanje upali tek oko 7 negdje.
    Imamo ovlazivac zraka dok grijanje jace radi.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

21-22 stupnja, danju i nocu u svim prostorijama. Spava u bodiju dugih rukava i jednodjelnoj pidzamici, pokrivena tankom dekicom.

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

20-21, bez bodija, u pamučnoj dvodijelnoj piđami, sa tankom dekicom..al je uglavnom otkriven.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Nama su preporučili 22 stupnja.
    Spava u bodiju dugih rukava i jednodjelnoj pidzamici, pokrivena tankom dekicom.

JaMajka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj iva_777 prvotno napisa
    Jana spava u bodiju bez rukava+piđamica+vreća+ tanki poplun
    U spavaćoj sobi ne grijemo
    Tako i mi. Jedino po najvećoj zimi temperiram na 14 - 15 stupnjeva.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Gago prvotno napisa
    Nama su preporučili 22 stupnja.
    Spava u bodiju dugih rukava i jednodjelnoj pidzamici, pokrivena tankom dekicom.
    Nama su dnevnu temp. preporučili 21-22, a za spavanje 18-19. Lara spava u bodiću kratkih rukava, te tankom pidžamicom na sebi, pokrivena poplunom.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

nama je prek dana do 24 ali se trudimo da bude 22, po noći nam je otvoreno i iskjučeno je grijanje pa je valjda i temperatura niža a karlo nam spava obučen u jednom sloju i pokriven sa svojom tankom dekicom i našim tankim poplunom-spava između nas zasada.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •