Draga moja Nikiva, mislim da nama država ništa ne daje, tu Božićnicu smo mi zaradili svojim radom. Nemoj suditi drugima dok sama ne probaš njihov (ili moj ) posao.
Ja o čijem radu i požrtvovnosti ovisi mnogo puta nećiji život imam skoro istu plaću kao trgovac u DM-u.
Stoga molim te nemojmo pljuvati jedni po drugima mislim da smo svi u slićnoj situaciji danas
nikiva je puna gorčina, a gorčina je gadna stvar.
imalo bi se štošta reći i o privatnicima, ali kud bi stigli kad bi pljuckali jedni po drugima i zbijali sve u isti koš. svatko od nas si je izabrao što će raditi, niti sam ja kriva nekome što je privatnik ili radi kod privatnika, niti je meni netko kriv što sam u državnoj službi.
a ovo o kidanju djetetu od usta![]()
obzirom kolika mi je plaća... ma još jednom![]()
Obzirom da i usluge privatnika mora netko i kupiti, možda mi radimo upravo suprotno od otkidanja iz usta
danas nam javlja tajnica da drugi dio stiže na kraju mjeseca, javili joj iz financija![]()
isto i kod nas
Jesam, privatnik sam.
Kao što rekoh bolje da se uhvatim posla jer je sve teže zaraditi plaću. Kad sam već spomenio plaću, sjetih se kako smo prije par dana zvali jedno javno poduzeće zbog neplačenog večeg računa. Kažu nam "nismo još našim djelatnicima isplatili plaće tako da ne možemo ni vama platiti". I sad treba objasniti djelatnicima da još nema plaće zato što ni oni sebi nisu isplatili plaće. Kad mi pošalju opomenu za neplaćene račune tako ću i ja. Žao mi je, znate, nismo još svojim djelatnicima isplatili plaće pa ne možemo ni vama platiti. Nekako sumnjam da će imati razumijevanja.
I onda nam netko spomene da će ti isti dobiti božićnicu.
Imaš dobar ukus.![]()
ipak sam očekivala da nećemo vaditi lažnu statistiku, kad svi jako dobro znamo kako se isplaćuje plaćakod privatnika; kad svi jako jako dobro znamo da su ljudi prijavljeni (ako su uopće!) na minimalac, a ostalo dobivaju na ruke. sukladno tome, dalo bi se pričati tko zapravo slabije puni proračun, izbjegavanjem plaćanja poreza i doprinosa. khm.
kad se uzme u toj šatro sastistici minimalac kod privatnika i moj državni bruto, ispada da sam stvarno bogataš sa svojih neto 3900 VSS kuna.
btw, niš kod mene još. srčano vjerujem u četvrtak koje su cure navele...
Ni kod nas u znanosti. kako dolazi kraj ozujka sve mi se cini da od toga nece bit nista. zivim za dan da i skolstvo, faksevi, zdravstvo....postanu privatnici.
Samo da se ubacim...ni kultura još niš...mi smo obično zadnji
ja radim sa puno firmi i svi njihovi radnici su prijavljeni na pune plaće...
i neznam kak se opće pozivaš na punjenje proračuna doprinosima? pa jedino ko uplaćuje doprinose je privatni sektor
ja da mogu isplaćivala bi si 100 kuna prijavljeno...jer zaista uz najbolju volju, 12 satno radno vrijeme, nemogu zaraditi za sebe, tebe i državu..i tvoju božićnicu
Dobila. i bmk što tko o tome misli. danas u školi ud 8 do 3 i opet u 6 na roditeljski
napomena bmk može značiti bilo što , a ne ono što vi mislite
e skoro baš me kljucka ...a da ne odem off....do kraja... i da smatram da sam debelo potplaćena za posao koji radim
Dobili danas, državna uprava.
danas sjelo(i to je vjerovatno to, za dulje vrijeme
)
hvala Nikiva, Mama JU, Davor, Emsin svekar.....![]()
u nas ništa još!!! (pravosuđe)
Danas uplaćeno- prosvjeta.
Ostavila sam ovaj topic jer smatram da imate pravo iscekivati obecano.
I izreci svoje misljenje o davanju /ne davanju bozicnica.
No optuziti nekoga da je prihvacanjem bozicnice oteo necijem djetetu iz usta... previse. Takav nivo komunikacije necu tolerirati.
zasjela je. i tko zna kada ćemo idući puta dobiti.....čini mi se tek tamo negdje 2012.
Posljednje uređivanje od dorotea24 : 30.03.2010. at 23:24
očito smo svi danas dobili ostatak tj, uskrsnicu
ja radim u poreznoj upravi i možemo posjetiti stranice večernjeg lista i večinu drž. institucija. i to je sve. zato koristim roditeljski dopust za surfanje iz udobnije stolice koja se ne raspada. na poslu sjedim na onoj od 50 kuna.
Za curke u znanosti, novci su jutros sjeli na racune institucija, sad je samo pitanje brzine svakog racunovodstva da prosljedi to na nase racune.
da se razumijemo..ja NEMAM NIŠTA protiv da se u normalnoj situaciji isplate božićnice pogotovo ljudima koji rade u zdravstvu, školstvu, mupu i svrsi shodnim ustanovama (o ovim probisvijetima po razno raznim uredima nebi ovaj put)
ALI, itekako imam protiv da se u isto vrijeme isplaćuje božićnica državnom sektoru dok se realnom koji grca nabija krizni porez.
znam da ćete reć, pa za to nismo mi krivi..
ok, niste, ali još manje smo krivi mi koji radimo u relanom sektoru..jer realno na našoj kičmi se to prebije..
u situaciji kad novca nema, vi od svojih zahtjeva ne odustajete, jedino ko će to platiti je realni sektor..
evo ja sad baš plaćam doprinose za prošli mjesec
7 stavki...više od 50% iznosa plaće ...i tako svaki mjesec
i onda još na kraju godine za sve ono kaj sam nabrojala u par potova ranije..
ustvari najviše me smeta taj stav ''boli mene uvo ja svoje hoću''.
hoću i ja svoje
samo kaj ''moje'' nejde na teret drugih, a vaše ide
i sve svoje MORAM dati drugima..
i zar je zaista normalno da za ljude koji ''dobivaju'' plaću iz državne kase mora biti za božićnice, regrese, poklone??bez obzira dal ta kasa ima ili nema novca?
meni to normalno nije
oprostit ćeš nikiva, ali krizni porez ne plača ni realni ni državni ni javni sektor nego SVAKA ZAPOSLENA OSOBA U HRVATSKOJ. ti, ja, svi mi koji radimo.
pa i nama koji smo neradnici i živimo na državnoj grbači na kraju mjeseca ta ista država oduzme krizni porez s plače koju sama isplačuje.
ostalno ne bih komentirala
bezveze je rasprava, ali ne mogu izdržati
i ja plaćam krizni porez
i po kolektivnom ugovoru svake godine mi je plaća trebala ići 6% gore
a nije
ni lani ni preklani
da je išla, i da nema kriznog poreza ja bi svaki mjesec imala preko 1200 kuna više
a ja, neskromno mislim, da svoju plaću debelo zaradim
što se mene tiče neka mi to daju, pa nek ukinu božićnicu i regres
tema je "da li ste dobile..." a ne sto mislite o tome
nikiva, otvori topic na filozofskom. molim te. servisni sluzi za dobivanje informacija.
nama jučer sjelo.
nikiva i mi plaćamo krizne poreze i sve ostale poreze, prireze i crtice.
i ja jučer dobila
NE MOGU VJEWROVATI! svima kojima je isplaćena skinut će se 125kn jer će u protivnom morati raditi rebalans proračuna. gamad jedna bezobrazna! nadam se da će ih sindikati u tome spriječiti!
sjelo i nama!! nikiva![]()
meni ne mogu skinuti jer sam na roditeljskom. baš me uveseljava konfuzija oko božićnica.