Trina, htjela sam ti predloziti bijelu, ali kako si nabrojala sve te neke boje mislila sam da bijela ne dolazi u obzir. Drago mi je da si poslusala apri. Posaljem ti slike svoje nove bijele ako hoces, na mail, mozda ti se i moja radna ploha svidi
Trina, htjela sam ti predloziti bijelu, ali kako si nabrojala sve te neke boje mislila sam da bijela ne dolazi u obzir. Drago mi je da si poslusala apri. Posaljem ti slike svoje nove bijele ako hoces, na mail, mozda ti se i moja radna ploha svidi
Posljednje uređivanje od rayna : 27.08.2014. at 21:40
Ja imam neku tamnosmedju plocu i nije mi koma kao sto je casa napisala. cak mogu priznati da sam zadovoljna s njom, jer mi se ne vidi svaki drek na njoj, npr. kad klinci nesto malo zasvinje svojim prsticima, lijepo se ne vidi. ali koja je moja ploca mislim da ce prija Apri znati napisati nego ja seljo beljo.
Moji su el. elementi srebrni, frižider, pećnica, perilica suđa. Kuhinja je savršeno bijela, mat. A radna ploča i to poprilično velika je ovakve boje http://drvnicentar.filo.hr/trgovina/...marmo-carrara/ Nemam problema sa čišćenjem,, a prvo pitanje koje sebi postavim kad kupujem namještaj: koliko je lako čistiti?![]()
Pločice su bežaste![]()
a bilo ljudi i svako nesto donio, nisam ja majke mi puno kuhala, bilo je kolacaaaaaaaaaa u izobilju,
evo na ovoj se vidi moja ploca
http://public.fotki.com/spajalica/mr...7-1.html#media
Ja na pločice alla mramor nikako ne bih stavljala i radnu ploču alla mramor jer mi se čini da bi se to tuklo. Ili neka boja ili siva, od iverala ili umjetni kamen. Ne bih ni drvo, jer orah ne bi bio kao orah iz blagavaonice a wenge je meni i dalje za lJude koji ne kuhaju i koji nemaju 4 djece i potpuno je različito održavati wenge i tamnosmeđu. I naravno ovisi o tome hoće li kuhinja biti više tradicionalna ili pak moderna, visoki sjaj. U prvom bih slučaju stavila tamnosivu radnu ploču a u drugom bih igrala na neku boju, recimo da se slaže s onom komodom koju je Trina prije tražila, pa bih možda i zid na kojem stoji kuhinja obojala u tu istu boju...
I spajalica, ovo tvoje veze nema s wenge. ovo tvoje je mačji kašalj, ali Trina već ima neki orah u tom prostoru pa bi se moglo tući.
Bijela kuhinja (ko fol visoki sjaj) i siva radna ploča (malko hrapava, prošarana diskretno svijetlosivim šarama).
Ja oduševljena, radna ploča se doduše puno bolje održava nego sjajne fronte. Odlično se uklopila s bež-ružičastim retro pločicama (čitaj prastarima, ali s dušom i u dobrom stanju). Djeluje jako prozračno, ali i pita urednost.
Pitanje za znalce: nabasala sam na stari, masivni stolić za dnevni, težak ko sam vrag (kuhinjski mi je lakši od njega).
Trebalo bi mu malo osvježiti boju (crna), ali me po prvi put strah da ne ukenjam stvar. Nije da nemam iskustva, preko ruku mi je do sad prešlo masu toga i sve je dobro ispalo.
Čini se da je drvo svuda, ali gornji sloj je kao presvučen nečim što liči na drvo (izraženi su godovi)
A ni u to nisam skroz sigurna :rolajz:
Koju boju da upotrijebim za osvježenje gornje plohe i rubova?
Istekao mi edit: godovi su reljefni, kroz boju se ne nazire drvo.
Isprike na kilavim objašnjenjima, ja to po zdravoseljački![]()
moja kuhinja je kombinacija: magnolija za elemente i šljiva za radnu ploču. s tim da nemamo pločice nego je na zidu kaljeno staklo u boji elemenata. otprilike nešto ovako, samo dosta manje https://www.google.hr/search?q=magno...2F%3B300%3B224
i radna ploča je savršena za održavanje iako je tamnija, al bome se na elementima sve vidi i moram svako malo čistiti :/ sudoper je od crnog silgranita, indukcija također crna, a pećnica i mikrovalna su kombinacija inoxa i crne. suđerica je ugradbena.
Posljednje uređivanje od Bodulica : 28.08.2014. at 00:50
Može, kako ne, pa većina starog namještaja je furnirano... mislim na onaj finiji, gradski, ne seoski...
Nemam pojma čime lakirati, s furnirom je malo zeznuto... pogotovo ako je star, pa možda puca.
Ja bi se posavjetovala s nekim stolarom koji radi u drvu... Ja imam jednog, mi smo tražili da nam napravi HI-FI ormarić po mjeri, od punog drveta, napravio je i lijepo ga furnirao da se ne vidi spoj između dvije daske od koji je gornja ploha.
apri, Feroterm nema više te kade.
Ako netko slučajno zna gdje ima tuš kada - duboka, 90x80 kvadratna, neka mi javi. Hvala!
našla sam ti samo 90x90![]()
Hvala ti Mojca, mislim da ću tako i napraviti![]()
http://www.webgradnja.hr/katalog/872...fun-kvadratna/ vidim da ovi imaju sličnih dimenzija
http://www.webgradnja.hr/katalog/10987/tus-kada-odra/ evo još jedna slična. ne znam koliko ti igra činjenica što je s jedne strane 5 cm manja nego što tražiš...
ja mislim da Odra nije duboka kada
moram provjeriti
ne, odra je plitka kada
http://www.webgradnja.hr/katalog/856...dratna-plitka/ za ovu su specificirali da je plitka pa sam pomislila da su one s linkova koje sam stavila duboke. al nemam pojma na koliko duboko je anemona mislila.
te koje se zovu dubokima su 30 cm
http://www.conty.hr/webshop?text=&or...roupName=Radne ploče Duropal&level=-5-10-26-
belmont smeđa
najveća zahvala je da poslušaš
i da mi slike pošalješ
pa da vidimo kako izgleda
i makni onaj žućkasti zid, životati
kad napraviš kuhinju i staviš one svijetle prekrivače, onda slikaj pa ćemo vidjeti za boju zida
Ma ne samo da cu te poslušati, nego i muž čeka sto ćeš reci. Čim si predložila bijelu kuhinju ko i on, odma si adekvatna
Nego, linkala si mi onu neku bijelu kuhinju sto si je radila. To sto nema ručke.. Svejedno je ili je i to zapovijed?
Sto je autoritet ! I muzevi ga slusaju.![]()
možeš staviti ručke, kako ne
ali neke koje daju na staro, da budu u skladu s ciglom
ne mogu sada tražiti, mrtva sam
poslat ću ti sutra link
Trebam savjet, ideje.
Renovirali smo stan, stavili novu kuhinju (spojena s dnevnim).
I sad me muci boja jednog zida, koje zastore, i lampe.
Bas sam se idejno i fizicki iscrpila oko renovacije stana, tako da sam sad u fazi potpune praznine. Nemam ideju sto hocu (ali poprilici znam sto necu)
1. Dakle, kuhinja je posve bijela, linijska sa sivom plocom i sivim plocicama. Zid koji se vidi iznad gornjih elemenata bi obojala da naglasim kuhinju (i bjelinu). Sad je gornji stapaju sa zidom. Mozda tamno siva? tamnija od sive ploce i plocica (koji su isti ton)? Ili bi to bilo pretamno za taj visoki segment?
2. Koje zastore?
Imam jako velika (3.5m) prozor-vrata na terasu. Sve je jako svijetlo. Dominira bijela i siva u prostoru. Ali bi zastore s nekim "pomakom". Nesto živo. Meni je jako lijepa tirkizna. Ali i zuta, i crvena.
3. Sjenila za zidne lampe iznad kamina?
Kamin je boje cigle. Trebala bi sjenila biti da pasu na zastore, ali i na kamin. Da nije bas neka saka u oko.
Ni ostale lampe nemam. Sad samo vise zarulje, ali bi u buducnosti trebalo to biti sve nekako uskladjeno (sto vjerujem da cu postici ako pratim isti stil). No ako imate ideje ...pucajte.
Ovo su slike da si mozete docarati boje i izgled: 1, 2, 3
u kuhinji može tirkizna, može žuta, a može i siva
sve troje će biti lijepo i nećeš pogriješiti
zavjese, nemoj nikako u boji
to je tu mač
stavi bijele
ne trebaju ti ni lampe ni sjenila
dovoljno jeveć
i cigla i kamen i te džidže gore... manje je više
aha, sad vidim da lampe već postoje
ako staviš lampe, miči nešto od ovoga
ja bih sjenila bijela, što jednostavnija
osobno mi je ovo malo previše![]()
Osobno glasam za tirkizni zid (i tirkizni tepih u kuhinji).
Slazem se s Apri-ja bi iznad kamina ili slike ili cvijece i svijecnjak. Zajedno ne.
Nisi stavila fotku balkonskih vrata, ali ako na toj strani nema dzidza-midza, ja bih se odvazila na prozracnu tirkiznu zavjesu.
Ako vec ima detalja, onda bijela kao sto kaze strucnjakinja.
Vrata od balkona su na suprotnoj strani od kamina. I cijeli zid su vrata. Nema nicega.
Gledam sad i zamisljam ideje koje ste dale. Da, bijeli jednostavni zasori, i bijela sjenila ce biti najbolje.
Je li postoje blackout bijeli zastori (oni koji imaju jednu stranu a da ne propusta svjetlost)? Ili cu morati 2 sloja zastora stavljati (crne i bijela)?
mislim da ima bijela black out
ja sam ih prije naručivala u kiki, ne znam gdje se još može
nemaš rolete?
Gornja ploha radnog stola u boravku mi se jako oštetila i trebala bi ju sanirati
Stol smo prije par godina kupili u Ikei u verziji lakiranog prirodnog drveta. Izbrusili ga i ofarbali u zeleno onim Ikeinim farbama no nije baš drugo izdržao i sad razmišljam jel ga mogu kako uljepšati
Mislila sam možda da naljepim neku tapetu, no bojim se da će ostati mjehurići.
Jel netko nešto slično radio ?
I još imam lack stolić u boji svijetlog drveta kojemu bi isto trebalo sanirati radnu ploču. To je onaj model što ima dolje još jednu policu.
E sad kad bi to zajedno nekako mogla povezati bilo bi odlično.
ima ljudi koji kompresorima bojaju
ali su skupi
folija/tapeta se može nalijepiti u kućnoj radinosti i bez ijednoga mjehurića. samo treba ravnalo i čvrst stisak
ako nećeš tako, 1m2 folije košta od 90 - 150 kn, da pošalješ fotku i naprave ti što god želiš
a imaš i usluge lijepljenja, pa se ne sekiraš
larmama ja sam dva labosa oblijepila. nije problem bez mjehurica to napraviti, teze je knjige onim folijama omotati nego ovo. kao sto Apri kaze folija ravnalo i strpljenje.malo nalijepis poguras zrak i tako do kraja.
Osim toga, možeš površinu na koju lijepiš lagano pošricati sredstvom za pranje suđe razrjeđenim u vodi, pa će ti folija kliziti lagano jedno kratko vrijeme, ali dovoljno dugo da ju možeš namjestiti. Ali ako su stolovi od drveta ja nikako ne bih ljepila ništa na njih, nego bih ošmirglala i pofarbala.
Znači vrijedi pokušati s folijom, hvala na iskustvima
Prošli tjedan sam privremeno na stol stavila stranice kalendara. I to je ispalo odlično jer je kalendar s hrapavim stranicama i jako velik pa su mi dvije stranice bile taman dovoljne. Ima povijesne motive u sivkastim bojama, vuče na starine. No to neće izdržati dugo pa ću u potragu za folijom. A i ne mogu tako riješiti lack stolić.
Marta, radni stol je od drveta, a ovaj lack stolić nije.
Radni stol je i kupljen odmah s namjerom da ga se pošmirgla i oboji u boju koja mi je trebala. I to smo i napravili prije četiri godine no ili farba nije bila dobra ili šmirgl majstor nije bio dobarKaže da ne bi više to radio jer nije dobro rješenje- Možda je i razlog što na tom stolu stalno stoji laptop koji se vuče dole gore pa i nemože biti farbanje trajna varijanta.
Evo kupila sam komodu. Bijelu. Nadam se da nisam pogriješila, ovih dana ćemo je staviti, valjda će se uklopiti. Tamni hrast više nigdje nema, odnosno sve su neke modernije boje koje meni ne odgovaraju. Probat ću staviti link komode ako nađem, dimenzije mi savršeno odgovaraju, kao i model
Evo ovakva, ista samo što su ove ladice u sredini istih dimenzija:
http://www.kika.com/hr/katalog/m/dne.../komoda-score/
A sterilnost koje sam se bojala ću ubiti vazama, ili nečim drugim ukrasnim
Ili mozes staviti neki kraaasan tabletic
Tebi je stvarno trebao komad komode!
Larmama, zasto drveni stol ne pobajcate i polakirate nekim kvalitetnim lakom? Mislim da je to puno trajnije od boje za drvo.