netko te je baš zeznuo, ha?
![]()
netko te je baš zeznuo, ha?
![]()
a kakva je stvar s tim led lampicama po stepenicama?
možda može ispasti ok, ali me se čini da te led lampice loše postavljene mogu ispasti pravi kič
pa nemoj napraviti kičasto
apri, ne znam je li me zeznuo ili sam sama sebe zeznula kad nisam ni razmislila ni pitala nikoga za to sranje od eko laka. rekla sam eko, naravno. a kad se izgrebao nakon dva tjedna, rekli su, ha da, to je takav lak.
samo upisi u google led light(s) for stairs i ima hrpa primjera. neke izgledaju super, a neke uzas.
meni su npr. super one stepenice u benettonu (cvjetni, ilica). tamo su mi ta svjetla odlicno ispala. netko stavlja led u zid do stepenice, a netko u samu stepenicu. netko stavlja ispod drvenog gazista led traku. ma, svasta..
nas je posao bio jednostavan. imali smo velik (dugacak) prostor bez ikakvih zidova. prvo smo napravili "L" knauf zid koji dijeli dnevni boravak i djecju sobu. sa strane dnevnog boravka je to najobicniji zid na koji dolazi plazma, a s druge strane je to otvoreni ugradbeni ormar/police za dijete tj. prostor koji je podijeljen na odlagaliste igracaka( kosare koje stoje na podu), pa prva knauf polica (na njoj nista ne stoji trenutno), pa sipka za visecu odjecu i onda jos jedna polica prvi vrhu na kojoj stoje globus/okviri za slike/ drvena kutija za odlaganje. uglavnom, super iskoristen prostor.
i radio nam je jos jedan zid dugacak 2, 20 m. sve zajedno s materijalom je ispalo 2300 kuna. debljina tog knauf zida (i polica) je minimalna, oko 7 cm, ako se ne varam.
zaboravila sam napisati i da je u cijeni provlacenje antene i struje kroz zidove i uticnice na njima, gletanje i smirglanje. ali bojali smo sami.
Posljednje uređivanje od centar : 01.12.2012. at 17:46
i naš je kao prvoga dana
ali ne znam govori li ivana samo o vodenoj bazi, ili baš o eko laku
Ali, koliko sam kasnije po pricama skuzila majstori uopce ne vole te jednokomponentne lakove na vodenoj bazi, iako im nema nikakve zamjerke, valjda im oduzimaju posao, jer ja sam sama dala 3 ruke laka u jednom danu. Nista ne smrdi, brzo se susi i ok izgleda. Ne znam moze li postici visoki sjaj, ne privlace me previse ultrasjajni parketi.
ne možeš nikada dobiti onaj "bleščeči"
on je, kad je najsjajniji, kao poliuretanski mat, bez obzira na strojno uglancavanje
ipak, lak sa PU bazom više čuva parket
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.n...4_360367_n.jpg
ovo je fotkano dok se kuća još gradila pa stepenice nisu reprezantivne LOL
lut, nisu oni mislili na te
nego na led trake
super su stepenice! bas mi se sviđaju!
ja imam ideju na nas knauf ormar/police staviti klizna vrata jednom. vidjela sam ih po 1800 kuna. mislim da je neki pleksiglas bio u pitanju. opet nas je doslo jeftinije od neke iverice.
sutra poslikam da vidite.
da to
pa se postavlja pod prepust na gazištu
ovako nešto
http://www.electricblue.co.za/images...nt/stairs1.jpg
http://stairlighting.org/wp-content/...40-chips_3.jpg
Posljednje uređivanje od apricot : 02.12.2012. at 07:47
pa to baš i ne može ispasti kičasto
evo mene s još dva kupaonska pitanja
ja bih viseću školjku jer me mrzi prat ono okolo.
MM ne želi ugradbeni vodokotlić i ne želi i ne želi.
jel moguće napraviti neku kombinaciju viseće školjke i običnog vodokotlića?
i drugo, uzela bih u ikei onaj ormarić ispod lavandina.
na što moram paziti.
mislim na ovaj ormarić. http://www.ikea.com/it/it/catalog/pr...37/#/S89894237
jel to standard ili ne ide svaki lavandin na to?
Posljednje uređivanje od thalia : 02.12.2012. at 14:47
Nema nicega na linku, ili barem meni ne otvara. :/
Mi smo s ormaricem kupili i Ikein lavabo. I pipu. I zaljubljena sam u njih. Ovdje ne bih samo tako nasla neki koji pase bas na taj ormaric.
Hm, nema vise naseg ormarica, izgleda. Ovo je lavabo: http://www.ikea.com/us/en/catalog/products/60196443/ a ovo je pipa: http://www.ikea.com/us/en/catalog/products/10185442/
Nema nicega ni na americkoj stranici. Pojeo netko cijelu Ikeu.![]()
trebam preporuku za dobrog i pouzdanog geodeta,
može i na pp
apri ?
najbolja geodetkinja koju znam je naša tviti
šaljem broj na pp
Evo i mene na ovoj temi. Dakle uređenje je u tijeku. Red je došao na pod. Muče me parketi. Dvoslojni, troslojni, gotovi, ili oni što se bruse...love nema previše pa smo čak mislili i laminat jer bi ga mogli postaviti sami.
KOliko ste vi plaćali majstora za postavljanje/lakiranje parketa? Koliko u konačnici ispadne po m2?
mi smo na donjem katu samo prebrusili i prelakirali hrastov parket koji je bio u dobrom stanju, oko 90 m2 nas je došlo 1500 kn za majstora plus lak (ako se dobro sjećam)
sad u potrokvlju isto moramo staviti parket i ne znam koji bi, laminat ne dolazi u obzir, ali ne bi ni neki jako skup parket
meni opet treba pomoć
imat ćemo kuhinju i boravak zajedno.
ali kad u kuhinju s jedne strane stavimo elemente, bit će tri metra dugački i na to se nastavlja boravak, a izgubila sam tekicu i ne znam koliko je dugačak.
i sad, u desnom uglu mi je voda, znači sudoper i suđerica pa idu elementi i po toj logici bi mi na lijevoj strani trebao biti štednjak, odmah do kauča od boravka.
što zvuči presrašno.
ako stavim samo štednjak s druge strane kuhinje, gdje će biti stol i stolice, opet izgleda grozno jer će stajati tamo sam. užas.
mislili smo dignuti poluzid između kuhinje i boravka, ali neće stati jer ćemo si još skratiti boravak.
ili da to ipak napravimo po cijenu tog skraćivanja
ajme, šta da radim, šta da radim.
Mene toliko muče dileme oko svega i svačega, da mi je ovo uređenje koje sam sanjala godinama pretvara u ogroman stres umjesto u uživancijuA inače obožavam smišljati interijere. Problem je naravno lova, koja mora pokriti sve zato ne možemo kupiti sve kvalitetno, nešto trebamo žrtvovati što se meni nimalo ne sviđa.
Može savjet?
Kupaona nam je širine 1,75m, dužine 2,60. U kutu će doći duboka tuš kada 90 cm.
Dilema je dali staviti polukružnu ili kockastu? I dali s onom ugrađenom sjedalicom ili bez? S oblogom ili bez?
Aaaaa te dileme!
polukružnu, sa sjedalicom i oblogom......
Mi smo baš kupili kutnu kadu 150x150, sa sjedalicom, i zaštitinim staklom zduž cijele kade......
Za dječju kupaonicu
Hvala na odgovoru.
Wooow vaša kada je skoro veličine naše cijele kupaone! Sigurno će biti prelijepo
I mi smo dosad imali mini kupaonicu, jedva stala mala tuš kada, umivaonik, wc, i komodica za bebu.... Jedva...
preporodit ćemo se u velikoj...
Komoda s dva umivaonika,![]()
Posljednje uređivanje od Cheerilee : 08.12.2012. at 13:47
I meni su te s kabinom užasne. Naša neće imati kabinu jer mi su mi lijepe samo one koje dođu preko 4000kn.
Odabirala sam duboku tuš baš zbog djece. Do sada smo imali kutni obični tuš, niski, i stalno sam u njoj imala kadicu, pa bazenčić za curu pa ulij vodu, pa izlijevaj s kantom, ajme meni
Ovako će se dječica moći malo bućkati, a nama ne smeta dignuti nogu.
Mi imamo plasticnu polukruznu, zatvorenu prpzirnim staklom bez uzorka, duboku s oblogom bez sjedalice i dalje je volimo. Jako je prakticna,djeca se buckaju, 'rone' prskaju...da opet kupujem, kupila bih istu.
jel ima netko iskustva s ikeinim kuhinjama?
mi smo gledali (na netu i u katalogu) dvije pa me zanima jesam se dobro odlučila.
jedna je faktum, ta nam ispada 180 cm što nam je super, bijela.
druga ej isto bijela, fyndig.
faktum mi se čini ljepša, iako smo uzeli samo jednostavne i jeftinije elemente :recesija:
i sad ne znamo jel bi stavili crnu radnu ploču na bijele elemente.
ili bijelu radnu ploču pa pločice neke druge boje (MM bi crne, ja baš nisam sigurna).
evo, ovo je faktum
http://www.ikea.com/at/de/catalog/ca...kitchen/11471/
a ovo je fyndig
http://www.ikea.com/at/de/catalog/ca.../series/23035/
fyndig izgleda običnije, čini mi se.
i ima donje elemente na nogicama, nema onu zaštitu, a meni se čini da je bez toga.. tako-tako.
cijena nam dođe na isto, možda par stotina kuna više-manje.
uzeli bi još neke stvari i za kupaonicu iz ikee, isto jednostavne viseće i stojeće ormariće.
neko je na ovom topicu kupio bijelu kuhinju u Grazu u Ikea-i i prevezao je busom, ako se dobro sjecam, daj prekopaj po svim djelovima. mislim da je ivana_7997 ali nisam sigurna
imamo mi i kuhinju i kupaonicu iz ikee,
kupaonski ormarić se super drži, istina star je 2, 3 godine,
a kuhinja, mislim da je naša baš ta faktum koliko se sjećam,
ako zanemarim neke sitnije nedostatke u mehanizmima,
najveća mana joj je što se fronte dosta lako oštete,
ne znam ni sama što bi ti rekla,
u globalu recimo da sam relativno zadovoljna,
i da je omjer cijene i kvalitete ok,
e da, i ako se odlučiš, pitaj kad radi Meliha,
puno nam je pomogla kod savjeta
odlučili smo na kraju uzeti haerlig bijelu faktum kuhinju.
i na pod smeđe pločice.
problem je što nam se sviđaju one koje izgledaju kao parketi
ali su skupeeeee, tako da ćemo neke klasične, terakota ili nešto tome slično.
a između ću staviti bijele pločice, ali ne sjajne.
i sad bi stavili radnu plohu kao drvo, ovakvu http://www.ikea.com/it/it/catalog/products/60153716/ , samo ne znam gdje da je ovdje nabavim i koliko košta, a ivana (7997) mi je rekla da ne kupujem u ikei jer su već izrezane ili tako nešto...
jel zna netko gdje ih ima u Rijeci za kupiti?