ima tko ideju di da idemo gledati kvalitetne trosjede na izvlacenje (spavali bi na njemu po ljeti)
bili u kiki i nis posebno nam nije upalo u oci
u Harvey Normanu ima dobrih Talijana
nađe se i u Lesnini
Margalić je odličan, treba vidjeti cijene
ne biste čekali Ikeu?
thanx
ikea nam prekasno stize u zg (app treba biti opremljen do cca 1. svibnja)
bili u ikei u grazu pa bi eventualno organizirali prijevoz od tamo
Imam jos jedno pitanje. Zagradjivati cemo jedan dio balkona tj. produziti cemo kuhinju na balkon, pa me zanima kako se to sad legalizira? Poprilican dio stanara je to napravio davnih dana onako na divlje i sad su svi zajedno to legalizirali po nekoj smjesnoj cijeni.
To ti je sigurno domflok http://colours.helios.si/cro/gradevi...ni-premazi/114
Mi imamo od prvog dana taj premaz i ne bih ga mijenjala za bilo kakvu perivu boju.
Samo ja nemam listiće i nemam do pola zida već cijeli stan u tome i odlično je za održavati, a najljepša mi je ta ljepota zida-boje sa tim mat sjajem.
Ali oprez kod tamnih boja, za taj premaz mora biti poseban valjak i stvarno ga treba znati nanijeti na zid jer u protivnom ostaju fleke koje su izrazito vidljive na tamnijoj boji.
Ja sam zidove dječje igraonice obojala bijelom latex bojom, periva je i super izgleda.....
Može se dodati i neka boja po želji....
Misliš koja je boja ispod na zidu ?
Helios![]()
Ovak, nisam ja sad baš sigurna da je to točno taj premaz sa linka, to sam prvo našla pod tim imenom, ja uvjiek kupujem u heliosu i tražim taj domflok premaz mat, pitaju me želim li listiće ili ne i to je cijela mudrost![]()
Posljednje uređivanje od oka : 06.03.2014. at 10:19
Treba vidjeti pretpostavljam da postoji neko pravilo na kakvu vrstu boje najbolje ide taj premaz.
No samo da nadodam, kad smo kupili stan stavili smo žutu boju sunca, djeca su se našarala u fazama odrastanja i sve sam uspješno odstranila parom i spužvicom. Ok nakon mnogo godina i mnogo takvog čišćenja vidi se na premazu, ali na tim svjelijim bojama stvarno je vrlo zahvalno.
ne, ja pitam je li vodena ili poliuretanska baza
jer ja poliuretan u kuću ne bih stavljala
Ahaa, pa pa vjerujem da vodena, ali sad si me baš, imam kutijice u podrumu baš ću pogledati dok stignem.
Evo, zvala sam ih jer si me JAKO uznemirila sa pitanjem, vodena je baza.
aj, super
Meni treba par savjeta s obzirom da imamo naravno ograničeni budžet za preuređenje stana i to kompletno. Oni koji su to prošli, kako i od kuda krenuti? Jeste li imali zacrtani budžet po stavkama i toga se držali ili ne? Dali je istina ono što svi pričaju da uvijek ispadne cca 20% više. Jeste li morali odustati od nečega što ste možda na početku rekli da nema šanse da odustanete i kako ste se s tim pomirili? Kako je ispalo vama koji ste to prošli?
Naime, dižemo kredit i sad ja trebam dobro sve ukalkulirati i izračunati da bih znala koliki mi kredit treba.
E, da i s obzirom da moramo van iz stana i imamo samo jednu opciju a to je zamoliti poznanika da nam iznajmi svoj prazan stan i ne znamo hoće li to biti moguće, koje još opcije imamo?
Mi smo obnovili kompletno stan (s rusenjem zida i novim cijevima za vodu), wc skroz srusili i sve iznova. Od pocetka radova do useljenja proslo je oko 2,5mj. Ono sto je jako bitno je da se nadgledaju radovi, da mestri ne zafusare. Moj muz je sve stavio u excel. Svaku stavkicu, svaku uticnicu, svaki komad namjestaja. I izvore financiranja. I ako bi htjela kupiti bolju plocu za kuhanje, morali bi usparat na npr kaucu. Mi smo doslovno u dva dana izabrali skoro sve za stan osim kuhinje i ormara po mjeri. Otisli u Split u lesnine i emezzete i kupili krevete, stolove, stolice, kauc itd. Odabrali bijelu tehniku, ali za nju smo samo uzeli ponudu za modele koji nam odgovaraju i te iste aparate uzeli preko neta za 1000 kn jeftinje u nekijh boljih dobavljaca. Regal sam preko interneta u kenda webshopu... vecinu smo kupili bijelo pa kasnije digli detaljima i zidom u boji.
Da, cesto ima neplaniranih troskova, ali moj muz je i to uplanirao pa je i tu stavku odmah ubudzetirao. Ako zelis javi i mogu ti na mejl poslati nas fajl. Moze ti posluziti kao orjentir za neke cijene.
Morala sam ponekad odustati od svojih fiks ideja i muzickih zelja, znala sam se musit na muza, iako je vecinom bio u pravu. Ja samo znam da je meni bilo najvaznije da dobijem susilicu i indukcijsku plocu za kuhanjenas stancek je 50kkadrata, potrosili smo valjda oko 25 tisuca eura (drvene otvore i parket smo obnovili, ostalo je sve novo). Nadam se da sam pomogla. E da, selila sam se u sestom mj trudnoce i nosila kutije i stvari. Uzivala sam nekako u tome!
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
najvažnije ti je imati dobar projekt
onda neće biti puno vantroškovničkih radova
ako predvidiš svaku utičnicu, svaki detalj... nema što biti više od dogovorene cijene
moje iskustvo je (nakon sedamdesetak stanova) da ima situacija u kojima je teško ispoštovati sve želje investitora
ali, najčešće se može, sa manjim ili većim ustupcima
važan je razgovor na početku i stavljanje cijele priče u realne okvire
ako investitor ima nerealne zahtjeve, to se riješi odmah na početku i onda se pomiriš s time i više i ne razmišljaš o tome
uopće ne razmišljaj o opciji ostanka u stanu za vrijeme radova
to naprosto nije izvedivo (jest, ali si posljedice prevelike)
moja iskustva su da za potpunu adaptaciju stana od cca 70 m2, treba 40 radnih dana radova
to je kad se adaptiraju podovi, zidovi, instalacije... kad se sve ruši "do koske"
ljudi kojima ja radim ili idu u podstanare na dva mjeseca ili su kod baka, prijatelja... snalaze se
možeš, kako ti S2000 kaže, imati tablicu u koju ćeš sve popisati
tako i ja radim sa svojima
u tablicu upisujemo ono što nije u troškovniku građevinskih radova
i, trebaš paziti na razlike u cijenama
ako su u troškovniku, npr. pločice od 100 kn, a ti nađeš od 80, gledaš da ti brate razliku
oma hrpa detalja na koje treba paziti
ali je najvažnije u početku osmisliti ono što hoćeš
onda nema iznenađenja
Hvala puno na ovim savjetima! Ne stignem baš na forum ovih dana jer mi je na poslu ludnica a usput skupljamo i ponude za uređenje stana!
Bio nam je stolar za kuhinju i s obzirom da hoćemo staklo između elemenata on preporuča samo kaljeno. Ploča će biti indukcijska pa me zanima zašto ne bi mogao biti lacobel.
Sviđa mi se jedna zidna naljepnica. Može li se zalijepiti ona na zid pa staviti staklo ili se ona lijep na staklo?
pitaj te od kojih kupuješ naljepnice
ima onih koje se normalno peru i podnose temperature
ima običnih
ja ne znam za koje si se ti zapiknula
kaljeno je bolje, naravno, ali može i lakobel
samo mislim da se trenutno baviš bezvezarijama, ako idete u kompletnu adaptaciju
daleko si ti još od naljepnica
to ti je otprilike kao da stavljaš parfem, a nisi se okupala mjesec dana![]()
A cuj bavim se svime zato sto moram zatvoriti financijsku konstrukciju i nemam neogranicen budzet. Skupljam ponude za apsolutno svaku sitnicu. Zato me zanima koliko je kaljeno a koliko lacobel. One glavne radove vec imamo izvodaca i ponudu.
ako ti je sada frka s lovom, a hoćeš glatku površinu između elemenata
ja u zadnje vrijeme svima savjetujem da obojaju u boju koju žele (zid) i onda preko dvaput prijeđu lakom
izgleda prekrasno, a košta 50 kuna
lako kasnije staviš staklo, ako baš želiš
uglavnom, neki se tako zaljube u tu varijantu, da više nikada ni ne stave staklo, nego mijenjaju boje kada im ovo dosadi
i isto lijepe naljepnice, slikaju, pa lakiraju
svašta se može
U kombinaciji boravka izbjeljeni/sonoma hrast i bijelo kakve boje zidove. Nešto u boji, ili bijelo pa lupiti neke crte da se razbije monotonija?
sve ti paše
nemoj pruge, majke ti, to ide uz stvarno pomno odabran namještaj i detalje
u takvim slučajevima zid diktira sve ostalo, a ti već imaš to "sve ostalo"
dakle, uz bijeljeni hrast savršeno ide tirkiz
i čokoladno smeđa
i kivi zelena
ide i modroplava, ali ne bih je stavljala u boravak
idu i neke nijanse ljubičaste
ne žutome
ne narančastome
ne crvenome
Da moj muž nije izričiti protivnik tirkizne, moj izbor bi isto bila tirkizna u kombinaciji sa čokoladomta kombinacija mi je predivna!
Hvala Apri! Ali, imam još pitanja... sory! Tirkiz i kivi zelenu će mm kategorički odbaciti! Čokolada smeđa - bojim se da će biti pretamno. Za pruge nisam mislila onako baš pruge, nego npr jednu po dijagonali, ili tak nešto. Jel bi to izgledalo glupo? Ljubičastu sam mislila staviti, pa onaj čupavac tepih takve nijanse i nekoliko vazica/zdjelica. Mislila sam da bi to bilo ok... Kaj misliš?
Ja ne bih tako
Te kose crte su jako tricky i rijetko gdje pasu
Ove detalje kojesi opisala, to nije moj djir pa ti ne mogu reci
Ali, ako si ti to zelis, napravi tako i uzivaj!
A sa muzem ne znam sto ces; ako on pristaje samo na bijelo... Onda o bojama nemoj ni razmisljati
Napusi mi mail da ti sibnem fotku stana koji sam nedavno zavrsila
Bijeljeni hrast i tirkiz
Mozda se muz predomisli![]()
Ja sam na par mjesta vidjela takve pruge i niti jednom mi se to baš nije svidjelo... Bolje mi je onda jedan dio zida staviti u neku tamniju, a sve ostalo u bijelo...
Mitovski, ja u svojoj kuhinji imam tapetu i preko nje kaljeno staklo i nikada ništa više u životu ne bih stavila između svojih kuhinjskih elemenata. Izgleda prekrasno, čisti se prelagano, a mogu mijenjati tapetu kada god poželim. Vjeruj mi, nećeš se pokajati.
Lacobel staklo je preskupo, a ako ostaviš samo obojeni zid, kako ćeš ga čistiti?
Možeš, npr., ofarbati zid, zalijepiti naljepnicu i preko kaljeno staklo!
Je, skuplje je. Metar kvadratni je nešto preko 700 kn, znam jer smo upravo napravili dječju sobu i zatvorili je kaljenim staklom. Lacobel je nešto manje od 500.
Imam sad za Apri pitanje. Još uvijek traju muke po gelenderu. Zadnje što mi pada na pamet je da zapravo to bude staklo kaljeno, bez ikakvih okvira, ručki, ičega.
Jel to smisleno uz mramorne stepenice?
I što bi mogli napraviti sa stepenicama, meni ti rubovi izgledaju zastrašujuće oštro.
meni je to staklo lijepo
i sama sam imala takvu ideju, ali me je cijena šutnula u dupe
ne razmišljaj o rubovima stepenica
ne možeš zaobliti cijeli svijet
Ma vjerojatno previse paranoidiram.
I ja se bojim cijene. Još je ne znam jer čekamo ponudu.
tražite od Gorica Stakla, skroz su ok
Ja sam za Gorica staklo čula da su grozni... Barem je tako bilo mojim frendovima sa staklom za kuhinju... :/
Ima ona fora viđala sam u primorju, da ide tepih sa držačima preko stepenica, to ublaži rubove : http://www.copycatchic.com/2009/03/stair-runners.html
Ovisi gdje kupuješ. Mi smo gledali u jednoj trgovini namještajem 1 metar dužni lacobela s folijom je koštao tisuću možda čak i tisuću i pol kuna ne sjećam se više ali znam da je bilo preskupo. Mi smo htjeli kaljeno staklo pa smo otišli kod staklara, kaljeno dužine 2,65 metara platili smo oko 600 kn, foliju smo riješili u jednoj tiskari, oni su nam na kraju i zalijepili staklo u kuhinji jer stolar koji nam je radio kuhinju nije htio jer nismo preko njega naručili, pa je bio malo uvrijeđen. Foliju i postavljanje smo platili 450 kn. Kaljeno smo htjeli jer je manja vjerojatnost pucanja od lacobela. Za kaljeno staklo su nam rekli da se ne mogu bušiti rupe (za utičnice) tako da su mi utičnice pod gornjim elementima i sve funkcionira odlično. Možeš proći jeftinije samo se moraš malo više sama angažirati.
Mislim da cemo onda mi ipak lacobel, imamo indukciju pa ne treba kaljeno, a zelim uticnice i one nosace u zidu (sipke) za stvari.
Gdje je najveci izbor tih nosaca za posudice koje objesis na zid, da se ne motaju po radnoj povrsini. Htjela bih da su lijepi i da ima veliki izbor tih dodataka za vjesanje, i naravno da moze se prilagoditi duljina. Gledala sam jednom u ikei nesto, nisu mi se svidjeli drzaci sipki, bas su nekako jeftino i nedovrseno izgledali kao da su kupljeni u obliznoj zeljeznariji. A kako ce ici na staklo moraju biti bas onako sjajni, elegantni, da ne pokvare dojam...
Kloto, mene je došlo puno jeftinije, ali ja ga nisam nabavljala u HR. Ustvari, prvi put čujem da je lacobel jeftiniji od kaljenog.
Mi smo stavili mramorne stepenice, i staklene galendere na kojima je samo rukohvat od inox-a....
Isprva smo razmišljali o drvenim stepenicama, ali onda je ipak mramor pevagnuo jer je trajniji ...
I isprva sam se grozila tih oštrih rubova, a sad nakon godinu dana niti ih ne primjećujem.....
Posljednje uređivanje od apricot : 17.03.2014. at 07:58
Dali mi netko moze preporuciti tvrtku koja se bavi pvc stolarijom? Dobili smo jednu ponudu ali bi htjeli jos koju. Ima ih na internetu more pa bih voljela da mi netko preporuci.
Mitovski, od kojeg cete materijala radit kuhinju? Bas me zanima cijena...
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
Posljednje uređivanje od S2000 : 17.03.2014. at 08:23