Stranica 5 od 55 PrviPrvi ... 3456715 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 201 do 250 od 2729

Tema: topic za one koji upravo preuređuju stan/kuću IV

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj cuckalica prvotno napisa Vidi poruku
    A kakvu balkonsku ogradu odabrati? Čula sam da je najbolje uzeti od inoxa. Di da pogledam inox balkonske ograde a da su lijepe, child-friendly i ne preskupe. I na šta se mora posebno obratit pažnja kod kupovanja? Znam za neke očite stvari tipa razmak između prečkica ne smije biti veći od 12cm.
    meni je bilo važno da ja razmak jako jako mali, 12 cm je puno previše za moj moj osjećaj sigurnosti. kod nas je razmak cca 5-6 cm.
    također sam željela da bude visoka, viša nego što je uobičajeno (obično su mi balkonske ograde do struka, ali ova mi je do prsa).
    treće, i onaj razmak između poda i prve prečke je jako jako mali.
    i konačno, sve je tako usko i s malo razmaka da nema šanse da se dijete popne ili podigne uz pomoć bilo koje vodoravne ili okomite prečke.

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa Vidi poruku
    meni je bilo važno da ja razmak jako jako mali, 12 cm je puno previše za moj moj osjećaj sigurnosti. kod nas je razmak cca 5-6 cm.
    također sam željela da bude visoka, viša nego što je uobičajeno (obično su mi balkonske ograde do struka, ali ova mi je do prsa).
    treće, i onaj razmak između poda i prve prečke je jako jako mali.
    i konačno, sve je tako usko i s malo razmaka da nema šanse da se dijete popne ili podigne uz pomoć bilo koje vodoravne ili okomite prečke.
    ovo su dobre smjernice za odabir balkonske ograde, iako ćemo ju mijenjati tek za 2-3 godine

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

12 cm je puno previše za moj moj osjećaj sigurnosti.
    nije tu važan tvoj osjećaj, nego realne opasnosti.
    ako je razmak premali, postoji opasnost da dijete gurne dio tijela i da ga ne može izvući, a da upotreba sile rezultira iščašenjima, nategnućima i lomovima.
    zato je propisano tih 12 cm.
    nije to palo s neba.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

gledaj, meni je sve ovo što si navela puno manji problem od šanse da mi dijete padne kroz ogradu. moja djeca imaju fakat male i uske glave i mogle bi ih provući kroz 12 cm. kao i tijela.
    mislim, mala je šansa i za jedno i za drugo, a ako moram birat što mi je gore, onda biram slomljeni ručni zglob. jer dlan je jedino što bi mogle provući kroz moju ogradu. čak ni stopala ne bi prošla.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da, sad kad razmišljam o tome, vidim da nam očito razmak nije 5-6 cm, nego prije 2-3 cm LOL

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

postavljaju nam parkete!
    napokon!

anita_m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

i mi smo pri kraju, selimo za cca. dva tjedna

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a mi u petak slavimo 6 mjeseci od useljenja

anita_m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

znaš čega se ja bojim.................da ću za šest mjeseci imati isto kak i dok uselimo - odnosno da ćemo potrošiti i unaprijed, pa će uslijediti stagnacija

slikice uglavnom obećajem....

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa evo, mi u tih 6 mjeseci nismo puno napravili, ali jesmo ovo:
    zastore u spavaćoj sobi
    police za knjige
    ogledalo u hodniku
    nekoliko lampi
    kupili razne sitnice iz ikee za po kući
    dvorišna ograda bi trebala biti gotova do kraja mjeseca

(u međuvremenu nam se pokvarila vešmašina, crko akumulator u autu i bezbroj takvih stvari na koje ti isto odu pare)

mi smo zadovoljni ako jednom mjesečno sredimo jednu sitnicu

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja sam prije dva mjeseca planirala provesti danasnje popodne s frendovima u vrtu , ali ipak miris laka me odmice od vrta, neobojana stolarija i zidovi. uglavnom sve je pred kraj ali jos nije kraj. nista mozda za 15-tak dana.
    e da koliko je vama dugo trebalo da miris laka postane podnosljiv. meni se ni dio robe ne seli, jer me straha da ce mi ostati u njoj

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

lak od čega?
    nama ništa nije smrdilo

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

od parketa. sad ce ici zadnja ruka (ovaj izraz mi je uvijek bio smijesan). i lak na parketima je smrdljiv. ja ga ne volim. mozda mi je smrdljiviji nego drugima. i nije vodeni, nego nitro. tako da cemo zraciti jos dugo prije nego prespavama prvu noc. ali srecom ljeto je pa cemo malo na more, miris mora je ugodniji
    Posljednje uređivanje od spajalica : 11.06.2010. at 10:19

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da, naš je vodeni, ništa nije smrdilo

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moj nije bio smrdljiv, ali je izgleda vrlo los. matirao je vrlo brzo i sad me zalosti svaki pogled na parket

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

meni je to najveci problem, sta kad uselis, pocnes zivjeti i ono sto si zelio i napravio se vrlo brzo unisiti ili ne izgleda kako si zelio.
    ja imam probelm da ne znam vizualizirati. pa sve obavljam u brzini. a onda poslije sljedi . zato ja stajem s bilo cim i kad se preseilim pocet cu kupovati sto mi treba. na zalost tako ne mozes birati plocice i sl. a to bi za mene bilo idealno.
    i na moju nesrecu kad sam morala to birati nisam imala love za platiti nekome da mi pomogne. bili smo kratki s lovom. sad kad je sve postavljeno stigla je neka lova koja je po nasim pocetnim planiranjima trebala puno puno ranije. zato ljudima poput mene fakat preporucam strucnu pomoc.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je to najveci problem, sta kad uselis, pocnes zivjeti i ono sto si zelio i napravio se vrlo brzo unisiti
    obzirom da imam dvoje male djece, na ovo sam potpuno bila spremna.
    zidovi su već pošarani, parketi na nekim mjestim pogrebani LOL ali meni to ne smeta, ja želim da živimo i uživamo u našoj kući, a ne da hodamo kao po jajima i ništa ne diramo (karikiram, ali to je to)
    za par godina ćemo prebojat zidove, prebrusit parkete...
    to tako ide..

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

što se tiče izbora namještaja, zastora itd
    ja kupim ono na što mi zaigra srce, bez puno filozofiranja i kombiniranja. i onda to ispadne super i savršeno se uklopi u kuću.

recimo, ovi zastori za spavaću, to je nešto šareno i kričavo, rozo, žuto i zeleno LOL, ne znam tko bi ih osim mene kupio LOL, pogotovo ne za spavaću.
    ali kad sam ih vidjela, poludila sam koliko su mi bili genijalni.
    i sad SAVRŠENO pristaju našoj spavaćoj sobi, nijedne druge ne bih stavila, nema šanse

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

na to sam i ja spremna, i to mi nije problem. meni su problem plocice, kuhinja. kako sve sloziti. jer mozda te plocice i nisu tako velika investicija. ali budimo realni kad ih postavis, neces ih mjenjati za par godina. barem ja si ne zelim takav stres ponovo napraviti. zelim da mi je lijepo i toplo u tom prostoru. sad kad je slozeno ne cini mi se bas tako. mozda sto je jos, nezavrseno i neuseljeno. sto fale sitnice. ma razbacane igracke ce to vec srediti. nadam se

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja kupim ono na što mi zaigra srce, bez puno filozofiranja i kombiniranja. i onda to ispadne super i savršeno se uklopi u kuću.

recimo, ovi zastori za spavaću, to je nešto šareno i kričavo, rozo, žuto i zeleno LOL, ne znam tko bi ih osim mene kupio LOL, pogotovo ne za spavaću.
    i sad SAVRŠENO pristaju našoj spavaćoj sobi, nijedne druge ne bih stavila, nema šanse
    ovak sam i ja namjestala nas stan ukojem smo jos uvijek. namjestan je od 96-05. cijeli je u razlicitom stilu. ali meni je drag. samo sad bas ne zelim zivjeti bez kauca 5-6 godina i sjediti na vrecama sa stirorom. ah totalno sam neodlucna. dobro mozda i nisam, ali cesto sto izaberem kosta da se odmah maknem od toga

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo 99,9% namještaja donijeli iz starog stana
    jedino novo što smo kupili je stol za blagovaonu i stolić i komodica za dnevnu sobu

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ah samo da se i ja javim...kuhinje je gotova, ispala mrak, stvarno!! inače uvijek nalazim neke zamjerke ali ovoga puta, dragi i ja smo se ložili da je posao odlično obavljen...još za tjedan dana stiže staklo, pa cu i slikice izvjesit...eto((: radna ploča bijela sjaj, ooodlično održavanje!!! izgleda predivno i stalno čisto, ma milina, svaki put mi se osmijeh razvuče od uha do uha kad uđem u kuhinju((: možda zato jer sam mrzila staru heheheee

inače, ako nekog zanima, u dućanu bijele tehnike, tamo kod avneule malla, bloomberg aparati su na akciji, tipa ako kupiš ploću, pećnicu i napu, jeftinije je u kompletu i to dosta...surfala sam duuuugo raznim forumima i stranicama i na kraju kupili pod nosom, jeftinije...ali smo se zeznuli sa perilicom posuđa...na jednom sajtu je bila oko 400kn jeftinija nego tamo kod malla...ali fuchkaj ga

ništ, sretno ostalima, koji su još uvijek u fazi traženj!

i ako netko treba broj stolara, mogu na pp - jako je dobar, pošten, odlično napravi posao. nama prije te kuhinje radio spavaći i svaka mu čast!!

anita_m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

obzirom da imam dvoje male djece, na ovo sam potpuno bila spremna.
    zidovi su već pošarani, parketi na nekim mjestim pogrebani LOL ali meni to ne smeta, ja želim da živimo i uživamo u našoj kući, a ne da hodamo kao po jajima i ništa ne diramo (karikiram, ali to je to)
    za par godina ćemo prebojat zidove, prebrusit parkete...
    to tako ide..
    X i mi smo potpuno spremni na malo preuređenje kroz par godina - možda izdrži 10 godinica...bilo bi lijepo

još jedan potpis

ako mi je nešto OK, onda se savršeno uklopi u prostor

ako je na drugu, onda tak i izgleda - nagovorili me da bordurdu pločica na ulazu stavim na suprotnu stranu od planirane i sad mi stalno bode oči

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

parketi postavljeni i polakirani!
    vrata po mjeri postavljena!
    zidovi se farbaju!
    mjere za kuhinju i ugradbene ormare uzete! za cca mjesec dana će biti gotovo!
    u pon nam dostavljaju stol, stolice, bračni krevet i ormariće!
    nadam se da ćemo uspjeti useliti krajem srpnja!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

bas mi je drago,
    mi se selimo sljedeci tjedan, pakiranje pocinje ovaj vikend.
    meni je problem sto ne znam di cu sa stvarima koje nece ici u novi prostor. u ovom stanu mogu biti jos neko vrijeme. valjda cu se do tada smisliti di cu s njima

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja imam jedno pitanje. S kojim lakom polakirat parket u kuhinji? Nedavno mi je jedan tip rekao da se parket sada lakira samo s lakovima na bazi vode??? To sam vidjela kod mame u stanu i blago rečeno-užas. Ko da ni nema laka. Na šta bi ja trebala obratit pažnju?

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

ovo što ti je rekao tip nije istina

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj daddycool prvotno napisa Vidi poruku
    ovo što ti je rekao tip nije istina
    Pa to sam si i mislila, frajer mi je napričao toliko gluposti u pol sata da je to neopisivo. Znači onaj fini smrdljivi sjajni lak je još u upotrebi? Kak se ono zove?

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

mi parket u kuhinji lakirali sa poliuretanskim lakom
    http://www.gradimo.hr/Poliuretanski-...-HR/15005.aspx

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj bucka prvotno napisa Vidi poruku
    mi parket u kuhinji lakirali sa poliuretanskim lakom
    http://www.gradimo.hr/Poliuretanski-...-HR/15005.aspx
    Mislim da bu i kod mene tak.

mamaineven avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Cure, ako mogu i ja vam se pridružujem. Od sljedećeg ponedjeljka počinjemo uređivati tavanski dio kuće, za sad imamo samo vanjske zidove! Dajte mi recite kako je kad se postavljaju zidovi od knaufa, jer se jako lupa, smrdi li nešto ili slično jer mi ćemo normalno živjeti kat ispod?

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

mislim da nije baš jaka buka kod postavljanja knaufa!
    nama danas (po ovoj kišurini) stiže dobar dio namještaja, pa sam se oboružala krpama za brisanje podova (parketa) nakon te horde dostavljača!

babyiris avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Je li istina da na otočnom kuhalištu ne može biti plin, ako ispod nema podruma, da se cijev ne smije nalaziti u podu? Stavili bismo 2 x indukcija +2 x plin, a majstor mi kaže da ne smije s tom cijevi u pod? Ima netko iskustva s tim?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj babyiris prvotno napisa Vidi poruku
    Je li istina da na otočnom kuhalištu ne može biti plin, ako ispod nema podruma, da se cijev ne smije nalaziti u podu? Stavili bismo 2 x indukcija +2 x plin, a majstor mi kaže da ne smije s tom cijevi u pod? Ima netko iskustva s tim?
    nije istina. mi imamo provedene cijevi za plin na otoku (iako cemo na kraju staviti indukcijsku)...

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

cure, da li ste radile ugradbene ormare?
    mi smo uzeli ponudu Edura i Komandora (malo jeftiniji). ali me zanima da li su to "realne" cijene? da li stolari stvarno rade "lošije" (slabiji okovi i sl.)

babyiris avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Da, tako bi trebalo i meni. U glazuru pa u otok. Znači, može se. Hvala ti!

Kako se to radi? Samo se postavi pa zalije glazurom?

babyiris avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Mellyca prvotno napisa Vidi poruku
    nije istina. mi imamo provedene cijevi za plin na otoku (iako cemo na kraju staviti indukcijsku)...
    Čiju ćete ploču uzeti?

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj Maya_78 prvotno napisa Vidi poruku
    cure, da li ste radile ugradbene ormare?
    mi smo uzeli ponudu Edura i Komandora (malo jeftiniji). ali me zanima da li su to "realne" cijene? da li stolari stvarno rade "lošije" (slabiji okovi i sl.)
    mi uzeli eduro.
    makar nas čovjek koji će nam raditi kuhinju uvjerava da bi nam za istu cijenu stavio još bolje okove.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

mijenjamo jedan prozor koji gleda na susjede i to je hodnik sa ulaznim vratima

ja odlucila stavit staklene prizme, a MM stalno nesto izvrdava

meni se svidaju, jer se kroz njih nis ne vidi ni van ni nutra, a ima super dosta svjetla, netrbaju zavjese i lijepe su

ima li tko, kak ste zadovoljni i di ih ima za kupit

jos da pojasnim ko ne zna, to su staklene kocke debljine zida, ima vanjskih i unutarnjih (pregradni zidovi) i u raznim bojama

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

19 kuna ti je ona skroz prozirna, klasična

anita_m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

za kupiti ih ima svugdje - baumax, bauhause... - uglavnom gdje imaju građevinski materijal

ja ih imam na sjevernu stranu - okrugli zid kraj ulaza i iako još ne stanujemo u kući zadovoljna sam - ne vidi se ništa, a dovoljno je svjetla

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj Lavinija prvotno napisa Vidi poruku
    mijenjamo jedan prozor koji gleda na susjede i to je hodnik sa ulaznim vratima

ja odlucila stavit staklene prizme, a MM stalno nesto izvrdava

meni se svidaju, jer se kroz njih nis ne vidi ni van ni nutra, a ima super dosta svjetla, netrbaju zavjese i lijepe su

ima li tko, kak ste zadovoljni i di ih ima za kupit

jos da pojasnim ko ne zna, to su staklene kocke debljine zida, ima vanjskih i unutarnjih (pregradni zidovi) i u raznim bojama
    mi ih imamo, meni su ok

http://public.fotki.com/Mellyca22/kuca/dsc00198.html

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj babyiris prvotno napisa Vidi poruku
    Čiju ćete ploču uzeti?
    neznam, jos trazimo. Bili smo gledali u ikei neke, al nemogu se odluciti jos...

otvorila sam i topic http://forum.roda.hr/threads/56884-K...hanje-odabrati

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

jel ima razlika u onima koje idu na vanjski zid i unutarnje

i jos jel se to ugradjuje u neki okvir
    mellyca jesu ove vase roze ili bijele, na slici br 10 mi se cini da su roze

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj Lavinija prvotno napisa Vidi poruku
    jel ima razlika u onima koje idu na vanjski zid i unutarnje

i jos jel se to ugradjuje u neki okvir
    mellyca jesu ove vase roze ili bijele, na slici br 10 mi se cini da su roze
    i jedne i druge , ubacili smo par rozih (tj mislim da su vise neka boja breskve) na vrhu i na dnu dijagonalno, vidi se na slici ako se malo zagledas.

mislim da se pusti normalan otvor kao za prozor i onda se popuni sa tim prizmama.

Kako mislis na vanjski zid i unutarnje?

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

MM je rekao da je razlika, tipa vanjska vrata i unutarnja,
    procitala ovo Bigava doo, mislim da ne postoji razlika

Hvala Bucka

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

malo o bojama i vrsti krovnih pokrova

kupili drvenu kucicu, 9m2 (rabljenu) i MM je slozio u vrt, sluzice za spremanje vrtnog alata i kao ukras u vrtu

vec smo kupili zelenu boju u koju sam ja rekla da se mora pofarbat, sad smo stali na krovu

do sad je imala sindru, koja se strgala (vidim da ljudi skidaju i sa kuca i stavljaju crijep)
    mislim da ne moze crijep, jer je pretezak, pa smo htjeli valoviti lim(cini mi se skup)

imate neki drugi prijedlog za pokrov
    a boja mislim tamno smedja

babyiris avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Kakav stav (ili iskustvo) imate prema poliranim pločicama ili parketu u kuhinji?
    Posljednje uređivanje od babyiris : 27.06.2010. at 15:51

Stranica 5 od 55 PrviPrvi ... 3456715 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •