Pokusala sam sama obojiti cijev od centralnog i toliko se izmucila, a rezultat nikakav. Da ne govorim da je bila bijela niti mjesec dana, a sad je zuta, unatoc svim mogucim pripremama i posebnim bojama.
Pokusala sam sama obojiti cijev od centralnog i toliko se izmucila, a rezultat nikakav. Da ne govorim da je bila bijela niti mjesec dana, a sad je zuta, unatoc svim mogucim pripremama i posebnim bojama.
Vjerojatno nije dobar odabir boje. Moraš uzeti neku koja je stabilna na višim temperaturama. Meni je prije 15 godina majstor to udesio - ofarbao cijevi bojom za drvo pa su požutjele.
Nedavno sam farbala cijevi od centralnog - bijelim Hammerite-om, prije 3 godine u jednoj sobi i prošle godine u kupaonici. Običnim kistom, nekim širine 2cm da mogu koliko toliko dohvatiti i sa stražnje strane. Ispalo je savršeno, pogotovo kad se sjetim da mi je to zadnji put radio majstor i tako zasr*ao parket da me srce boljelo. Tad nisam mogla sama (imala sam trbušinu do zuba) ali... za TAKVE stvari ne plaćam majstore, ali ja imam etažno centralno pa nemam debele cijevi po stanu - sve su relativno tanke. Takve nije teško obojiti uredno. Debele cijevi (od toplane) su nezgodnije, a radijator je možda još zahtjevniji. Ali i njih sam pemzlala (u 20 godina podstanarstva skupila sam kojekakvih iskustava) ali nisam se ustručavala pemzlanja ni drvenarije ni radijatora, a pogotovo ne cijevi, ali njih ne možeš dohvatiti sprejem.
Sve u rok službe.
Najpametnije mi se pokazalo (tako radim zadnje 2 godine) s majstorima dogovoriti "paket aranžman". Imala sam preuređenje kuhinje (instalacije, pločice, parket) pa je tu u paket ušlo i krečenje i farbanje cijevi. Super je ispalo, ali to nije za podstanare.
Ja cijevi od centralnog farbam običnim jupolom. I super drži i pokriva
Ja sam koristila Swing color bijeli lak za radijatore iz Bauhausa (otporan na visoke temperature, ne žuti, na vodenoj bazi).
Koristila sam kist. Nije ispalo baš savršeno iako s 2 metra udaljenosti izgleda tako. Vide se potezi kistom i ima nešto curaka,
ali to sam povezala s činjenicom da se nisam držala doslovno uputa koje kažu da nakon prvog premaza treba radijator uključiti nakratko,
možda da se ta boja nekako razlije i popuni ove poteze kistom, i zatim isključiti te nakon sušenja od nekih pola sata nanijeti drugi sloj.
Sljedeći mi je potez obaviti isti posao spužvastim valjkom, mislim da bi završni dojam trebao biti bolji.
Ali sve u svemu, zadovoljna sam, radijatori sad izgledaju uredno u usporedbi sa originalnim sivkastim koji su na pojedinim mjestima bili korodirali.
Eto ako nekome može pomoći ovo iskustvo![]()
Pravimo 5 year plan pa me zanima jeli stvarno kompletno preuredjenje stana nekim kvalitetnim (srednje skupim) materijalom dodje cca 500 eur po kvadratu?
Pod kompletno smatram bas to, sve otuc, prozori, vrata, novi razmjestaj, instalacije, zatvaranje balkona...bas sve. Stan je u zgradi iz 1958. i od tada nije renoviran osim naseg kozmetickog tretmana kad smo se uselili prije skoro 5 g.
legal o tome smo pricali nekad davno na ovim topicima. mislim da bi se moglo napraviti s 500eura, ali su neki ako me sjecanje sluzi spominjali i 300 sto je na kraju price ispalo na knap. na ovom dijelu topica je neko preuredjivao komplet stan, pa mozda da pitas tu forumasicu. ja je mijesam s jos jednom pa mi je glupo napisati nick
Iscitat cu topic kad uhvatim malo vremena.
Mi smo se na neki nacin zezli jer smo kupili stan na super lokaciji (to je bilo presudno kod odabira), mala stara kamena zgrada sa 5 stanova (radjena za jna oficire, okolo mali vrtovi sa narancama i limunima, manje od 5 min do plaze, sve je u krugu od 500m - butige, kino, pedijatar, zubar, parkici za djecu....sve savrseno ali strasno skupo jer je to Dubrovnik. I sad jos treba utuci dodatnih xxx eurica koje nemamo. Mm ne zeli dizati kredit nego moramo stediti.
A opet ako dobijemo pojacanje trebat ce nam zapravo veci stan jer je ovaj od 60ak kvadrata zapravo vec sada knap za nas cetvero. Svakako stediti pa kad dodje moment onda ili kupiti veci stan ili obnova postojeceg.
Treba li traziti dozvolu za zatvaranje uvucenog balkona?
Koliko otprilike dodje izrada idejnog projekta za renovaciju stana? Nama treba kompletno novi raspored kako bi dobili sobu za cure.
I da bude jasno, nismo se zezlli odabirom stana nego cinjenicom da smo za povrsinsko-kozmeticke zahvate potrosili cca 10,000 eur ( dvije stambene stednje) da bi uopce mogli useliti umjesto da smo tada posudili jos 20 tisuca koliko nam je trebalo za kompletnu renovaciju. Koja glupa i skupa greska!
mi smo u godinu dana potrosili oko 10 000 eura. kupili smo stan i otukli ga do cigle, stavili stiropor (jer zgrada nema dobru fasadu), zbukali, gletali, bojili zidove. kompletno kupaonicu sredili ukljucujuci cijevi u zidovima i podu te sanitarije. napravili nove cijevi od centralnog ispod poda, pvc stolariju (4), sobna vrata (2). mijenjali mjesto kuhinje i tamo dovlacili vodu/odvod/plin. promijenili kompetne instalacije struje i premjestili plinomjer. stavili osb ploce na pod.
u stanu, naravno, jos ne zivimo jer nismo gotovi. ceka nas novi parket, protuprovalna vrata i namjestaj.
također, izabrali smo stan na fantasticnoj lokaciji i to nam je bilo presudno i znali smo sto nas ceka, a cijena je bila prilagođena. nasa je sreca u tome sto imamo gdje zivjeti i sto mozemo ustedjeti neki novac pa ga ulupati jer nismo imali namjeru dizati kredit za uređenje.
samo??? sve nam je radila firma i meni se i ovo cini tako skupo. jedino sto smo mi kupovali stvari npr. vrata, prozore, sanitarije, a oni su sve ugrađivali (ali je uracunato u tih 10000 eura). i naravno, nisu radili sve odjednom.
bas je cudno vidjeti da je to nekome sve, a mi imamo osjecaj da se ne micemo s mjesta i da nam najskuplje tek dolazi. mi nas parket nismo mogli spasiti, a najniza cijena novog je oko 220 kn/m2 i to bez postavljanja, a protuprovalna vrata, ako nisu kineska, oko 5000, a gdje je jos kuhinja i bijela tehnika, ugradbeni ormar, soba....
meni se isto čini malo - osim ak PVC prozori nisu toliko jeftiniji od drvenih.
kaj se tiče parteta, uzmi treću klasu hrastovog parketa - onak lijepio šareni parket za malo novca
i još - ak ti je lokacija centar i stara zgrada- kak ste mogli staviti PVC?
Posljednje uređivanje od NanoiBeba : 20.02.2015. at 10:20
zasto ne bismo mogli? pa nije zgrada zasticeno kulturno dobro iako je starija. svi susjedi odavno imaju pvc i pvc prozore na svakom međukatu na stubistu.
cini se da cu se trebati ispricati mm jer sam cijelu proslu godinu kvocala kako se meni cijene tih radova cine previsoke : )
Ok, to je moj osobni stav. ne bih nikada stavila PVC na staru zgradu u centru grada, niti zbog sebe niti zbog zgrade. I ne zanima me što su stavili susjedi,.
No zato na grad izgleda kako izgleda, ali nije tema topica.
Razmislite o hrastovom parketu niže klase - stvar ukusa, ali meni izgleda prekrasno
istina, cisto stvar stava. meni je recimo uzasno vidjeti da jedan susjed ima bijeli prozor, drugi smeđi, jedan pvc s roletama, treci nesto s griljama... ovako bar izgleda kao cjelina.
gdje da pogledamo parket?
bili smo u spacvi, oni su pred stecajem i nemaju skoro nista. decking iz osijeka koji su nam bili prva opcija nemaju nikakvo placanje osim gotovinskog.
floor experts, megakop, galekovic, drvopod, to mi se sve cini uzasno skupo.
Pa da samo, jar smo mi radili isto i ispalo je više od toga, dosta više.
Mi smo uzeli seljački pod gotov hrastov 14 mm (za podno grijanje) nauljeni za samo 180 kn m2![]()
joj to za boje i rolete - isto mislimo.
ja ti više ne znam za taj parket, znam da smo dobili savjet za taj n-te klase, otišli negdje na Vwelesajam i našli. Mi smo stvarno imali veliku kvadraturu, ušteda je bila velika. To su ti nestandardne veličine i još se vide godovi. Ono, običan hrast, a izgleda kao egzota.
Pitaj te proizvođaćče parketa, vjerojatno to oni sami ne nude. Mogao bi biti galeković, nekako mi je poznato
evo što sam našla guglajući
Rustik klasa – hrast parket
Drvo treće klase, s većim odstupanjima u boji i strukturi drveta, kvrgama veličine do 6mm, bjelikom i bez tragova oštećenja od udaraca i insekata. Ovisno o dimenzijama koje odaberete, a one mogu iznositi od 300 do 600mm dužine i 40 do 70mm širine, te im se cijena kreće od 90 do 150kn po metru kvadratnom.
Meni se isto 10000 cini malo za takve radove. Jer ono na sto smo mi ulupali eurice je smijesno u usporedbi s vama i jos smo skoro sve sami radili uz veliku pomoc prijatelja. Najvise nam je otislo na veliki skupi klizni ormar, kuhinjske aparate i najjefriniju mogucu kuhinju koju je stolar sklepao za 3-4000 kn. Umjesto gornjih elemenata imamo police iz ikee od 10 eur po komadu. A na njima namascene i zapecene prasine koliko zelis. Simpa izgleda ali odrzavanje nula bodova. Sreca sto od dvije 16 mj cure ni ne stignem gubit vrijeme na police
Sva privremena rjesenja su nam postala stalna....a u startu je bilo; kao samo da vratimo lovu sta smo posudili za stan pa cemo onda sve napraviti kako treba.
Yeah right! Sad s ovom novom idejom mm da nema kredita....za 5 godina valjda.
I ja bi jedan dan htjela drvenu stolariju. Plasticoba na ovu zgradu bas ne ide. Ali vec imamo sarenilo po tom pitanju
Ako netko zna treba li traziti gradj dozvolu za zatvaranje balkona? Pristanak od susjeda? Inace svi su osim nas svoje balkone zatvorili. Pogadjate? Svatko za razlicitim otvorima od pvc do zeljeznih.
znam da pitanje mozda ne ide direktno na ovu temu ali ne znam na koju da ga postavim a ovdje ce ga dosta ljudi procitati pa ako moderatorima ne smeta molila bi da ostane.. hvala
e sad, treba mi pomoc, napravila bi kamin odnosno kupila bi plamenik na bioetanol. ovako nesto me interesira:
http://www.tehno-dom.eu/index.php?rg...r=30&detalji=1
e sad, gdje to nac povoljno? u obzir dolazi i internet kupovina.. cijene su poprilicno visoke (1000+kn) pa ne znam mogu li to negdje nac jeftinije ili je to ustvari realna cijena toga..
znam da 1000+ kn mozda nije preskupo, ali za nesto cemu je prvenstvena funkcija da lijepo izgleda i figura radje bi nasla nesto jeftinije naravno ako je moguce
hvala unaprijed![]()
da li je netko možda oblagao napu u knauf?
[QUOTE=centar;2738807]
gdje da pogledamo parket?
Jeste gledali u Conty?
http://www.conty.hr/webshop?route=home
Dali ima netko za preporuku parketara u pitanju su lamel parketi za pobrusiti i polakirati , takoder imamo u planu preurediti kupaonicu tako da
trazimo provjerenu firmu za taj posao,moze na pp![]()
Moze preporuka za unutarnje zbukanje?
I zna li itko kako se cijene krecu?
ako netko slučajno treba majstore ima za preporučiti dvoje (otac i sin).Nama su radili farbanje, vrata postavili i još neke zidove sređivali. Prezadovoljni smo s njima, poštuju rokove i cijene su im ok. Imaju svojeg parketara i stolara (njega nismo koristili ali budemo). Ako nekom treba broj javim na pp
meni treba krecenje cijelog stana (50m2) ali netko pedantan, na dosta mjesta treba guliti pa gletati. trazim best buypreporuke pliz!
evo ja mogu ove svoje majstore preporučiti, nama su sada krečili našu i dječju sobu. i opet ću ih uzeti kada ću sređivati kuhinju i hodnik. i uvijek ću ih preporučiti jer sam vrlo zadovoljna s njihovim uslugama. ako želiš pošaljem ti broj na pp.
Gdje kupiti pipu za sudoper- neki dobar omjer cijene i kvalitete
vidjela one Franke- prekrasne, ali definitivno preskupe
dobili preporuku za jednodtavan sudoper u Ikei (tnx Apri), jel se tamo isplati uzeti i pipu?
(nemam vremena pretraživati cijeli grad i 20 tema na forum.hr)
Koja je uopće jedna razumna cijena za pipu srednje kvalitete?
Nažalost, nemam neki pametan savjet za pipe...
Mi smo kupili skupu sa oni izvlačnim tušem pa mi je puklo to crijevo za koje sam onda trebala dati 700 kn za novo crijevo!!! Bolje da sam kupila neku jeftiniju vulgaris pipu
Nego, ima li tko prijedlog kao srediti uzglavlje bračnog kreveta koje je inače imitacija kože pa ga je moja curka noktićima izgrebala i ogulila. no ne bih radila novi tapacirung... Trenutno tražim nešto jeftino a da ipak bude koliko toliko lijepo...
Uzmi u Ikei Indira prekrivač, iskroji i sasij navlaku koju možeš i skinuti i prati...
Ništa drugo mi ne pada na pamet.
Cijene se zbilja razlikuju dosta tako da se možda isplati pogledati u par dućana. Ja nisam u istom kupila sve 4 pipe, za kadu sam kupila u Škorpikovoj kod Novaka, dvije u Ferotermu i jednu u Pipi. Tri su hans grohe, a jedna je Rosan. Sve su mi dobre. Rosan je najslabija klasa, al ne vidim za sad da se skida kromirani sloj i lijepo se održava. To je obična pipa za umivaonik u WC-u s navojem, nema onu miješalicu, tako da se ne usudim na temelju najjednostavnije pipe donositi zaključak. Al to je valjda neka srednja kvaliteta.
Mi smo prije 4 godine uzeli pipe i tus Nord i nismo do sada imali nikakvih problema s njima, izgledaju kao nove a bile su medu jeftinijima, ne sjecam se tocno cijene ali neusporedivo manje od grohe i slicnih. Sad ne znam ima li to veze s tim sto ih perem iskljucivo octom, znam da ova agresivna sredstva znaju ostetiti krom.