Stranica 53 od 55 PrviPrvi ... 3435152535455 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,601 do 2,650 od 2729

Tema: topic za one koji upravo preuređuju stan/kuću IV

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

kad smo se useljavali kupili neku no name pipu s crijevom za 200kn u metrou - izdrzala je 8 i po godina dok nije procurila na crijevu

sad sam kupila neku za 400 na vrat na nos jer mi se nije dalo stati bez pipe.

centar avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

trebam savjet, hitno : )))

trebamo kupiti parket ovaj tjedan jer idemo na more.
    nakon mukotrpnog obilazenja, izbor ce pasti na gotovi trolamelni bijeli hrast (249 kn) ili jednolamelni bijeli hrast (379).

uzela bih odmah taj jednolamelni jer izgleda odlicno i ne moze se ni uspoređivati s ovim drugim, ALI parket ima V fuge sa sve 4 strane. parket, između ostalih prostorija, ide u kuhinju koja je povezna s dnevnim boravkom i to je moja najveca briga.
    koliko je tesko cistiti te fuge?
    daske su ogromne 180 cm x 18 cm.

SLIKA: TROLAMELNI, JEDNOLAMELNI BIJELI, JEDNOLAMELNI SIVI
    http://i.imgur.com/e4E3E2f.jpg

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

A ja moram do 10.8. pregraditi sobu 4x6m u dvije 2x3m. Seka i braco traže autonomiju i nema nam druge. Mm i ja ćemo s bebom u njihovu sobu za mir u kući. Htjeli bismo nešto fleksibilno da se i onaj koji ostane bez prozora može proluftati. Mislili smo ona panel vrata kao za ugrad.ormare, ali da gore prolazi svijetla.Može li se to za2500kn? Nemam više, a ovi će se počupati ako ih uskoro ne razdvojimo.Curka pjeva i piše zadaće, njemu treba tišina da uči. On čita do 22:30, ona hoće spavatiitd....
    Na podu je novi laminat, nije drveni.

123beba avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Pikula, mi smo nedavno radili vrata za ugraadbeni ormar i bila su 3.000 kn. Dužina je 3 metra i radili smo 3 krila. Cijena ti ovisi koji materijal i koji okov uzmeš. Možda ti je najbolje poslati upit u Elgrad pa da vidiš što kažu...

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Vrata s mehanizmom ili samo vrata? Morat ćemo do Elgrada, hvala

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

A može li se uopće išta montirati na pvc laminat? bilo siporex bilo vrata? to me sad brine

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ma ne ide niš na knauf gore dole laminat huh

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Pitanje na brzinu: u staroj kamenoj kući žbuka sa zidova djelomično otpada (kapilarna vlaga, pretpostavljam).

Kako nismo u mogućnosti sanirati kako bi trebalo (ni temelje, čak niti sve zidove-što financijski, što vremenski) mogu li tu žbuku mjestimično otući i pokrpati rupe novom žbukom? I što mi sve treba za to (pretpostavljam da mora biti nešto između zida i te nove žbuke, kao i na spojevima sa starom)?

Svjesna sam da je to kratkog daha, ali kad bi potrajalo dvije-tri godine bilo bi dovoljno.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Imaš u Samoborki savjetnike za žbuke, pa njih pitaj http://www.saneki moborka.hr/kontakt
    Meni su objasnili što bi trebala napraviti, imam zabilješke, ali su mi na poslu... a zbilja se ne sjećam točno što su mi rekli...okvirno, ide prvo neki premaz (ili dva), pa žbuka na bazi vapna...

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Mojca, ovo je baš korisna informacija, hvala!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

rađe niš ne ne diraj ako ne misliš sve srediti kak treba

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

pikula, ovo s vratima je ok kao fizička prepreka, ali bojim se da zvučno ne znači ništa, a navodiš da im je to problem.

Moji susjedima je stolar napravio "zid" - drveni okvir na koji je sa svake strane bio nabijen laminat za zid. Vrlo je lijepo izgledalo.

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Poz svima
    Citam vase postove jos od prije,jako je zanimljivo...Trenutno mm i ja razmisljamo o adaptaciji kupaone pa trebam par savjeta...Mislili smo postaviti pločice na pločice,svidjaju mi se tamno sive plocice imitacija drveta za pod,a svijetlo sive ili bijele za zid,sta mislite o tome?Da li je neko radio police od ytonga umjesto kupaonskih ormarica?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Farbamo jedan zid u kćerkinoj sobi iz ciklama i tirkiznu boju. MM planira taj zid najprije izbrusiti. Je
    to zaista treba brusiti ili moze direktno ?

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Moze se staviti impregnacija pa ne treba brusiti.
    Ali da li je to i bolje rjesenje, ne znam, ali je cisce.

Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

Nama su prilično dotrajali parketi, na nekim mjestima, gdje se često hoda. Postoji li neki način da ih se izbrusi u kućnoj radinosti? Ima li za iznajmiti aparatura za to?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Spajalice, Je ta prasina i mene odbija no MM se opremio s najlonima i sad moze upogoniti svoju alatku za brusenje pa je sav sretan. A ja ga masiram da to mozda i ne treba
    Posljednje uređivanje od larmama : 08.08.2015. at 15:41

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
    A ja moram do 10.8. pregraditi sobu 4x6m u dvije 2x3m. Seka i braco traže autonomiju i nema nam druge. Mm i ja ćemo s bebom u njihovu sobu za mir u kući. Htjeli bismo nešto fleksibilno da se i onaj koji ostane bez prozora može proluftati. Mislili smo ona panel vrata kao za ugrad.ormare, ali da gore prolazi svijetla.Može li se to za2500kn? Nemam više, a ovi će se počupati ako ih uskoro ne razdvojimo.Curka pjeva i piše zadaće, njemu treba tišina da uči. On čita do 22:30, ona hoće spavatiitd....
    i dan je došo imaš rješenje, ak može i sliku?????

ajde još pitanje prvo imaš 24 kvadrata, a posle izračun 2*6= 12 kvadrata, gdi si ostatak izgubila?????
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 10.08.2015. at 07:35

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

A ja mram do 10.8. pregraditi sobu 4x6m u dvije 2x3m. Seka i braco traže autonomiju i nema nam druge. Mm i ja ćemo s bebom u njihovu sobu za mir u kući. Htjeli bismo nešto fleksibilno da se i onaj koji ostane bez prozora može proluftati. Mislili smo ona panel vrata kao za ugrad.ormare, ali da gore prolazi svijetla.Može li se to za2500kn? Nemam više, a ovi će se počupati ako ih uskoro ne razdvojimo.Curka pjeva i piše zadaće, njemu treba tišina da uči. On čita do 22:30, ona hoće spavatiitd....
    Koliko razumijem jedan dio bi bio bez prozora? I po kvadraturi je jako malo i usko kad prepolovis.
    Mislim da bi trebala neku harmonika varijantu poput uredskih za pregradjivanje velike sobe za sastanke u dvije male, nesto poput ovog, da mogu biti I dvije sobe I jedna

http://www.delightoffice.com/hr/p/pr...je-prostora-5/

Za to bi trebala nekog stolara koji radi ugradbene ormare da zna koje profile i panele ugraditi da se mogu tako sklapati (ne mora biti dvostruko kao ovdje nego moze i, kakve vodilice itd.
    Ali sigurno ne bi bilo 2500kn.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj larmama prvotno napisa Vidi poruku
    Farbamo jedan zid u kćerkinoj sobi iz ciklama i tirkiznu boju. MM planira taj zid najprije izbrusiti. Je
    to zaista treba brusiti ili moze direktno ?
    Mi smo izbrusili (E. ima 2 tamno-tirkizna zida u sobi).

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj LEIRmam prvotno napisa Vidi poruku
    Nama su prilično dotrajali parketi, na nekim mjestima, gdje se često hoda. Postoji li neki način da ih se izbrusi u kućnoj radinosti? Ima li za iznajmiti aparatura za to?
    Vidi kako je to dolega opisala u ovom postu: http://forum.roda.hr/threads/64395-K...%8Distim/page9

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Elly prvotno napisa Vidi poruku
    Mi smo izbrusili (E. ima 2 tamno-tirkizna zida u sobi).
    hvala, znači ne trebam sputavati MMa Jučer dijete otišlo u kamp i on je već počeo s pripremama. Tako da sad imamo još jedan zid i to najlonski. Pretpostavljam da će danas krenusi s brušenjem.

I da, znači i vi ste sad na turkiznom

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hvala, znači ne trebam sputavati MMa Jučer dijete otišlo u kamp i on je već počeo s pripremama. Tako da sad imamo još jedan zid i to najlonski. Pretpostavljam da će danas krenusi s brušenjem.

I da, znači i vi ste sad na turkiznom
    Ups, ja napisala tirkizni, a zapravo je boja tamnija ciklama.
    Mozak na pasi na ovim ljetnim vrucinama

Farbali smo prosle godine, i odlicno se drzi boja.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Hvala svma na idejama, morali smo odgoditi sve. Pojavila se neka kapilarna vlaga koju zgrada mora riješavati i do tad se nećemo moći upuštati u ništa. Nadam se da ćemo do slj ljeta naći neko pametno i zvučno riješenje.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ups, ja napisala tirkizni, a zapravo je boja tamnija ciklama.
    Mozak na pasi na ovim ljetnim vrucinama

Farbali smo prosle godine, i odlicno se drzi boja.
    mi sad idemo iz jake ciklama roze u tirkiznu. Ovu ciklama rozu imamo 6 godina i ko nova je no cura želi promjenu

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi sad idemo iz jake ciklama roze u tirkiznu. Ovu ciklama rozu imamo 6 godina i ko nova je no cura želi promjenu
    Obje su odlicne boje, ugodne za oko i uklopive s namjestajem neke druge boje... I onako nekako, smirujuce.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Hvala svma na idejama, morali smo odgoditi sve. Pojavila se neka kapilarna vlaga koju zgrada mora riješavati i do tad se nećemo moći upuštati u ništa. Nadam se da ćemo do slj ljeta naći neko pametno i zvučno riješenje.
    ali nisi odgovorila kud su ošli kvardrati, kolko je zaprav velika soba?

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

a 4x3. Greška

Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

Vidi kako je to dolega opisala u ovom postu: http://forum.roda.hr/threads/64395-K...%8Distim/page9
    Hvala !

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a 4x3. Greška
    ok sad je već bolje ( mislim ak je ono kaj si htjela dobit), a koju si ipak ideju uglavila ( imam isti problem ko i ti, s time da i muž želi bar kutak za sebe)

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

pitanjce u svezi pregradnih zidova,

imam mogućnost da bi nama uradili sobu u sadašnjoj blagavaoni 5.5 kvadrata, taman stane veliki krevet i možda neki ormarić, kako to najbolje složiti da se ipak jednog dana može pregrada ukloniti.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

pregrada od knaufa

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Trebamo prolaz između ormara i zida pregraditi vratima. Radi se zapravo o tome da smo boravak zatvorili ormarom od 2m širine, ostaje 1m za prolaz. Na slici ćete vidjeti kako to sad izgleda, s lijeve strane je kuhinja/blagovaonica, ispred ormara dnevni boravak/naša nova spavaća. Ormar ćemo cijeli obložiti knaufom do stropa tako da dobijemo zid.

https://www.dropbox.com/s/uzim8r3n1x...49.01.jpg?dl=0

U obzir dolaze klasična vrata sa šarkama, štokovi bi išli na bočni zid kuhinje i na knauf. Vrata bi se u tom slučaju otvarala na bok ormara. Ali to je najmanje elegantno rješenje i naravno zauzima najviše prostora. ALI ujedno i najjeftinije, a totalno smo kratki s lovom.

Druga opcija su klizna vrata. Muž je nešto istraživao pa ima opcija nekakve kazete - kutije koja bi bila naslonjena na zid kuhinje i u koju bi klizna vrata ulazila. Drugi način s kliznim vratima su šine po podu i na stropu (što onda znači vrata do stropa, odnosno jako skupo), ili gornja šina na nekakvoj kutiji, onako bočno kako mi je muž objasnio.

Imate kakvo mišljenje/ideju? Hvala u svakom slučaju!

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Klizna vrata s kazetom mi djeluju kao najelegantnije rjesenje. To onda izgleda kao da vrata ulaze u zid. Klizna sa sinom samo gore - cini mi se da je to dosta nestabilno, tj. Vrata ti vise na toj gornjoj sini i fiksirana su samo na kotacicima koji klize po toj sini, dolje ih mozes onak zaljuljati. Barem sam ja takva vidjela.

Poslano sa mog GT-I9505 koristeći Tapatalk

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

eto te u slatkim mukama, nezanm kaj ti savjetovati trenutno i mi nešto mislilmo pregrađivati, ali imamo problem kaj bi mi uselili u blagavaonu znači trebali bi zid prema dnevnom, a onda na ostaje kak rješiti zvučnost kliznih vrata koja su na međi kuhinja -blagavaona

enela se ta kazeta može od nećeg izraditi ili se baš mora kupiti s vratima
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 21.08.2015. at 11:20

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ne znam moze li se izraditi doma. Mozda bi stolar i mogao, ali ne znam da li se isplati.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ta kazeta dolazi u kompletu s vratima, vrata su u toj kazeti.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Jelka ste zmislili?
    mi smo svako malo mjenjali razmještaj, sad je onak složeno kak bi muž htel, a opet iskrsnu problemi tipa struja, vratA, tak da još nišr nismo dogovorili

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Jesmo, rijesili, ali da ti iskrena budem, nemam pojma kako. Ja na moru, muz doma organizira sve.
    Uglavnom, bit ce klizna vrata, danas je u Bauhausu sve kupio, sutra valjda montira. Pa cu vam zakeljiti fotku.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Baš lijepo, ajde sd skupaj za nas
    Klizna iz baumaxa
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 26.08.2015. at 22:15

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Jelka ide, je možda gotov?
    Jel se dole ispod zida moraju skidati parketi ili se tipla u parket?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Bojanje knaufa s ipregnaciom ili ne?
    Ak da koja

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ja sam stavljala impregnaciju samo ispod zlatnog zida
    Ispod bijele boje ne

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ok a dletanje cijelog zia ili samo spojevi?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kolko premaza boje?

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Evo konacnog izgleda - https://www.dropbox.com/s/4w4abyxact...01.52.jpg?dl=0

Svi dijelovi kupljeni u Bauhausu. Ukupno koštalo mislim 1500kn. Kompletnu montažu i gletanje/farbanje knaufa odradio muž uz pomoć frendova. Jako dobro izgleda.

E sad ja imam drugi problem pa ako netko ima ideju pliiiz recite.

Na ulazu u kuhinju/blagovaonicu odrezali smo pola sanka zbog veceg prolaza. I sad do izrazaja dolaze katastrofalno postavljene plocice u kuhinji - https://www.dropbox.com/s/ewuwvo4bl3...59.20.jpg?dl=0. Naime gotovo nijedan zid u kuhinji nije paralelan. Pa kad smo useljavali keramicar pitao kako hocemo postaviti plocice. Ne pitajte po kojoj logici smo rekli ovako, ni nama dan danas nije jasno. Do sad se nije kuzilo jer je sank skrivao, ali sad kad je sve to skoro pa spojeno, izgleda kao Picassova slika. Nas uzasno bode u oci, nekog drugog mozda ne bi. Ima li za to lijeka? Osim da se kompletno razbiju plocice u kuhinji i postave nove, za sto nemamo para, zivaca, a ni vremena s obzirom da novi clan vrlo skoro dolazi.

Meni je sinulo, pogotovo zato sto je sad sveee bijelo (fuuuuj), da se pridruzim tom ludilu naherenih plocica i lupim po zidovima najludje moguce kombinacije boja - plava, zelena, narancasta... Kazeta u koju ulaze klizna vrata cini zub pa zapravo mi se cini da bih tu mogla dobiti fora igru malih povrsina u raznim komplementarnim bojama.

Mozda bih se umjesto s bojama poigrala sa xxl naljepnicama, ali tu je tricky da bude fora i ukusno, a ne nabacana lavanda i leptirici, samo zato jer je eto fora bilo na nekoj slici.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Jele, za ove detalje oko knaufa moram pitati muza pa ti javim.

Sto se tice busenja parketa, vidjet ces na slici, parket ostao netaknut, vodilica se nalazi samo u kazeti odozgo.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ups, ipak se parket ne vidi na slici. U svakom slucaju, dodji do mene pa pogledaj sve detalje.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

i kod mene skoro pa složeno, još imamo farbanja i slično pa zakeljim sličku kad stignem, po želji muža našu sobu smo prebacili u sasvim drugi čošak, tak da ćemo iduće godine rješavati pitanje preseljenja klime u blagavaonu jer sad ispada da je ona u sobi.

jelka a da zaljepite prek pločica vinas pločice one su cca 0.5 cm, ali onda trebate zakeljite i nešto u prostoru tam gdje su bile pločice

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •