Stranica 53 od 54 PrviPrvi ... 34351525354 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,601 do 2,650 od 2729

Tema: topic za one koji upravo preuređuju stan/kuću IV

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
    a 4x3. Greška
    ok sad je već bolje ( mislim ak je ono kaj si htjela dobit), a koju si ipak ideju uglavila ( imam isti problem ko i ti, s time da i muž želi bar kutak za sebe)

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

pitanjce u svezi pregradnih zidova,

imam mogućnost da bi nama uradili sobu u sadašnjoj blagavaoni 5.5 kvadrata, taman stane veliki krevet i možda neki ormarić, kako to najbolje složiti da se ipak jednog dana može pregrada ukloniti.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

pregrada od knaufa

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Trebamo prolaz između ormara i zida pregraditi vratima. Radi se zapravo o tome da smo boravak zatvorili ormarom od 2m širine, ostaje 1m za prolaz. Na slici ćete vidjeti kako to sad izgleda, s lijeve strane je kuhinja/blagovaonica, ispred ormara dnevni boravak/naša nova spavaća. Ormar ćemo cijeli obložiti knaufom do stropa tako da dobijemo zid.

https://www.dropbox.com/s/uzim8r3n1x...49.01.jpg?dl=0

U obzir dolaze klasična vrata sa šarkama, štokovi bi išli na bočni zid kuhinje i na knauf. Vrata bi se u tom slučaju otvarala na bok ormara. Ali to je najmanje elegantno rješenje i naravno zauzima najviše prostora. ALI ujedno i najjeftinije, a totalno smo kratki s lovom.

Druga opcija su klizna vrata. Muž je nešto istraživao pa ima opcija nekakve kazete - kutije koja bi bila naslonjena na zid kuhinje i u koju bi klizna vrata ulazila. Drugi način s kliznim vratima su šine po podu i na stropu (što onda znači vrata do stropa, odnosno jako skupo), ili gornja šina na nekakvoj kutiji, onako bočno kako mi je muž objasnio.

Imate kakvo mišljenje/ideju? Hvala u svakom slučaju!

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Klizna vrata s kazetom mi djeluju kao najelegantnije rjesenje. To onda izgleda kao da vrata ulaze u zid. Klizna sa sinom samo gore - cini mi se da je to dosta nestabilno, tj. Vrata ti vise na toj gornjoj sini i fiksirana su samo na kotacicima koji klize po toj sini, dolje ih mozes onak zaljuljati. Barem sam ja takva vidjela.

Poslano sa mog GT-I9505 koristeći Tapatalk

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

eto te u slatkim mukama, nezanm kaj ti savjetovati trenutno i mi nešto mislilmo pregrađivati, ali imamo problem kaj bi mi uselili u blagavaonu znači trebali bi zid prema dnevnom, a onda na ostaje kak rješiti zvučnost kliznih vrata koja su na međi kuhinja -blagavaona

enela se ta kazeta može od nećeg izraditi ili se baš mora kupiti s vratima
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 21.08.2015. at 11:20

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ne znam moze li se izraditi doma. Mozda bi stolar i mogao, ali ne znam da li se isplati.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ta kazeta dolazi u kompletu s vratima, vrata su u toj kazeti.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Jelka ste zmislili?
    mi smo svako malo mjenjali razmještaj, sad je onak složeno kak bi muž htel, a opet iskrsnu problemi tipa struja, vratA, tak da još nišr nismo dogovorili

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Jesmo, rijesili, ali da ti iskrena budem, nemam pojma kako. Ja na moru, muz doma organizira sve.
    Uglavnom, bit ce klizna vrata, danas je u Bauhausu sve kupio, sutra valjda montira. Pa cu vam zakeljiti fotku.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja sam prije imala plocice. Bile su mi ruzne (dosle sa stanom), nekoliko ih je bilo napuknuto i fuge su bile ili prljave ili muka za ocistiti, jedva sam cekala rijesiti ih se (tj gledala sam ih desetak godina ) Pa smo uzeli staklo. Lijepo je, lakse se cisti ali dosta skupo. I jedan detalj. Kad ti pukne plocica zamijenis je (ako imas dovoljno zalihe rezervnih). Ako ti pukne staklo ode sve. Svaki put kad slucajno kvrcnem rubom rajngle o zid protrnem. Ukupno, volim svoje staklo i drago mi je da smo ga uzeli ali ukupno, kome nije posebno stalo, plocice mi se i dalje cine prakticnijim (pogotovo ako ima netko kome ciscenje nije problem, meni je).

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Baš lijepo, ajde sd skupaj za nas
    Klizna iz baumaxa
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 26.08.2015. at 22:15

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Jelka ide, je možda gotov?
    Jel se dole ispod zida moraju skidati parketi ili se tipla u parket?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Bojanje knaufa s ipregnaciom ili ne?
    Ak da koja

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ja sam stavljala impregnaciju samo ispod zlatnog zida
    Ispod bijele boje ne

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ok a dletanje cijelog zia ili samo spojevi?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kolko premaza boje?

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Evo konacnog izgleda - https://www.dropbox.com/s/4w4abyxact...01.52.jpg?dl=0

Svi dijelovi kupljeni u Bauhausu. Ukupno koštalo mislim 1500kn. Kompletnu montažu i gletanje/farbanje knaufa odradio muž uz pomoć frendova. Jako dobro izgleda.

E sad ja imam drugi problem pa ako netko ima ideju pliiiz recite.

Na ulazu u kuhinju/blagovaonicu odrezali smo pola sanka zbog veceg prolaza. I sad do izrazaja dolaze katastrofalno postavljene plocice u kuhinji - https://www.dropbox.com/s/ewuwvo4bl3...59.20.jpg?dl=0. Naime gotovo nijedan zid u kuhinji nije paralelan. Pa kad smo useljavali keramicar pitao kako hocemo postaviti plocice. Ne pitajte po kojoj logici smo rekli ovako, ni nama dan danas nije jasno. Do sad se nije kuzilo jer je sank skrivao, ali sad kad je sve to skoro pa spojeno, izgleda kao Picassova slika. Nas uzasno bode u oci, nekog drugog mozda ne bi. Ima li za to lijeka? Osim da se kompletno razbiju plocice u kuhinji i postave nove, za sto nemamo para, zivaca, a ni vremena s obzirom da novi clan vrlo skoro dolazi.

Meni je sinulo, pogotovo zato sto je sad sveee bijelo (fuuuuj), da se pridruzim tom ludilu naherenih plocica i lupim po zidovima najludje moguce kombinacije boja - plava, zelena, narancasta... Kazeta u koju ulaze klizna vrata cini zub pa zapravo mi se cini da bih tu mogla dobiti fora igru malih povrsina u raznim komplementarnim bojama.

Mozda bih se umjesto s bojama poigrala sa xxl naljepnicama, ali tu je tricky da bude fora i ukusno, a ne nabacana lavanda i leptirici, samo zato jer je eto fora bilo na nekoj slici.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Jele, za ove detalje oko knaufa moram pitati muza pa ti javim.

Sto se tice busenja parketa, vidjet ces na slici, parket ostao netaknut, vodilica se nalazi samo u kazeti odozgo.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ups, ipak se parket ne vidi na slici. U svakom slucaju, dodji do mene pa pogledaj sve detalje.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

i kod mene skoro pa složeno, još imamo farbanja i slično pa zakeljim sličku kad stignem, po želji muža našu sobu smo prebacili u sasvim drugi čošak, tak da ćemo iduće godine rješavati pitanje preseljenja klime u blagavaonu jer sad ispada da je ona u sobi.

jelka a da zaljepite prek pločica vinas pločice one su cca 0.5 cm, ali onda trebate zakeljite i nešto u prostoru tam gdje su bile pločice

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Mijenjamo elektroinstalacuje u cijelom stanu pa me zanima jel ima tko dobrog a povoljnog elektricara za preporuciti?

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Imate neki web ili aplikaciju, ili galeriju slika, gdje bih mogla dobiti dojam kako bi izgledale boje na zidovima? Dakle ono sto sam malo povise pitala, da bih stavila puno zivih boja jednu do druge, u kuhinji.

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Imam pitanje:
    ima li netko iskustva sa micanjem/uklanjanjem/premijestanjem ugradbenih ormara?

rade li to firme koje ih i ugrađuju? i što sa dijelovima koji nam recimo ne trebaju (vrata i fronte)
    mogu li se one prodati ili barem nekako iskoristiti da se ne bace?
    sto je sa parketom? on se pretpostavljam treba sanirati nakon micanja ugradbenog ormara?
    tnx

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj orange80 prvotno napisa Vidi poruku
    Imam pitanje:
    ima li netko iskustva sa micanjem/uklanjanjem/premijestanjem ugradbenih ormara?

rade li to firme koje ih i ugrađuju? i što sa dijelovima koji nam recimo ne trebaju (vrata i fronte)
    mogu li se one prodati ili barem nekako iskoristiti da se ne bace?
    sto je sa parketom? on se pretpostavljam treba sanirati nakon micanja ugradbenog ormara?
    tnx
    vidis, to bi i mene zanimalo iako još ne planiramo tako nešto

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ima li tko iskustva s ikea indulcijkom plocom?

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj S2000 prvotno napisa Vidi poruku
    Ima li tko iskustva s ikea indulcijkom plocom?

Sent from my SM-N910F using Tapatalk
    Tek sad vidim. Ja imam onu sa spojnom funkcijom (najskuplju).
    Dobra je, jaka je, ok se održava (malo sam ju izgrebala na jednom mjestu ali ja stvarno puno kuham, i u velikim teškim tećama i ne štedim ju). ALI, imam ju godinu i par mjeseci i zafrkava me elektronika - zaključana je i kod svakog ju paljenja trebam otključati (to si je sama namjestila prilikom jednog pranja i ne znam kako poništiti), kad upalim više ringova, zna mi sama mijenjati jačinu. Uglavnom, moram ju reklamirati, a tlaka mi jer nisam u Zg.
    Da ponovno kupujem, kupila bih najjeftiniju Miele. Za ništa više neću dati pare.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj maca papucarica prvotno napisa Vidi poruku
    Tek sad vidim. Ja imam onu sa spojnom funkcijom (najskuplju).
    Dobra je, jaka je, ok se održava (malo sam ju izgrebala na jednom mjestu ali ja stvarno puno kuham, i u velikim teškim tećama i ne štedim ju). ALI, imam ju godinu i par mjeseci i zafrkava me elektronika - zaključana je i kod svakog ju paljenja trebam otključati (to si je sama namjestila prilikom jednog pranja i ne znam kako poništiti), kad upalim više ringova, zna mi sama mijenjati jačinu. Uglavnom, moram ju reklamirati, a tlaka mi jer nisam u Zg.
    Da ponovno kupujem, kupila bih najjeftiniju Miele. Za ništa više neću dati pare.

A ja tek sad vidim odgovor. hvala ti! Kupili smo ju i kuham na njoj, zasad nemam primjedbi isto imam spojnu funkciju i sljedeci zadatak mi je naci grill tavu koja je duguljasta pa da je mogu koristit na spojnoj funkciji.
    Posljednje uređivanje od S2000 : 31.03.2016. at 14:17

123beba avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Čini mi sa da je ova tema skroz zamrla no ipak da pokusam.... trebam preporuku dobre i povoljne krojačice za šivanje zavjesa.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Tema je prije zarila i palila Mi adaptiramo drugi stan u zadnje nepune 3 godine... rokovi su nam uh uh, u 2 mjeseca sve treba biti napravljeno, od rusenja, promjene instalacija, novih otvorora, prerasporeda prostorija, opremanja... veselje

123beba avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Da, da... sjećam se vremena kada je najviše postova bilo na ovoj temi... a sad nitko ne dobije nikakav info... :/

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj 123beba prvotno napisa Vidi poruku
    Da, da... sjećam se vremena kada je najviše postova bilo na ovoj temi... a sad nitko ne dobije nikakav info... :/
    ŽeMske su se odselile na fb. Ja to nemam, pa se snalazim ovdje.

Btw. za zavjese nemam nikakav poseban savjet jer si ja to šivam sama, ali nekad je u Pevecu postojala ta mogućnost. Kupiš materijal i oni ti sašiju uz neku minimalnu naknadu. Vjerojatno to nude i specijalizirani saloni za zavjese.

Inače, trenutno se mm i ja bavimo istim aktivnostima (preuređenje stana) ali još nismo došli do zavjesa, a kuhinjska ploča je kombinirana (3 plina + 1 struja), baš smo je neki dan kupili - ovu, u kombinaciji s pećnicom: https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/c.../3645380-0.jpg pa ne mogu komentirati ništa u vezi indukcije.

* * *
    Što se rokova tiče - kad se radi adaptacija, to je uvijek tako, jer majstori uz najbolju volju ne znaju što ih čeka kad krenu... Kod nas (zgrada iz 1936) je bila nužna kompletna rekonstrukcija elektroinstalacija, što me nije začudilo, ali i plina (što me iznenadilo - cijevi u zidu su doslovce bile hrđave i trule, pa ih je trebalo zamijeniti, što je produljilo i poskupilo zahvat) i tako dalje...

Ali ima i stvari koje su ispale bolje nego smo mislili, iako još nije gotovo pa ne mogu komentirati konačan rezultat - uzeli bambusov parket koji ne treba lakirati.

I tako - negdje se iznenadiš neugodno, negdje ugodno.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 19.02.2016. at 09:03

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

a čuj, isto kao i druge teme, ljudi pisu di ih nesto zanima, nitko ti ne garantira odgovor, svi sve adaptirali za desetak godina ce opet pa cemo tipkati

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Vadim da tema nije bas aktivna, ali mozda mi se posreci.
    Trebala bih preporuku za firmu koja se bavi prodajom i postavljanjem karnisa.
    Moze i na pp.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

meni su to napravili ljudi iz velane i jako sam zadovoljna

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Da li netko zna moze li se ispod kaljenog stakla u kuhinji staviti neka naljepnica/papir/tapeta/mesh ili sl. ili mora ici direkt na zid? Voljela bih imati personalizirani motiv...

123beba avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Naljepnica može na stražnju stranu stakla pa se onda staklo stavi na zid...

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

može se staviti ali nije dugotrajno kao print na staklo...
    Znam da su mi pričali da može doći vlaga pa onda to ne izgleda nimalo lijepo, dok je print trajan....

Mi smo radili staklo u Bokart-u

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Cheerilee gledala sam u Bokart-u, ali čini mi se da oni ne rade print na staklo po dostavljenoj slici/uzorku, već imaju milijun svojih, ali gotovih uzoraka. Možda griješim...

martincius avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

molim preporuku, trazim majstora koji bi uredio stubiste male zgrade sa 3 stana, najvaznije mi je da se saniraju zidovi koji vuku vlagu, i treba sve okreciti, da bude pic pic.

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Vidim da se tu bas vise ne pise, ali da ipak pokusam.
    Trebam nekog za uređenje interijera, po mogucnosti sa podrucja zadarske zupanije, ali nije uvjet ako netko misli da bi to mogli odraditi preko maila, skypea ili kako vec.
    Ako imate preporuku, moze na pp.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ima li možda netko malo oker boje za zidove?

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Možda netko zna jel se smije linoleum lijepiti na pločice? Najobičnije unutarnje glatke pločice

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj nanimira prvotno napisa Vidi poruku
    Možda netko zna jel se smije linoleum lijepiti na pločice? Najobičnije unutarnje glatke pločice
    smije, ali ne želiš to

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj nanimira prvotno napisa Vidi poruku
    A zašto ne zamijeniš pločice? Sve drugo je privremeno i traljavo rješenje koje ćeš kad tad morati mijenjati.

Linoleum na pločice može, ali dugoročno je loše rješenje jer se može dogoditi da se fuge poznaju (pločice nikada nisu savršeno ravne). marta je točno rekla da pravi linoleum nije ružan, ali nije ni jeftin. Osim toga, za njega treba imati odgovarajuću podlogu (glazuru) i nisam baš sigurna da ide na pločice.

Farbanje pločica - najlošije rješenje. Ako misliš nešto raditi dok su ti kuhinjski elementi unutra, onda je sve to privremeno i nedovoljno dobro. Zidovi još kako tako - pod nikako, jer bi se vrlo brzo ogulio: http://www.indizajn.rtl.hr/inspiraci...zeljeli-znati/

Nemam pametan prijedlog... Ja bih sve to razbucala - dala razbiti, postaviti nove (nije to ni preskupo, često je veći problem biti bez kuhinje tih par dana dok se radi i suši), pa frk kuhinju unutra natrag. Ako je stara i olinjala, promijeniš samo fronte i eto ti nove kuhinje (pločice + drvo) uz minimalna ulaganja. Aliii moraš to nekako organizirati da imate gdje kuhati i jesti dok su radovi u tijeku. Mojim majstorima je trebalo tjedan dana, ali nije bio samo pod nego i kompletne instalacije, a pod je kombinacija pločica ispred dijela sa sudoperom + parket u blagovaonskom dijelu. Tjedan dana! Puno je koštala samo nova novcata kuhinja po mjeri (Dan Küchen), a keramičarski radovi su prema tome imali jako mali udio.

Alternativa: pomiri se s drek smeđom bojom do preuređenja!
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 25.04.2016. at 11:21

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Trebam preporuku za firmu koja se bavi adaptacijama, po sistemu kljuc u ruke. Bitno mi je da su pedantni, strucni i da postuju rokove.

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

aaa zaaštoo? naime,moje su tak ružne, drek smeđe boje i trebam pod hitno staviti nešto na njih. Problem je i što su u kuhinji pa mi tepisi i ostala pokrivala ne mogu pomoći :/

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mi smo godina imali to isto, ili probaj s vinas pločicama

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

prefarbaj pločice

linoleum je ružan
    ispod njega će se zavlačiti prljavština

Pravila pisanja postova