Stranica 54 od 55 PrviPrvi ... 44452535455 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,651 do 2,700 od 2729

Tema: topic za one koji upravo preuređuju stan/kuću IV

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Mijenjamo elektroinstalacuje u cijelom stanu pa me zanima jel ima tko dobrog a povoljnog elektricara za preporuciti?

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Imate neki web ili aplikaciju, ili galeriju slika, gdje bih mogla dobiti dojam kako bi izgledale boje na zidovima? Dakle ono sto sam malo povise pitala, da bih stavila puno zivih boja jednu do druge, u kuhinji.

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Imam pitanje:
    ima li netko iskustva sa micanjem/uklanjanjem/premijestanjem ugradbenih ormara?

rade li to firme koje ih i ugrađuju? i što sa dijelovima koji nam recimo ne trebaju (vrata i fronte)
    mogu li se one prodati ili barem nekako iskoristiti da se ne bace?
    sto je sa parketom? on se pretpostavljam treba sanirati nakon micanja ugradbenog ormara?
    tnx

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ima li tko iskustva s ikea indulcijkom plocom?

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

123beba avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Čini mi sa da je ova tema skroz zamrla no ipak da pokusam.... trebam preporuku dobre i povoljne krojačice za šivanje zavjesa.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Tema je prije zarila i palila Mi adaptiramo drugi stan u zadnje nepune 3 godine... rokovi su nam uh uh, u 2 mjeseca sve treba biti napravljeno, od rusenja, promjene instalacija, novih otvorora, prerasporeda prostorija, opremanja... veselje

123beba avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Da, da... sjećam se vremena kada je najviše postova bilo na ovoj temi... a sad nitko ne dobije nikakav info... :/

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

a čuj, isto kao i druge teme, ljudi pisu di ih nesto zanima, nitko ti ne garantira odgovor, svi sve adaptirali za desetak godina ce opet pa cemo tipkati

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj 123beba prvotno napisa Vidi poruku
    Da, da... sjećam se vremena kada je najviše postova bilo na ovoj temi... a sad nitko ne dobije nikakav info... :/
    ŽeMske su se odselile na fb. Ja to nemam, pa se snalazim ovdje.

Btw. za zavjese nemam nikakav poseban savjet jer si ja to šivam sama, ali nekad je u Pevecu postojala ta mogućnost. Kupiš materijal i oni ti sašiju uz neku minimalnu naknadu. Vjerojatno to nude i specijalizirani saloni za zavjese.

Inače, trenutno se mm i ja bavimo istim aktivnostima (preuređenje stana) ali još nismo došli do zavjesa, a kuhinjska ploča je kombinirana (3 plina + 1 struja), baš smo je neki dan kupili - ovu, u kombinaciji s pećnicom: https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/c.../3645380-0.jpg pa ne mogu komentirati ništa u vezi indukcije.

* * *
    Što se rokova tiče - kad se radi adaptacija, to je uvijek tako, jer majstori uz najbolju volju ne znaju što ih čeka kad krenu... Kod nas (zgrada iz 1936) je bila nužna kompletna rekonstrukcija elektroinstalacija, što me nije začudilo, ali i plina (što me iznenadilo - cijevi u zidu su doslovce bile hrđave i trule, pa ih je trebalo zamijeniti, što je produljilo i poskupilo zahvat) i tako dalje...

Ali ima i stvari koje su ispale bolje nego smo mislili, iako još nije gotovo pa ne mogu komentirati konačan rezultat - uzeli bambusov parket koji ne treba lakirati.

I tako - negdje se iznenadiš neugodno, negdje ugodno.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 19.02.2016. at 09:03

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj orange80 prvotno napisa Vidi poruku
    Imam pitanje:
    ima li netko iskustva sa micanjem/uklanjanjem/premijestanjem ugradbenih ormara?

rade li to firme koje ih i ugrađuju? i što sa dijelovima koji nam recimo ne trebaju (vrata i fronte)
    mogu li se one prodati ili barem nekako iskoristiti da se ne bace?
    sto je sa parketom? on se pretpostavljam treba sanirati nakon micanja ugradbenog ormara?
    tnx
    vidis, to bi i mene zanimalo iako još ne planiramo tako nešto

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj S2000 prvotno napisa Vidi poruku
    Ima li tko iskustva s ikea indulcijkom plocom?

Sent from my SM-N910F using Tapatalk
    Tek sad vidim. Ja imam onu sa spojnom funkcijom (najskuplju).
    Dobra je, jaka je, ok se održava (malo sam ju izgrebala na jednom mjestu ali ja stvarno puno kuham, i u velikim teškim tećama i ne štedim ju). ALI, imam ju godinu i par mjeseci i zafrkava me elektronika - zaključana je i kod svakog ju paljenja trebam otključati (to si je sama namjestila prilikom jednog pranja i ne znam kako poništiti), kad upalim više ringova, zna mi sama mijenjati jačinu. Uglavnom, moram ju reklamirati, a tlaka mi jer nisam u Zg.
    Da ponovno kupujem, kupila bih najjeftiniju Miele. Za ništa više neću dati pare.

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Vadim da tema nije bas aktivna, ali mozda mi se posreci.
    Trebala bih preporuku za firmu koja se bavi prodajom i postavljanjem karnisa.
    Moze i na pp.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

meni su to napravili ljudi iz velane i jako sam zadovoljna

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Da li netko zna moze li se ispod kaljenog stakla u kuhinji staviti neka naljepnica/papir/tapeta/mesh ili sl. ili mora ici direkt na zid? Voljela bih imati personalizirani motiv...

123beba avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Naljepnica može na stražnju stranu stakla pa se onda staklo stavi na zid...

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

može se staviti ali nije dugotrajno kao print na staklo...
    Znam da su mi pričali da može doći vlaga pa onda to ne izgleda nimalo lijepo, dok je print trajan....

Mi smo radili staklo u Bokart-u

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Cheerilee gledala sam u Bokart-u, ali čini mi se da oni ne rade print na staklo po dostavljenoj slici/uzorku, već imaju milijun svojih, ali gotovih uzoraka. Možda griješim...

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Bokart radi i po donesenim materijalima (slikama) samo ih morate pitati koje uvjete moraju zadovoljiti i u kojim formatima (ilustrator, corell, koliko dpi za fotke itd - stvarno ne znam detalje, ne bavim se grafikom, nama je frendica koja se time bavi nacrtala i oni isprintali na staklu)

martincius avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

molim preporuku, trazim majstora koji bi uredio stubiste male zgrade sa 3 stana, najvaznije mi je da se saniraju zidovi koji vuku vlagu, i treba sve okreciti, da bude pic pic.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj maca papucarica prvotno napisa Vidi poruku
    Tek sad vidim. Ja imam onu sa spojnom funkcijom (najskuplju).
    Dobra je, jaka je, ok se održava (malo sam ju izgrebala na jednom mjestu ali ja stvarno puno kuham, i u velikim teškim tećama i ne štedim ju). ALI, imam ju godinu i par mjeseci i zafrkava me elektronika - zaključana je i kod svakog ju paljenja trebam otključati (to si je sama namjestila prilikom jednog pranja i ne znam kako poništiti), kad upalim više ringova, zna mi sama mijenjati jačinu. Uglavnom, moram ju reklamirati, a tlaka mi jer nisam u Zg.
    Da ponovno kupujem, kupila bih najjeftiniju Miele. Za ništa više neću dati pare.

A ja tek sad vidim odgovor. hvala ti! Kupili smo ju i kuham na njoj, zasad nemam primjedbi isto imam spojnu funkciju i sljedeci zadatak mi je naci grill tavu koja je duguljasta pa da je mogu koristit na spojnoj funkciji.
    Posljednje uređivanje od S2000 : 31.03.2016. at 14:17

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Vidim da se tu bas vise ne pise, ali da ipak pokusam.
    Trebam nekog za uređenje interijera, po mogucnosti sa podrucja zadarske zupanije, ali nije uvjet ako netko misli da bi to mogli odraditi preko maila, skypea ili kako vec.
    Ako imate preporuku, moze na pp.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ima li možda netko malo oker boje za zidove?

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Možda netko zna jel se smije linoleum lijepiti na pločice? Najobičnije unutarnje glatke pločice

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Trebam preporuku za firmu koja se bavi adaptacijama, po sistemu kljuc u ruke. Bitno mi je da su pedantni, strucni i da postuju rokove.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj nanimira prvotno napisa Vidi poruku
    Možda netko zna jel se smije linoleum lijepiti na pločice? Najobičnije unutarnje glatke pločice
    smije, ali ne želiš to

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

aaa zaaštoo? naime,moje su tak ružne, drek smeđe boje i trebam pod hitno staviti nešto na njih. Problem je i što su u kuhinji pa mi tepisi i ostala pokrivala ne mogu pomoći :/

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mi smo godina imali to isto, ili probaj s vinas pločicama

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

prefarbaj pločice

linoleum je ružan
    ispod njega će se zavlačiti prljavština

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pravi linoleum nije ružan. Al nije ni jeftin.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj dolega prvotno napisa Vidi poruku
    prefarbaj pločice
    Vidis, vidis ovo je ideja koja bi mozda meni dobro dosla! Da li je tko bojao plocice (podne)? S kakvim bojama se to radi i kakav je efekt?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj nanimira prvotno napisa Vidi poruku
    A zašto ne zamijeniš pločice? Sve drugo je privremeno i traljavo rješenje koje ćeš kad tad morati mijenjati.

Linoleum na pločice može, ali dugoročno je loše rješenje jer se može dogoditi da se fuge poznaju (pločice nikada nisu savršeno ravne). marta je točno rekla da pravi linoleum nije ružan, ali nije ni jeftin. Osim toga, za njega treba imati odgovarajuću podlogu (glazuru) i nisam baš sigurna da ide na pločice.

Farbanje pločica - najlošije rješenje. Ako misliš nešto raditi dok su ti kuhinjski elementi unutra, onda je sve to privremeno i nedovoljno dobro. Zidovi još kako tako - pod nikako, jer bi se vrlo brzo ogulio: http://www.indizajn.rtl.hr/inspiraci...zeljeli-znati/

Nemam pametan prijedlog... Ja bih sve to razbucala - dala razbiti, postaviti nove (nije to ni preskupo, često je veći problem biti bez kuhinje tih par dana dok se radi i suši), pa frk kuhinju unutra natrag. Ako je stara i olinjala, promijeniš samo fronte i eto ti nove kuhinje (pločice + drvo) uz minimalna ulaganja. Aliii moraš to nekako organizirati da imate gdje kuhati i jesti dok su radovi u tijeku. Mojim majstorima je trebalo tjedan dana, ali nije bio samo pod nego i kompletne instalacije, a pod je kombinacija pločica ispred dijela sa sudoperom + parket u blagovaonskom dijelu. Tjedan dana! Puno je koštala samo nova novcata kuhinja po mjeri (Dan Küchen), a keramičarski radovi su prema tome imali jako mali udio.

Alternativa: pomiri se s drek smeđom bojom do preuređenja!
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 25.04.2016. at 11:21

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

U životu bojala pločice, ljepila linoleum, onaj za jadnike koji traže brzo i jeftino rješenje, i iskreno nemoj. Najjeftinije je kupit one krpene tepihiće koji mogu u mašinu i mogu biti raznih boja. Ja iako nemam više ogavne pločice i dalje koristim jer mi je ugodnije hodat bosa po tepihu nego po pločicama...
    A jedino jeftino i brzo rješenje koje ipak ima dulji rok trajanja od dva tri poštena pranja je stavit laminat preko, ali za to moraš maknut kuhinju, odabrat laminat u svom cjenovnom rangu i imat besplatnu radnu snagu koja žće isti postavit. I naravno ne kupovat kutnike za lajsne i tako... Uglavnom meni se pokazalo da laminat od 45 kn po metru može podnijet kuhinjske uvjete dobrih pet godina...

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

uf,laminat ne bih ni pod razno,posebno ne u kuhinju. al ta drek smeđa boja bu me zatukla,ništ ne ide na nju osim bijele ili tih nekih varijacija smeđih ( i to ne svih).baš je ružna boja.

i ja bi razbucala,al nemam sad love za to

MOrat ću kemijat s nekim tepisima pa čistit malo češće, možda bambusov -ne znam... uf..

Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

ja trebam ovakvu ili slicnu kutiju za kruh. gdje toga ima za kupiti? jel ovo off topic? ako je, prebacite me...

Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

jos da znam staviti sliku bilo bi super

Datum pristupanja
    Feb 2016
    Posljednje uređivanje od elor : 25.04.2016. at 23:27

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj elor prvotno napisa Vidi poruku
    ja trebam ovakvu ili slicnu kutiju za kruh. gdje toga ima za kupiti? jel ovo off topic? ako je, prebacite me...
    Slicnih drvenih kutija imaju skoro svugdje, Kaufland, Plodine, Konzum... S tom razlikom da su bez ovog predvidjenog prostora za noz. I, da, pitanje bi bilo bolje postaviti na temu Gdje kupiti...?, na podforumu Servisni kuta.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

imate kakvu preporuku za radnu stolicu ? Moja kćer je prerasla staru pa nas čeka kupovina nove.
    Posljednje uređivanje od larmama : 24.05.2016. at 12:53

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

sto je najpametnije staviti na zid u kuhinji - plocice, staklo ili one drvene oplate?
    u sadasnjoj kuhinji imam plocice i ok su i izgledom i za odrzavanje
    al ne znam sto izabrati za novu kuhinju
    je li tko imao iskustvo sa bar dvoje od toga pa da moze usporediti
    ili bilo kakav savjet, samo dajte!

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja sam prije imala plocice. Bile su mi ruzne (dosle sa stanom), nekoliko ih je bilo napuknuto i fuge su bile ili prljave ili muka za ocistiti, jedva sam cekala rijesiti ih se (tj gledala sam ih desetak godina ) Pa smo uzeli staklo. Lijepo je, lakse se cisti ali dosta skupo. I jedan detalj. Kad ti pukne plocica zamijenis je (ako imas dovoljno zalihe rezervnih). Ako ti pukne staklo ode sve. Svaki put kad slucajno kvrcnem rubom rajngle o zid protrnem. Ukupno, volim svoje staklo i drago mi je da smo ga uzeli ali ukupno, kome nije posebno stalo, plocice mi se i dalje cine prakticnijim (pogotovo ako ima netko kome ciscenje nije problem, meni je).

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ja imam perivu boju trenutno. Imala pločice i staklo. Meni je ovo najlakse za održavanje i plan mi je prefarbat kad mi dosadi ova boja. Pa onda staklo po održavanju pa onda pločice. Po izdržljivosti bih rekla pločice pa staklo pa boja. Po cijeni staklo pa pločice pa boja... Ja sam stavila boju jer mi je to najljepše a i mislila sam ako se pokaže loše nije neka investicija i lako cu nalijepiti pločice. Meni je staklo jako ruzno i to ne bih stavila nikad.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

hm, da, ocito ovisi o plocicama
    ove koje sad imam su mi lijepe i lake za odrzavanje
    ne moram ih prebrisati ni mjesecno, ako ne zelim, nista se ne vidi
    ni na fugama
    meni je staklo jako lijepo, al mi se cini da se stalno mora brisati
    casa, ovo s bojom mi nije palo na pamet, al ipak ne bih
    nekako sam najmanje sklona drvenoj oplati, a izmedju ovo drugo dvoje ne mogu odluciti
    a morat cu uskoro

i jos jedno pitanjce- parket u kuhinji- ima li kakvih kontraindikacija?
    nekako mi se cini da je ljepse ako svugdje stavim parket
    pa me zanima ima li koji razlog zasto ne bih...

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ja sad imam parket i naravno ne možeš ostavit proliveno na podu nego moraš pobrisat. Al ono mi i kad smo imali pločice nismo ostavljali proliveno. Naravno ako suderica popliva... jezi ga.
    I na staklu se vide prsti na suncu ako ste tako uredni da vam to smeta. Al ti su prsti lako rjesivi. Ako ti je staklo najljepše i novci nisu problem stavi staklo.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ma casa, stalno se nesto posprica...kuhamo, troje njih piju vodu i tak...ali uvijek odmah brisemo
    a da, ako suderica ode, to ce mi biti veci problem od parketa
    salim se, naravno, al jako ju volim
    novci nisu presudni, osim ako je bas neka suluda cifra u pitanju
    zapravo su mi najbitniji prakticnost i izgled
    ma za ovo staklo si mislim da se vidi svaka kap, kao ono u kupaonici na ogledalu
    a ne znam hocu li uspjeti opet izabrati ovako zahvalne plocice
    plus, nemem ideju kakve bi bile, a da se uklope
    a i njih bi trebala izabrati prije nego sve bude gotovo sto mi otezava stvar, jer, kao sto rekoh, nemam ideju kakve bih...
    a staklo mogu i kad vec postavimo kuhinju...
    joj, muko moja

ivana s avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ginger, moj glas ide staklu definitivno! Kod mene je bijelo kaljeno staklo vec 7 godina i nema sanse da bih ikad vise stavila plocice. Nije mi bas jasno kako ti se ne vidi prljavo na plocicama a pogotovo na fugama, bar meni uvijek nesto strcne kod kuhanja a nema vece tlake od ciscenja fuga od masnoce svaki put nakon kuhanja. Staklo se bez problema ocisti obicnim deterđentom za suđe, dva poteza i sve sjaji. Meni je to rutina, kako obrisem plocu od spakera tako i staklo.
    A parket bih stavila u kuhinju umjesto plocica, da sad radim.

Mia_Lena avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2016

Početno

Ja imam bijelo staklo i parket u kuhinji. Jako je lagano za odzavanje. Cistim tekucinom za pranje prozora i krpicom. Meni osobno je staklo puno ljepse nego plocice.

Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja sam u 2.mj ove godine radila kuhinju.
    Stavila sam pločice veličine metar sa 66 cm visine, valjda.
    Imam tanke fuge i nikakva masnoća ne ulazi u njih. Održavaju se lako.
    Pločice sam platila 1500 kuna, a staklo bi me ispalo 5000 kuna.

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ja sam bas u preuredjenju kuhinje. Nasla sam podne plocice koje su imitacija drveta. Izgledaju odlicno! Ne bi rekli da sz to plocice. Na zid cu staviti staklo zbog prakticnosti ciscenja.... valjda ne bude razbijanja

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Imam takve podne plocice, zahvalne za odrzavanje i izgledaju bas fora.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Ginger prvotno napisa Vidi poruku

i jos jedno pitanjce- parket u kuhinji- ima li kakvih kontraindikacija?
    nekako mi se cini da je ljepse ako svugdje stavim parket
    pa me zanima ima li koji razlog zasto ne bih...

Ja to imam.
    Nemoj ni slučajno staviti vodeni lak. Neki nitro u milion slojeva.
    I nemoj meko drvo (jasen, npr) nego tvrdo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •