ajme i mene čekaju uskoro glupe zavjese i jednostavno stegne mi se srce kad se sjetim koliko će mi to živaca i novaca pojesti![]()
ajme i mene čekaju uskoro glupe zavjese i jednostavno stegne mi se srce kad se sjetim koliko će mi to živaca i novaca pojesti![]()
mi smo totalno preuređivali čitav stan i biranje zavjesa mi je bio apsolutno najlakši zadatak.
znali smo da ćemo panel zavjese
došla teta iz velane sa punim koferom uzoraka, ja izabrala, teta izmjerila, sašili, postavili i gotova priča.
Aje, tek sada vidim ovaj topic i bas mi je to trebalo.
Gradimo kucu, tako da moram urediti apsolutno sve........a od toliko mogucnosti odabira i ideja me boli glava! Imam neke okvirne ideje u glavi, ali sve to jos moram doraditi i detaljno osmisliti.
Pisat cu jos konkretno, sad bas nemam vremena jer se malac budi.
Ali, svakako moram procitati sve od pocetka do kraja sto ste pisale.
Pozdrav!
na koji način se može dobiti onako bijeli pod?
laminat ili se i parket može tako bojati?
u dio kuće ćemo tek stavljati pod, a u dijulu imamo hrastov parket (u boji hrasta), postoji li mogućnost da se taj parket dobije u onaj bijeloj pohabanoj varijanti? ako znate na što mislim
mislim da ti mama jos malo ima takav parket
čekam da se javi
zanima me je li kupljen obojan ili se može bojati već postavljen (jer ne bih baš vadila svoj hrastov koji je u odličnom stanju)
proučavla sam to bojanje, treba bajcati parket u boju po želji i nakon toga ga lakirati. Nema smisla da vadiš dobar , hrastov parket, on može izdržati još nekoliko brušenja i lakiranja u svom životu. Jedino moraš naći mastora koji je voljan bajcati parket (koliko ja znam boja se nanosi u takkom sloju krpom ili spužvom na izbrušen parket, te se lakira nakon sušenja). Probaj ugooglati "bajcani parket" i sl.
Posljednje uređivanje od tina55 : 27.12.2011. at 15:00
cca 13 000 kn, ali mi imamo puuuuuuuno prozora
imam ih i ja puno. meni treba pokriti samo dnevnoj sobi čak 8 prozora, a od tih 8 je jedan prozor širine veće od 2 metra, a 2 su dupla staklena vrata LOL. ostalih 4 su normalne širine LOL
bojim se da ti to ne bi bilo baš tako lijepo![]()
ma daj, nemoj se uopće sekirati, sigurno možeš postići lijep interijer i bez bijeloga parketa
to je sada u điru, ta bijela
pa svi rade vijele kuhinje i bijele podove
ne moraš ti biti kao svi
proći će te ta faza
bijeli podovi se teško održavaju
i bijeli namještaj se teško održava (ne mislim da drveninu, tego na garniture)
lijepo odustneš i uđeš u neki drugi "đir"
pošalji mi mail, poslat ću ti fotke na kojima i apsolutno nebijeli stanovi izgledaju - bijelo
a bome ni tamno drvo nije nista bolje za odrzavat...ja imam u boravku dimljeni hrast 'ko tamna cokolada...i ispred njega 4m staklenu stijenu...pa kad sunce upre ja se hvatam za glavu...dlake,mrve,stope...to nikad ne izgleda cisto...i onda ja lijepo navucem panel zavjesu na staklenu stijenu i sve izgleda cisce....zasad imam premalu dioptriju da mi pomogne skidanje naocala...
![]()
Da imam bijeli parket, ne žut, ne svijetal, ne "baca na bijelo" nego bijel, hrastov, dugačke letve. I da, imam čak u kuhinji parket i nemam pločiceObožavam ga!! To je super odluka i sretna sam da me nisu pokolebali, a svega sam se naslušala. Bila sam trudna, pred porod pa sam govorila da bi ja možda i neku drugu boju, ali mi "trudnički hormoni" ne daju
![]()
Posljednje uređivanje od mama_jos_malo : 27.12.2011. at 23:17
tina55, prije dvije godine je bio oko 300 kn/m2
to cijena parketa u dućanu, gotovi hrastov, troslojni + postavljanje (to se ne sjećam koliko je bilo po m2)
sad su cijene pale
može se naći i po 220, čini mi se
ali, ja sam ljudima postavljala bijeljeni hrast, koji nije baš potpuno bijel - bijel.
meni je zapravo najljepši onaj bijeli, a kao pohabanog starinskog izgleda
to bi ionako postavljali za godinu-dvije, pa možda cijene još padnu do tad![]()
Moj je bio malo skuplji jer je jedini imao certifikat o neškodljivosti onoga čime su ga tretirali, dok drugi to nisu mogli ponuditi pa sam se odlučila za ovaj.
malo da podignem
uskoro selimo u novi stan koji renoviramo skroz, tj. koliko nam budzet dopusti
idu plocice u citavom stanu, sanitarije, sobna vrata, bojanje, parket i nova kuhinja za pocetak
prvo pitanje:
jesu li ovakve plocice dovoljno dobre/kvalitetne za podne u kuhinji i hodniku?
uzeli bi druge s lijeva, sive
http://www.marazzi.it/common-assets/cataloghi-swf?swf=/mrz/prodotti/swfcollezioni/memories_catalogue.pdf.swf;title=Catalogo
drugo pitanje - gledali smo mondo kuhinje u lesnini
napravili smo izracun sa najskupljom varijantom fronti - lakiranom
jesu li one toliko bolje od medijapana koliko ih je prodavac nahvalio?
izgledaju super, stvarno, visoki sjaj, glatki zaobljeni rubovi...
hvala na pomoci!
ne vidim zašto ne bi bile dovoljno dobre za pod u kuhinji ili hodniku ako piše da su i za vanjske prostore
ovo za kuhinju ne razumijem
od kakvoga materijala su fronte
to što je završna obrada visoki sjaj ništa ne govori
apri, hvala na brzini
ma, vidim ja da su plocice i za vani, ali su puno jeftinije od svih ostalih sta smo vidili, 160 kn/m2 nasuprot 300-400, a ja se u to ne razumijem, pa trazim neku manu/razlog
ili su ostale precijenjene?
znam da je visoki sjaj zavrsna obrada fronti, ne znam tocan materijal, probat cu saznati
stalno je spominjao kako su ove 'losije' i jeftinije medijapan, ne znam sta bi onda ove bile
danas smo obisli toliko ducana i vidili toliko uzoraka, boja i svega da mi se vrti u glavi
možda je staklena sjajna fronta
s time još nemam iskustva jer je gloss mediapan vrhunac u trošku mojih investitora
a pločice...
kažeš da su marazzi
to jest garancija dobre kvalitete, ali cijena doista i jest čudno niska (toliko je ona njihova classic linija, najobičnija)
pogledaj gdje su proizvedene, moguće je da je kina
i neka te to ne pokoleba, kina je matična zemlja keramike, rade odlične pločice po super cijenama
imam hitno pitanje:
hoće mi za spavaće sobe biti dosta svjetla uz prozor 140x140, radi se potkrovlju i ne bih htjela krovne (loše iskustvo) pa nam ne preostaje previše zida za veće prozore, eventualno do poda pa ograda na prozor (ta strana kuće nema balkon jer je na drugoj strani), ali to mi se baš ne sviđa
pa nije isto je li soba od 9 ili 19 kvadrata![]()
formula ti je da površina prozora treba iznositi 1/6 - 1/8 tlocrta prostorije (tako je kod stambenih prostorija, kod uredskih i javnih i puno više)
tvoj prozor je cca 2m2, to je 1/15
trebaš barem dva takva
onda je to 1/10
i dalje premalo
nije stvar samo u svjetlu, nego i u prozračivanju prostorije
mogu jedino povećat prozor po visini, da stavimo one malo od poda s ogradom?
u širinu ne moe ići zbog nosivih greda, a ni balkon ne dolazi u obzir pa da stavljamo stijene
vidjela sam prozore skoro kao stijene s ogradama, ali to će biti dječja soba pa mi je i sigurnost jako važna,
onda spusti do poda pa stavi ogradu ili s vanjske (francuski prozor http://eolapartments.com/content/upl...51-306x164.jpg ) ili s unutarnje strane
ili uzmi prozor s bravicom (tako smo mi), kako djeca ne bi mogla otvoriti (i ispasti)
ja bih svejedno još jednom razmislila o krovnom prozoru i dobrom proizvođaču i izvođaču
kod roditelja sam imala velux krovne prozore, mislim da su oni ok proizvođači, ali su puštali vodu, baš prozr, ne spoj prozora i krova i to mi se jako zamjerilo
uašto ne?
meni je to lijepo na fasadi, fino je "razbije"
zapravo, ovisi kakva je kuća
ma stalno imam u glavi takve prozore koje sam vidjela na jednoj zgradi s ružnom ogradom pa me zbunjuje
ispod toga će mi bit balkon i na drugoj strani balkon i terasa, ali mislim da će bit ok, stavila bih onda istu ogradu na te prozore i na balkone da uskladim malo
a unutra mi se čini da će biti još bolje nego klasičan prozor
jedino mi nije jasno kak perem te prozore (osim ako ne budu kao dvokrilna balkonska vrata), ako ništa bit će s ljestvama![]()
Posljednje uređivanje od tina55 : 19.04.2012. at 16:43