Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2729

Tema: topic za one koji upravo preuređuju stan/kuću IV

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj MarijaP prvotno napisa Vidi poruku

Inače, frižider nije dobro stavljati pokraj izvora topline pa niti pokraj prozora gdje udara sunce. Povećava se potrošnja struje i smanjuje vijek trajanja.
    Nama projektantica kuhinja stavila ploču za kuhanje odmah do frižidera, pa kad sam je pitala jel to baš preporučljivo rekla je da to nema veze jer toplina od kuhanja ide u visinu (u napu), a ne sa strane
    ali ipak se dvoumim da između umetnem elementić - iako onda pak sjeckam radnu plohu i udaljavam napu od rupe za ventilaciju, a frižider (185 cm) kako god okreneš mora biti baš u tom kutu

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Stijena prvotno napisa Vidi poruku
    Nama projektantica kuhinja stavila ploču za kuhanje odmah do frižidera, pa kad sam je pitala jel to baš preporučljivo rekla je da to nema veze jer toplina od kuhanja ide u visinu (u napu), a ne sa strane
    ali ipak se dvoumim da između umetnem elementić - iako onda pak sjeckam radnu plohu i udaljavam napu od rupe za ventilaciju, a frižider (185 cm) kako god okreneš mora biti baš u tom kutu
    Pa ako uvjeti dopuštaju, odmakni malo. Meni je isto ploča odmah do visokog ormara ali ne mogu reći da me to veseli jer ću valjda iza svakog prženja taj ormar morat čistit. Ali nemam drugog izbora.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj gita75 prvotno napisa Vidi poruku
    Pa ako uvjeti dopuštaju, odmakni malo. Meni je isto ploča odmah do visokog ormara ali ne mogu reći da me to veseli jer ću valjda iza svakog prženja taj ormar morat čistit. Ali nemam drugog izbora.
    i kod mene je ovako i nemam nekih problema sa čišćenjem. prijeđem spužvicom s deterdžentom baš kao i pločice iza ploče. uostalom, možeš tavu staviti na ring udaljen od ormara - ali vidjet ćeš, nema potrebe.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa Vidi poruku
    i kod mene je ovako i nemam nekih problema sa čišćenjem. prijeđem spužvicom s deterdžentom baš kao i pločice iza ploče. uostalom, možeš tavu staviti na ring udaljen od ormara - ali vidjet ćeš, nema potrebe.
    Baš ti hvala, sad si me malo utješila. Jer ja stvarno nisam od urednih kućanica koje stalno nešto peruckaju...

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Stijena prvotno napisa Vidi poruku
    čudan mi je taj raspored budući da je optimalan: hladnjak - radna ploča - sudoper - radna ploča - štednjak

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    čudan mi je taj raspored budući da je optimalan: hladnjak - radna ploča - sudoper - radna ploča - štednjak
    i meni, a pogotovo što je kuhinja i dosta velika - ravni dio nam je čak 4,35 m tak da ima dosta mjesta, ali na desnoj strani imamo nekakav kut(ić) zagrađen zidom s kojim nemamo pojma što bi jer što god staviš iskrsne neki problem (za sad smo na kutnom i visokom s pećnicom), a sad smo još i u uputstvima od frižidera (kupljenog prije godinu dana) koji je trebao ići skroz lijevo pročitali da sa svake strane mora imati lufta 5 cm i sad smo tek u problemu jer to znači da ga nikako ne možemo uklopiti nego mora biti onak nasred nečega bez veze :započupatsiobrve:

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja imam tako
    sama sam ga gazala

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

i naš je na kraju takav ispao jer smo između hladnjaka i kuhaće ploče stavili manji elementić od 30 cm da što manje udaljavamo napu od izlaza, a opet da je dovoljna razdaljina stranice hladnjaka od izvora topline - sad je to idealno.
    odustali smo i od visokog elementa s pećnicom i ugurali je ispod štednjaka, tako da smo uspjeli dobiti i fini potpuno iskorišteni kut od 126 cm

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •