selimo na kat kuće, 90m2, upravo stavljamo stiropor izolaciju na noviji, neizolirani dio a stari dio kuće ima zidove od 80 cm. isto tako, stavljamo pvc stolariju. u stanu je razvedeno centralno grijanje na struju. mi bi se prebacili na centralno na drva. moram napomenuti da je postojeće centralno diy projekt pokojnog svekra, znači nije izvedeno potpuno profesionalno, trebalo bi napraviti preinake. do majstora za centralno nikako doći pa me zanimaju iskustva. e da, u dnevnom je i kamin koji se u 30 godina ložio cca 5 puta (isto diy projekt) pa ne znamo da li grije dobro. imamo malu djecu i prostor mora biti zagrijan kako treba a ne da su sobe tople a u hodniku minus.
a sad pitanja: kupiti kotao za centralno ili etažnu peć za centralno? grijati kaminom dnevne prostorije a u spavaće norveške radijatore?
vrti mi se u glavi od svega što sam pročitala na netu, ne dolazim do nikakvog pametnog zaključka.
živimo u blagoj klimi, ispod učke, bez puno vjetra i snijega. i imamo pristup jeftinim a možda i besplatnim drvima.