Citiraj ivancica prvotno napisa Vidi poruku
Sirius, daj na pp, koliko će vas izaći to podizanje potkrovlja. Baš me zanima jer smo si mi mislili otkupiti potkrovlje od ostaliih stanara u zgradi, zadnji smo kat. I pripojiti svom stanu.
Nema frke , mogu ja to javno i tako je sve okvirno.
Nadogradnja
1. Riješiti postojeće stanje ako treba papire ( projekt i komunalna naknada ako treba nešto platiti jer nije po dozvoli !).
2. Idejni projekt za nadogradnju potkrovlja (neuseljiv tavan postaje potkrovlja ) cc 3 500 kn na vise ( ovisi o kvadraturi , naša je kuća površine 70 m 2).
3. Komunalna naknada i vodna , ovisi o gradu , zoni i kubikazi prostora koji se gradi ( ne kvadratu nego kubiku).
mi malo podizemo zidove i radimo krovne kućice u zg , 2 zona , cc 80 m3 = sto je oko 8 000 ako se plaća gotovinom ( 25 % vise ako je na rate) , vodna naknada oko 1 000 kn, biljezi i kojekakve naknade jos možda oko 1 000 kn.
4. Završni projekt da detaljima CC 10 000 kn.
5. Skidanje starog krova, odvoz, nova deka , zidovi , krovna konstrukcija , daske , letve, folija, crijep...svi ti grubi radovi
BEZ izolacije , knaufa ,stolarije , instalacija , pregradnih zidova... CC oko 100 000 pa na vise .

unutarnje uređenje ( ono sto Ivancicu interesira) , do toga jos nismo niti došli , imamo dovoljno samo za dozvole , projekte i grube radove.