Ta sam![]()
Hvala ti puno.
Ta sam![]()
Hvala ti puno.
Dakle, kako vec vise mjeseci poooooolakooooo i pomalo uredjujemo stan, u nekom trenutk je na red dosla i kupaona. Nakon pocetne odlucnosti da je cijelu preuredimo suocili smo se s ponudom i - odustali. Jednostavno previse novaca da budemo u "lijepoj" kupaoni, ova sadasnja funkcionira a ne kosta nas nista...
Medjutim, nisam u potpunosti odustala od nje, tj planiramo je makar malo srediti ali uz puno manji financijski izdatak. E sad, jedna od stvari koja me u njoj nervira su fuge. Fuge su bile bijele (polocice su neke lagano bez) i na zidovima bi ih htjela obnoviti da malo "posvijetle" kupaonu (sad su naravno sive) a na podu bi ih htjela potamniti jer uvijek izgledaju prljavo i musavo (i cijela kupaona inace izgleda otuzno zbog tih mat bez plocica koje su i na podu i na zidu skroz do stropa, totalno bezivotna kupaona). Jel se moze preko postojecih fuga nanijeti novi sloj fuge, ima neka procedura pripreme itd? Jel netko ima iskustva? Trebala bih to rijesiti prije nego nam zamijene radijator...
Nisam čula da takvo što postoji, ali za utjehu evo što ja radim, jednoj kupaoni imam svijetlo sive fuge, u drugoj nešto kao terracota. I jedne i druge periodično postanu tamne i ružne. Ocat i četkica za zube sve riješe. Ali, četkicu treba prethodno ošišati da dobiješ kraće, a čvršće dlačice.![]()
A beživotnu kupaonu možeš razbiti detaljima u živim bojama, narančasta, mlada pšenica zelena... ima ih još, ovo su moji favoriti.
I ručnicima u živim bojama.
Posljednje uređivanje od Mojca : 06.09.2013. at 07:25
ne možeš fug masu na fug masu
možeš čeprkati staru, pa onda novu, ali to ti ne bih preporučila
radije iščetkaj varikinom, npr
uzmi onu kratku četkicu za čišćenje noktiju (bolje nego zubi) i rifljaj
oprat će se sigurno
i onda si možeš naručiti neke naljepnice pa staviti
ta svježa zelena bi puno napravila
i kupi ručnike u toj boji, odmah će se sve podići
i, ako ima mogućnosti, stavi policu neku malu i na nju cvijet, nešto samo lisnato i zeleno
a polica neka bude bijela i debela
i već će biti drugačije
i pročisti je od previše stvari, ako su kupaonski predmeti stavljeni u neke čaše ili košare... stavi ih u kutije, da se ne vide
ili košare s poklopcem
sve što je "nabacano" (ne - razbacano) natrpava i otužnjuje
Posljednje uređivanje od apricot : 06.09.2013. at 07:36
Primjecujem da savjeti ukljucuju cetkanje, ja sam se nadala nekom rješenju u kojem dodje majstor i sve sredi u sat-dva
Rucnici su sareni, wc cetka zelena. Većina stvari u ormaru a ove koje nisu cekam da nagovorim muza da zamijenimo policu pa da se ne prasi, biljke kod mene crknu u rekordnom roku pa ne bi jos jednu na savjesti.
imam osjecaj da ta kupaona bez radikalne renovacije nece nikad biti nego bezlicna
Razmislit cu da taj postojeći ormaric s nekom tapetom ili naljepnicom razvedrim, sad je sve bijelo ili bez ili ona grozno pozutjela plastika...
pa stavi nam sliku
Cure trebam pomoć!
U planu mi je urediti dječju sobu (pass: dječja soba), ali ne znam kako da ju organiziram. Naime, soba je 5,5m duga i 4,5m široka, ALI je većina u kosini, a visina zida pod kosinom je samo 50cm.
Jedino što je sigurno je da pod tu kosinu, u cijeloj dužini ide ormarić po mjeri (kao IKEA TROFAST) ili nešto slično ovome.
Za malu imam krevet koji trenutno koristi sin, samo ću ga prešmirglati i prefarbati - puno je drvi i kvalitetna izrada pa može poživjeti još koju godinu.
Najveći problem mi je krevet za mog velikog dečka. Htjela sam jedan od onih multifunkcionalnih povišenih kreveta (idealno bi bilo sa ormarom ispod) no kosina mi ne dopušta (eventualno neki manji, do cca 1,30cm). Čak sam razmišljala da krevet za malu stavim uz dimnjak (tamo gdje je sada ormar) prema sredini sobe, a onda taj na kat preko njega tako da mi uzglavlje od kata bude u ravnini sa dimnjakom. Problem ovdje je što je u cijeloj sobi jedan jedini prozor i kada bi krevet izvela na taj način zamračila bih ostatak sobe....uh.
Ne bih uzimala krevet na kat (iako mi je i to bila jedna od opcija) jer ću za 2-3 godine pregrađivati dio boravka i tamo napraviti još jednu sobu, pa da onda kupim krevet samo njoj, jer će njemu (u idealnim uvjetima) ostati ovaj koji sada kupim /napravim.
Ne znam više šta bi i kako.POMAGAJTE
![]()
I zanemarite nered...spremali smo se za more![]()
evo, možda si nađeš nešto:
https://www.google.com/search?q=atti...iw=960&bih=548
Ja jos nisam uspjela rijesiti slobodni prostor u kutu wc-a iza vrata, koji bi trebao obuhvatiti odlaganje prljavog vesa (donji dio) i cuvanja cistih rucnika (iznad). Nastojim izbjeci da i ovo bude namjestaj po mjeri, jer je stvarno dosta skupa varijanta, ali mozda i na tom na kraju zavrsim, iako nemam pojma sto da napravim po mjeri. Znaci rjesenje bi trebalo biti maximum ovih dimenzija- sirina 60 cm, dubina 50cm a visina 187cm. Visina je ogranicena jer je iznad horizontalno postavljen bojler. Moze i manje, ali ne bas puno manje jer bi to znacilo gubitak iskoristivosti prostora (a svaki cm mi znaci jer smo u jednosobnom stanu). Da li je bolje su rucnici slozeni u otvorenim policama ili zatvorenim... Cak sam zapela i za ovu kosaru za rublje, al je skupa, ne znam vrijedi li tih novaca http://www.brabantia.com.hr/katalog/...e-selektor-40l
I da pohvalim ovaj bojler
Ariston velis, moze se montirati i horizontalno, tako da smo ustedjeli mnogo mjesta
http://www.fero-term.hr/slike.aspx?p...=1.599,00%20kn
samo da zahvalim i da se pohvalim. gotovi smo s adaptacijomjoš samo pisaći stolovi sve ostalo je umontirano. Što se tiče one moje čokoladno vanilaste kuhinje kupili smo tirkizne hockere u ikei i super su sjeli. Hvala za ideju!
S2000,ima neka tema o košarama za rublje, pa su cure linkale ikeine ormariće koji imaju korpu za veš...
Pogledaj, možda to to odgovara
http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/10206246/
znam, to je ova, Da je bar 50 posto sira. Ovako je dosta uska, a na gornju policu mi ne stane ni par rucnika. Ako pak srednji dio prevorim u prostor za rucnike, onda ce mi samo jedna kosara biti premalo...
Posljednje uređivanje od S2000 : 09.09.2013. at 14:23
a možda da si sašiješ neke fora vreće za veš i okačiš sastrane?
mislim da ima i za kupit izgodnih stvari
Trebam savjet oko krovnog prozora. Dakle, mi su u tavanskom stanu u kući. Dječja soba ima 1 prozor, 1x1m na sjevernu stranu. I relativno je mračna, i po danu. E sad, mi bi stavili krovni prozor, no muči me zvučna izolacija. U dnevnoj sobi imamo Velux prozor, star cca. 10g, jedan od tada boljih modela, i sa "boljim staklom za zvučnu izolaciju". No, ipak, ako pada malo jača kiša, ne može se spavati u dnevnoj sobi, posebno ako si imalo osjetljiv na zvuk. Npr. cura se uvijek probudila kad bi počela kiša, ako bi slučajno zaspala tamo. Zanima me slijedeće: da li imate nekih novijih iskustva, da li su nakon 10g zvučne izolacije bolje? Da li se zvuk kiše manje čuje ako se stavi i roleta (u dnevnoj sobi imamo unutarnju i vanjsku tendu)? Ima li osim Velux-a neki bolji sustav krovnih prozora?
Posljednje uređivanje od Deaedi : 09.09.2013. at 14:53
kada sve zbrojiš i oduzmeš nekako ti je najjednostavnije uzet po mjeri ormarić![]()
Jako puno pvc prozora, prostor za vježbanje. Dosta sunčano pa će na proljeće i za ljeto trebati nekim roletama spasiti situaciju. Što je za takav prostor adekvatno, lako održivo i ne preskupo. Trebalo bi ih 20-ak.
S2000, a ovako nešto: http://ana-white.com/2010/11/laundry-basket-dresser ?
ima li tko iskustva sa stanom iznad kojeg je terasa, ravni krov?
svi mi kazu da ni slicajno ne ulazimo u to, da prokisnjava, problemi s vlagom...
trebam savjet vezano uz udubljenje na zidu kod kade... Naime, u kupaonu ide kada Elektra 190x90 i na zidu uz ovu kraću stranu bih htjela staviti odubljenje gdje će mi stajati stvari za kupanje/tuširanje... Zid će biti malo širi nego sama kada, znači zid je širine 100 cm, pločice koje idu na zid su dimenzija 25x50 dok na udubljenji dio ide mozaik pločice... Potreban mi je savjet koliko udubljenje da napravim (širina, visina i dubina) te na kojoj se visini obično rade takve stvari? U toj kadi ćemo se vjerovatno većinom tuširati jer se inače više volimo tuširati nego kupati pa i to treba uzeti u obzir pri savjetu o visini...
hvala
pa lijepo izmjeriš bočice koje obično koristiš i eto ti dimenzije
Apricot, netko, što i kakve rolete, nešto na one gore spomenute prozore?
nisam ti pametna
mi smo u cijeloj kući imali uske venecijanere
ima u bauhausu i roleta, ako ima odgovarajućih dimenzija
onih platnenih, rolo
ja da imam para, svugdje bih stavila paket zavjese iako sam mislila kako zavjese neće u moju kuću![]()
Bas se pitam da li postoje panel zavjese koje se dizu, kad ono to se zovu paket zavjese. Ima neki dobar proizvodja tih?
Bas se pitam da li postoje panel zavjese koje se dizu, kad ono to se zovu paket zavjese. Ima neki dobar proizvodja tih?
pakete šivaju svi koji drže zavjese
ali su mehanizmi skupi
mislim da u bauhausu ima gotovih paketa, ako ti pašu po dimenzijama
možda one šiber zavjese
Ili rolo, no one su više za zamračivanje.
Ja imam obje vrte iz Ikee
http://www.ikea.com/at/de/catalog/ca...extiles/10654/
Prostor treba biti svijetao, no u proljeće i ljeti sunca će biti previše. Obične one bijele roletice za sada su cijenom najprihvatljivije (65kn, dosta su velike), možda nisu estetski najidealnije što bi htjeli, no prodor svjetlosti se može regulirati pa su zgodne, recimo - i to je 1000kn za sve prozore tog prostora.
Ne znam na koje si larmama mislila, koje imaš. Ionako pomišljam na odlazak u IKEA-u iz drugih razloga.
Mi smo svoju adaptaciju (iliti rušenje, razbijanje, lomljenje, čišćenje, čišćenje, čišćenje i tako osamsto puta) napokon priveli kraju. Samo smo zatvarali balkon. I povukli još dvadeset hitnih intervencija za sobom-od štemanja zidova u svim smjerovima, postavljanje više vrsta kabela u zidove, skidanje ogromne staklene stijene koja je srasla s našim stanom i nije htjela nikud, rastavljanje i sastavljanje raznoraznih podnih pokrivala, zidarski radovi kojima nikad ali n i k a d kraja, premještanja klime, slaganja kuhinje od dva ipo koraka ko tetris, da bi ubacili unutra mašinu za suđe..Srećom imam multifunkcionalnog muža koji radi uglavnom sve sam. Još samo trebamo skupiti nekoliko mladih, zdravih, podatnih muškaraca da se prebaci hrpa namještaja i useljavamo.
Savjet-ne radite ništa ako ne morate.
rolo je ovaj
http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/10130633/
a na balkonskim vratima imam na šiber, nemaju više točno one koje ja imam no to ti je sistem
http://www.ikea.com/at/de/catalog/ca...extiles/10702/
Hvala larmama. To mi se sviđa no nije za ovaj prostor - možda zbog čišćenja, a i toliko velikih prozora, preskup sport.![]()
pa zar ove paket zavjese nisu malo nezgodne za balkonska vrata? ne mogu one lijevo desno, vec samo gore dolje?
Onda bi bila idealna kombinacija paket panela, da budu iz dva dijela, da mogu lijevo desno i da se mogu zarolati prema gore... Trazim previse?
Posljednje uređivanje od S2000 : 12.09.2013. at 01:09
ne
panel je lako "zakopčati"
stavi se na čičak i može se prati
a ako uzmeš podatniji materijal, može na paket mehanizam
inače se paneli obično rade od krućeg materijala kako ne bi viorili
Kad smo mi birali boje, birali smo po duluxovoj paleti (koju smo fizički imali), a koristili smo jupol gold. U jumix centru (gdje se miješaju boje) su nam rekli kako mogu, mimo svoje palete, napraviti točnu boju po duluxovoj šifri. Je li to stvarno točno i bih li ja uopće primijetila razliku nakon 2 sata gledanja u 74 nijanse crvene, ne znam
Nama se jupol gold pokazao i u prošlom stanu izvrstan. Imali smo žive, jake boje, klinci su nebrojeno puta ostavljali fleke koje su mi smetale i koje bih samo prebojila s ostatkom boje, nikakva razlika se nije vidjela.
nećeš primijetiti razliku, najvjerojatnije
jedino što nemaju baš sve nijanse
da, znam
ali ti kažem da ne mogu namiješati svaku nijansu, ovisno o bazi
neko je gore pitao za posvijetljavanje fuga izmedju plocica. nekidan sam u muelleru vidjela medju markerima i taj neki "marker" za izbijeljivanje fuga. nista ne znam o tome, ni kako radi, ni da li radi ni ista. http://www.amazon.de/Edding-4-8200-1.../dp/B000KT716W
znam da postoje ugradbene kondenzacijske perilice-susilice, ali postoje li ventilacijske? vrlo je vazan dio "ugradbena" jer ce trebati ici u kuhinju.
Ima, naravno:
http://www.centar-tehnike.com/wis241...lja/WIS24140EU
Samo, kad suši, jaaako se ugrije ova neugradbena, tako da ne znam kako će raditi. Vjerojatno ćeš trebati imati otvoren ormarić dok radi. I, te su puno skuplje od običnih. No, o ukusima se ne raspravlja.
Ovo je vise potreba nego ukus : )
Ako netko ima ugradbenu perilicu-susilicu, molim da napise svoje iskustvo.
meni je teta čistačica fuge riješila sa permentalom. to ti spada u kategoriju "dođe majstor i riješi"
inače, postoje boje za pločice. sjećam se da sam se oduševila kako su uredili wc u jednoj birtiji (ah ti studentski dani) i ofarbali u pinki, i čak našli i pripadajuću boju fugi, a kad ono - farba.
tako da možda ti to može biti rješenje?
ovo ti je odgovor
ti u studentskim danima, ocjenjujući wc u birtiji, nisi bila ni blizu toliko zahtjevna ni kritična kao što bi bila danas
da, postoji boja za pločice
prije toga ide temeljna boja
ali je jako teško napraviti idealno
pa se bojim da bi kasnije nezadovojstvo bilo još veće
ja bih ovakvu
http://www.iseecubed.com/wp-content/...om-concept.jpg