Je imao netko možda od vaših malenih? Kak je dugo trajalo? N. ima tri plikića koji ga svrbe između prsa i ramena. Pedijatrica je 95% sigurna da se radi o h. zosteru. Dobili smo mast herplex. Ne boli ga, jedino je imao temp. 37 sa 9 u subotu.
Je imao netko možda od vaših malenih? Kak je dugo trajalo? N. ima tri plikića koji ga svrbe između prsa i ramena. Pedijatrica je 95% sigurna da se radi o h. zosteru. Dobili smo mast herplex. Ne boli ga, jedino je imao temp. 37 sa 9 u subotu.
moj vito ima 5 godina i bas je prije tri tjedna imao herpes zoster. jedno jutro sam primjetila na prsima i na istoj strani na ledima desetak malih pristica. kako se oduvijek mucimo s dermitisom prvo smo pomislili da je to u pitanju, ali kad se nije povuklo u tri dana otišli smo pedijatrici. odmah je rekla da je to herpes zoster. pedijatrica je rekla da je tipicno da se pojavljuje u gornjem dijelu leda i prsa i da to kod odraslih obicno jako boli. vitu nista nije bolilo i jako ga je malo svrbilo. nije imao nikakvu temperaturu, nismo nicim mazali i proslo je za dva tjedna.
nadam se da sam pomogla. skroz sam friska na forumu sto se tice pisanja, ali sam vjerna citateljica od 2004. puno su mi puta pomogle price i savjeti roda pa sam odlucila vratiti uslugu.
od mojih malenih na srecu nije ni jedno, ali ja se sjecam svog. imala sam manje od 10 godina (znam da smo bili u starom stanu), sjecam se boli i svrabeza. iskreno samo se toga sjecam. imala sam osip po jednoj ruci. uglavnom to je svega cega se sjecam. ali mozda je bitno da znas. meni su dvije boli ostale duboko urezane iz djetinstva, jedna je taj herpes, a druga je kad sam posjetila oralnog kirurga i kad mi je vadio umnjake.
Fala, cure. Da, čula sam da to dosta boli, al Nou zasad ništa, hvala Bogu.
Ja sam malo sad zbunjena. Da li su vaša djeca preboljela vodene kozice?
"Herpes zoster je bolest koju uzrokuje virus varicella-zoster; virus koji izaziva i vodene kozice. To je bolest odraslih osoba, djece samo izuzetno. Nakon što je osoba preboljela vodene kozice, virus ostaje u stanicama spinalnih živaca, no može se ponovo aktivirati u slučaju slabljenja imuniteta – kod tjelesne ili emocionalne traume ili teške bolesti."
Da, dani 1.
Herpes zoster stvarno jako boli. Ja sam ga imala prije par mjeseci i sada na svaki plikić koji sada vidim diže mi se kosa na glavi od straha da nije on. Možda nije zoster?
vito je prebolio vodene kozice i ja sam nakon kopanja po netu o zosteru bila jako u cudu kako to da je on to dobio. nigdje se to ne spominje kod djece, samo kod odraslih. moja pedijatrica mi nije znala odgovoriti zasto je to njemu izbilo. rekla je da je vjerojatno jer mu je oslabio imunitet. zvali smo cak i zaraznu i tamo su nam rekli da ne dolazimo ako nema visoku temperaturu i ako ga jako ne boli. njega stvarno nije nista bolilo. inace pedijatrica je samo jednim pogledom odmah rekla da je zoster. uglavnom proslo je i nadam se da nam se nikad vise nece vratiti.
O bože, moji nisu preboljeli vodene kozice, ali sam uvijek mislila kako je to bolest starijih ljudi koji isto imaju često problema s imunitetom. Moja mama kad ju je napala ta opačina htjela si je od bolova nogu odrezat, ali očito dječica to ipak na sreću drugačije podnose. Želim vam svima brzo ozdravljenje, eto čovjek svašta nauči (sad sam ipak pametnija).