Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Dobio bebu i što me sljeduje? Molim šalabahter...

Andro-gen avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno Dobio bebu i što me sljeduje? Molim šalabahter...

uputili su me vrlo okvirno u cijelu priču te sam to i napravio...
    a okvirno je: prijavio sa malu na poreznu karticu - pk karticu (iz zg sam), javio sindikatu i odskenirao rodni list te dobio neku lovu, prijavio je kod sebe u firmi...
    kakve beneficije bih još mogao dobiti?
    nešto sam načuo da od grada mogu dobiti lovu neku...
    što mi je dalje činiti?
    ako vam se ne da pisati, barem neki link, bilo što mi dajte.
    svi se iznenade kad im velim da ne znam ništa što dalje treba, jer su se svi rodili sa znanjem o svemu i stvarno sam autsajder.
    nastojim optimirati budžet koliko najviše mogu, štedim gdje stignem i glupo bi mi bilo proopustiti nešto što mi pripada iz razloga što nisam znao da to uopće postoji.

zahvalni tata
    Posljednje uređivanje od Andro-gen : 18.03.2010. at 15:27

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Rodni listi odnijeti na HZZO - oni daju cca 2.300 kn.
    Za lovu od grada treba odnijeti svu potrebnu dokumentaciju i zahtjev u Vodnikovu - to imaš na www.zagreb.hr - oni za prvo dijete daju 3.600 kn u tri rate.
    Neka životna osiguranja daju nešto za rođenje djeteta.
    Pitaj i u firmi - tvojoj i ženinoj.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

evo s drugogo topica
    Citiraj mamma san prvotno napisa Vidi poruku
    Dakle kopiram sa našeg portala:

Prijava bebe

Oba roditelja moraju doći u općinu kojoj pripada rodilište. Tamo se dijete uvodi u matičnu knjigu rođenih i dobiva domovnicu i rodni list. Za to je potrebno 60 kuna biljega, vjenčani list i osobne iskaznice oba roditelja. Ako roditelji nisu vjenčani, umjesto vjenčanog lista, otac potpisuje formular da priznaje očinstvo.
    Zatim se s tim dokumentima (izvod, domovnica i rodni list) ide na MUP (dovoljno je da ide samo jedan roditelj) gdje se prijavljuje mjesto i adresa prebivališta djeteta i na temelju toga dijete dobije svoj JMBG. Zatim slijedi vađenje zdravstvene iskaznice za koju je potrebno, uz ove dokumente (JMBG i potvrda o adresi prebivališta), popuniti tiskanicu 3 (kupiti u NN) koja se ovjerava u firmi (ovisi preko koga će biti dijete osigurano). Pri istom područnom uredu HZZO- a, uz fotokopiju otpusnog lista traži se jednokratna naknada za opremu novorođenčeta. Pojedini gradovi isplaćuju dodatnu naknadu za opremu novorođenčeta i iz vlastitih sredstava. Raspitajte se u svom gradu/općini o mogućnostima takvih isplata.

Ukratko:

korak 1: općina kojoj pripada bolnica: prijava u mat.knjigu, domovnica;
    korak 2 : MUP: JMBG i prijava mjesta i adrese prebivališta;
    korak 3: područni ured HZZO: zahtjev za izdavanje zdravstvene iskaznice., zahtjev za jednokratnu pomoć.

MUP - Na uvid: Izvod iz matične knjige rođenih, te osobne iskaznice oba roditelja.
    Potpis: samo roditelj koji je došao prijaviti bebu.

Napomena: ako roditelji nisu prijavljeni na istoj adresi, dovoljno je da ide samo roditelj na čijoj adresi neće biti prijavljena beba. Taj roditelj daje izjavu da je suglasan da beba bude prijavljena na adresu drugog roditelja.

više o

jednokratnoj pomoći Grada Zagreba za opremu djeteta

jednokratnoj novčanoj potpori - HZZO

više o osobnom odbitku i uvećanju osobnog odbitka - Porez na dohodak

Grad Zagreb - sve u vezi s rođenjem osobe

i na kraju ima još jedan topic na ovu temu:

Prijava djeteta

http://www.roda.hr/forum/threads/401...be-razno-razne

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Andro-gen prvotno napisa Vidi poruku
    svi se iznenade kad im velim da ne znam ništa što dalje treba, jer su se svi rodili sa znanjem o svemu i stvarno sam autsajder.
    to ti je zato sto ne volis price o djeci

salim se, eno puntica ti je sve napisala, samo dodajem da za lovu od grada zagreba morate i ti i zena imati prebivaliste u zg (jedno od vas najmanje 5 godina, drugo bilo kolko), inace nis od para. uzmite si uvjerenja o prebivalistu na mupu.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

croatia životno osiguranje daje lovu za rođenje bebe, možda su i drugi.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •