-
Upaljene 2 Montgomeryeve kvržice na areoli
Cure, beban mi je iziritirao dvije Montgomeryeve kvržice na areoli na desnoj dojci koje se nalaze gore lijevo ( a jesam ga opisala)
Sinoć me je jako zabolio taj dio i nisam kužila šta je, nemam crvenila, otečenosti, velike kvrge kao kod zastoja nego samo primjećujem te dvije kvržice kako su uvećane i na dodir bole a boli me i unutar dojke ispod njih ali nigdje dalje na toj dojci i bradavici. Imate li kakav savjet kako da to riješimo? Dok maleni siki zaboli kad krene i pred kraj podoja kad dojka omekša a on povuče u usta veći dio areole i onda me počnu peckati i boliti... molim pomagajte...
-
Tončica, žao mi je da imaš problema s bolovima kod dojenja
Jesi li i ranije osjećala kakve bolove oko bradavica? Probat ćemo naći uzrok, samo me zanimaju još neke pojedinosti.
Koliko je bebač star, u kojim položajima najčešće dojite?
Koliko imate podoja dnevno?
Koliko mokrih, a koliko pokakanih pelena ima dnevno?
Ima li kakvih promjena u bebačevim ustima, bijelih naslaga, bisernog sjaja na desnima i jeziku? Kažeš da nema crvenila, ima li nekih drugih promjena na bradavici (sjaj, ljuštenje)? Jesu li bradavice izbočene, ravne ili možda uvučene između podoja?
Jel se bebač lako "skine" s dojke ili je čvrsto pričvršćen za vijeme sisanja?
Jesu te uvećane kvržice tvrde na dodir, bijele ili crvene? Da li primjećuješ da se što izlučuje iz njih?
Jesi nedavno mijenjala deterdžent za rublje ili omekšivač, gel za tuširanje ili kremu?
Kao prvo, dobro bi bilo da pokušaš mijenjati položaje dojenja, tako da beban ustima kod sisanja ne iritira uvijek isto mjesto, gdje te boli. Probaj ga staviti u položaj "nogometne lopte" (ako doji na desnoj dojci nogice su mu ispod tvoje desne nadlaktice, tebi sastrane, stavi jastuke ispod bebe da je glavica u razini prsiju) ili dojite ležečki, kako god vam odgovara. Uvijek je jako bitno da je i položaj ustiju pravilan, znači usta su puna dojke, širom otvorena, usnice izvrnute prema van, a između donje usnice i dojke se može primijetiti jezik. Kad postavljaš bebača na dojku, bolje je da mu bradavica nije centrirana, nego malo usmjerena prema gore, tako da donji dio areole većim dijelom u ustima nego gornji.
Nemoj zbog bolova odgađati podoje, jer će bebač jače vući ako dulje čeka i gladniji je. Stavljaj ga na dojku čim primijetiš da bi htio sisati. Ako su podoji češći, obično će i kraće trajati.
Molim te da mi odgovoriš na ova pitanja pa ćemo vidjeti što ćemo dalje.
-
istu tu bol i to ja osjecala, i gledam od cega, kak, i ceprkam,kazem mm u da mi izgleda ko prist i stisnem, i bio je ogroman bolni prist i cim sam ga stisnula nis vise, ni boli i sve se povuklo. nadam se da je i tebi tak nesto banalno.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma