Stranica 4 od 5 PrviPrvi ... 2345 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 227

Tema: Koja ste krvna grupa?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Tak' je. Idite svi dati krv.
    Ako nemate neku grdu bolest. (mentalne nisu prepreka)
    To je prilično lijep osjećaj. Pogotovo ako imate sreću pa uz sendvič dobijete i čašu vina nakon davanja.
    A dobiju se u većini firmi i nekakvi slobodni dani za to.
    Posljednje uređivanje od mujica : 03.10.2012. at 16:57

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Pretpostavljam da mene sa željezom 4 ne bi ni uzeli u obzir ? :/

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Bodulica prvotno napisa Vidi poruku
    Muž ti je isto negativan ili ni taj podatak ne znaš? Sory, nisam skužila jel ti ono minus ili povlaka

Kad su mi na samom početku trudnoće ustanovili da sam RH negativna morala sam im reći i koji je faktor mm. Kako je on pozitivan trebala sam raditi neke češće kontrole krvi nego trudnice koje su bile kompaktibilne sa svojim partnerima. Iako su mi stalno govorili kako kod 1. trudnoće opasnost i nije velika ipak sam bila pod pojačanim nadzorom. Da li je to još uvijek tako?

Doduše, bilo je to prije više od 20 god. pa su se možda neke stvari promijenile .

Nitko me nije pitao koje je MM krvne grupe, a on ne zna.

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Zanimljiva kombinacija. Dva heterozigota. Mogli biste imati djecu svake od 4 krvne grupe.

Baš zanimljivo Beti hvala, nisam ovo znala. Inače o tome znam jako malo, moram se educirati kad uhvatim vremena, sad si me zaintrigirala.

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Nema nikakve procedure. Odeš u Petrovu 3 ili neki drugi zavod za transfuziju, piknu te, provjere da li je sve ok (ja već godinama ne mogu davati krv zbog niskog tlaka i željeza) i gotovo. Nekad su regule bile da muškarci mogu davati krv svaka 3 mjeseca, a žene svakih 6 mjeseci (zbog menstruacije dulje im treba da nadoknade gubitak).

Evo tu pogledaj: http://www.hztm.hr/hr/content/2/dari...4/o-darivanju/
    Koliko nizak tlak imaš? Moj je uglavnom 90/50.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj mamasch prvotno napisa Vidi poruku
    Koliko nizak tlak imaš? Moj je uglavnom 90/50.
    Oko 100... zadnje vrijeme čak i 110/70. Ulaskom u klimakterij stvari su se za mene ipak dosta popravile jer više ne krvarim ko na kolinju, pa mi se popravio i tlak i željezo.

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Moj je onda vjerojatno prenizak.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ne znam, oni ne gledaju samo tlak nego i hemoglobin. Kod mene je u pitanju bila kombinacija...

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ma naravno, ne treba naklapati nego otić i testirat se.
    Hvala na savjetima.

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

da malo podignem temu,
    ja sam 0+, muž i djeca isto, a zanima me, da li je netko od vas ili poznate nekog da je dao 100x krv? Čula sam da se onda ide kod predsjednika po neko priznanje, plaketu ili sl.
    To me zanima jer mi je muž dobrovoljni davaoc sa 96 davanja krvi do sad.

mrkvica05 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj Diana72 prvotno napisa Vidi poruku
    da malo podignem temu,
    ja sam 0+, muž i djeca isto, a zanima me, da li je netko od vas ili poznate nekog da je dao 100x krv? Čula sam da se onda ide kod predsjednika po neko priznanje, plaketu ili sl.
    Čestitke mužu, svaka čast!
    Jeste li gledali na stranicama Zavoda, možda nešto piše?

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Bodulica prvotno napisa
    Kad su mi na samom početku trudnoće ustanovili da sam RH negativna morala sam im reći i koji je faktor mm. Kako je on pozitivan trebala sam raditi neke češće kontrole krvi nego trudnice koje su bile kompaktibilne sa svojim partnerima. Iako su mi stalno govorili kako kod 1. trudnoće opasnost i nije velika ipak sam bila pod pojačanim nadzorom. Da li je to još uvijek tako?

Doduše, bilo je to prije više od 20 god. pa su se možda neke stvari promijenile .

Kod mene je takva situacija. Ja sam RH -, a partner Rh +. Do sada jedino što sam trebala je jednom dodatno izvaditi krv provjeriti da nam se slučajno nije pomiješala, moja i bebina. Sad ću to još jednom morati napraviti u osmom mjesecu trudnoće. Ostatak slijedi na porodu. Ako je beba dobila tatin Rh.

Diana72, svaka čast mužu!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

diana svaka čast mužu, dal moždaimate opciju besplatnog pokaza kak je u Zagrebu za iznad 30 za muške, i 20 za žene http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=30132

inače usput zanima me kolko je muž star jer mi je to previsoka brojka ako je do recimo 42 godine starosti.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

inače žene smiju dat godišnje do 3 puta, zato kod mene u firmi u kojoj samo par žena daju krv organiziraju svako 4 mjeseca ne bi li i te žene dale krv

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    diana svaka čast mužu, dal moždaimate opciju besplatnog pokaza kak je u Zagrebu za iznad 30 za muške, i 20 za žene http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=30132

inače usput zanima me kolko je muž star jer mi je to previsoka brojka ako je do recimo 42 godine starosti.
    Muž mi ima 51 godinu, a krv je počeo davati još za vrijeme služenja vojnog roka u bivšoj Jugoslaviji, nisu mu sve ni upisali, inače bi već bio na 100 davanja.

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Citiraj mrkvica05 prvotno napisa Vidi poruku
    Čestitke mužu, svaka čast!
    Jeste li gledali na stranicama Zavoda, možda nešto piše?
    Ne nismo ništa gledali,ali nisam ni znala da mogu dobiti neku informaciju u vezi toga na Zavodu. Sad ću pogledati ako nešto nađem na stranicama Zavoda ili Crvenog Križa, pa ako ne nadjem ništa, pitat ću doktoricu kad slijedeći put bude išao dati krv.
    Ja ne dajem, jer imam premalo kila ali svaki put pratim muža kad ide, neki put povedemo i klince.
    Tko zna, možda oni jednog dana postanu dobrovoljci, a i čula sam da je to dobro za zdravlje

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

A dobrovoljni davaoci U Rijeci imaju pravo na pokaz i na trajno zdravstveno osiguranjei a mislim i na besplatno dopunsko, ali nisam sigurna. to bi još trebala provjeriti.

prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

da malo podignem temu,
    ovo što pitaš ne znam, kod nas se svake godine na dan dobrovoljnih davatelja krvi (25.10.) u crvenom križu organizira mala proslava i tada davaoci sa većim brojem davanja dobiju nekakve nagrade
    ali zasigurno znam da ti muž ima pravo na besplatno dopunsko zdravstveno ( pravo imaju muškarci sa više od 35 davanja i žene sa više od 25 davanja)

prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

A dobrovoljni davaoci U Rijeci imaju pravo na pokaz i na trajno zdravstveno osiguranjei a mislim i na besplatno dopunsko, ali nisam sigurna. to bi još trebala provjeriti.

besplatno dopunsko je regulirano zakonom, vrijedi bez obzira na to gdje živiš http://www.hzzo.hr/dopunsko-zdravstv...-provodi-zavod samo se treba javiti svojoj ispostavi hzzo sa knjižicom dobrovoljnog davatelja

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Ja sam AB+ .. nikom ne mogu pomoć osim svojoj grupi, a mojoj mogu pomoć svi..

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ne nismo ništa gledali,ali nisam ni znala da mogu dobiti neku informaciju u vezi toga na Zavodu. Sad ću pogledati ako nešto nađem na stranicama Zavoda ili Crvenog Križa, pa ako ne nadjem ništa, pitat ću doktoricu kad slijedeći put bude išao dati krv.
    Ja ne dajem, jer imam premalo kila ali svaki put pratim muža kad ide, neki put povedemo i klince.
    Tko zna, možda oni jednog dana postanu dobrovoljci, a i čula sam da je to dobro za zdravlje
    Naletih na ovo http://www.index.hr/vijesti/clanak/j...vi/715516.aspx

bubicazubica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Citiraj Apsu prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam AB+ .. nikom ne mogu pomoć osim svojoj grupi, a mojoj mogu pomoć svi..

...Isto tako...eto i da želimo nekom pomoć...ne možemo

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ajde neki znalac kao Beti3
    jel moguce ako smo mm i ja o+ da je dijete 0-

ja sam nekako brijala da se radi o pogresci

macaklinka? avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Lili75, moguće je, jer je Rh+ dominantan, što znači da ti i muž možete biti nositelji Rh- gena, a da se on kod vas ne ispolji. Da bi vaše dijete bilo negativno, moralo je od oba roditelja naslijediti Rh- gen, jer on nije dominantan pa se jedino tako može ispoljiti.

Ono što nije moguće je obrnut slučaj, da Rh- roditelji dobiju Rh+ dijete.

Nadam se da sam uspjela ovo razumljivo napisati!

Sent from my GT-I8190 using Tapatalk

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Osim kada su oba roditelja Rh negativna, u svakoj drugoj kombinaciji moguće je da dijete bude i Rh pozitivno i Rh negativno

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
    Posljednje uređivanje od S2000 : 14.03.2014. at 21:10

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Da probam crtati

Lili ima Rh faktor +. Od svoje mame je naslijedila npr + dio Rh faktora, a od svoga tate npr - dio Rh faktora.

Znači Lilina oznaka za Rh faktor je +- ( za sve što postoji u nama, pola je dala mama, pola tata i da dva dijela čine jednu cjelinu) Plus je "jači" i potiskuje "-" , Rh faktor se prikazuje pozitivan, ali "-" je i dalje tu i čeka da se preda djeci

Lilin muž isto tako. Mama dala +, tata -, ili obratno I njemu je oznaka + -

lili +,- lili m +,-

Svakom djetetu mogu prenijeti i lili i muž samo po jedno, znači ili + ili -

Tako djeca mogu dobiti
    1. +,+ ( lilin +, lili m +) dijete je Rh + Sva buduća djeca ovog djeteta će biti Rh +
    2. +,- ( lilin +, lili m -) dijete je Rh +
    3. -,+ ( lilin -, lili m +) dijete je Rh +
    4. -,- ( lilin -, lili m -) dijete je Rh -

Sva buduća djeca djece sa kombinacijom pod 2.3.4. mogu biti i Rh + i Rh -, ovisi što će biti budući partner.

Tako je to matematički i gotovo uvijek. No, ljudsko tijelo nije matematika, pa možda , iako gotovo nevjerojatno, nekad neće biti baš ovako.

No, u uobičajenim okolnostima, dvoje Rh + roditelja mogu bez problema roditi Rh negativno dijete.
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 14.03.2014. at 22:10

matahari avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Moja mama je 0+, tata A+, ja sam A-.

Da probam crtati

Lili ima Rh faktor +. Od svoje mame je naslijedila npr + dio Rh faktora, a od svoga tate npr - dio Rh faktora.

Znači Lilina oznaka za Rh faktor je +- ( za sve što postoji u nama, pola je dala mama, pola tata i da dva dijela čine jednu cjelinu) Plus je "jači" i potiskuje "-" , Rh faktor se prikazuje pozitivan, ali "-" je i dalje tu i čeka da se preda djeci

lili +,- lili m +,-

Tako djeca mogu dobiti
    1. +,+ ( lilin +, lili m +) dijete je Rh + Sva buduća djeca ovog djeteta će biti Rh +
    3. -,+ ( lilin -, lili m +) dijete je Rh +

Sva buduća djeca djece sa kombinacijom pod 2.3.4. mogu biti i Rh + i Rh -, ovisi što će biti budući partner.

Tako je to matematički i gotovo uvijek. No, ljudsko tijelo nije matematika, pa možda , iako gotovo nevjerojatno, nekad neće biti baš ovako.

No, u uobičajenim okolnostima, dvoje Rh + roditelja mogu bez problema roditi Rh negativno dijete.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Da probam crtati

lili +,- lili m +,-

Tako djeca mogu dobiti
    3. -,+ ( lilin -, lili m +) dijete je Rh +u

hvala puno na crtanju ha ha da zapravo moji roditelji su oboje 0+ al moja svekrva je Rh - pa je to ocito mm prenio bez obzira sto je on 0+.
    hvala puno. za sina ne znam Rh a ocito je 0 grupa.

Lucky2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

moja mama AB+, tata B+, sestra i ja A+
    za MM-a i djecu ne znam

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    hvala puno na crtanju ha ha da zapravo moji roditelji su oboje 0+ al moja svekrva je Rh - pa je to ocito mm prenio bez obzira sto je on 0+.
    hvala puno. za sina ne znam Rh a ocito je 0 grupa.
    Lili, nije mogla samo tvoja svekrva prenijeti - tvome mužu. I tebi je morao jedan od roditelja prenijeti minus, inače ne bi imala dijete sa Rh- faktorom.

Pri tome nije važno da li se taj minus vidi, kao kod tvoje svekrve ili ne vidi kao kod jednog od tvojih roditelja. Jedno od njih ima sigurno kombinaciju +,-. Mora imati . Jer i ti i tvoj muž,oboje, morate imati +,-.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Lucky2 prvotno napisa Vidi poruku
    moja mama AB+, tata B+, sestra i ja A+
    za MM-a i djecu ne znam
    Da se igramo?

Mama je AB, znači ima A i B
    Tata je B, znači mogao bi biti B i B, no tada biste ti i sestra mogle imate samo krvne grupe B ili AB. Kako to nije slučaj, nego ste A, to vaš tata ima kombinaciju B, 0.
    I ti i tvoja sestra imate kombinaciju A,0 što je automatski krvna grupa A.

Ti si svojoj djeci prenijela ili A ili 0 dio za njihovu krvnu grupu. Koju će oni imati, ne može se izračunati, ako ne znaš krvnu grupu njihovog oca. Ali, po tvojoj kombinaciji imaju šansu za 0, A, B, AB. Sve

Meni je poprilično čudno da netko ne zna svoju krvnu grupu. Mora se znati kad se zapošljavaš, radi zaštite na radu, zar ne ide na sistematske? Mojoj djeci su odmah u rodilištu odredili krvne grupe, to je pisalo na temperaturnoj listi i naravno da sam zapamtila. Iako, sa roditeljima 0 nisu imali nikakve šanse da imaju neku drugu. Svo troje su Rh pozitivni, ali svo troje heterozigoti, jer je tata RH-.

LolaMo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ja isto nisam znala svoju do trudnoce.. Zasto bi morali znati pri zaposljavanju, zbog zastite na radu, ne kuzim? Pa ionako svima daju 0 u slučaju nesrece, dok im ne odrede, kaj ne?

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Ja ne znam koja mi je malac krvna grupa , na temp.listi u rodilistu nije nista pisalo i nitko mi nista nije rekao.. A ja se sjetila pitat kad sam doma dosla

Edit: ni ja svoju do trudnoce nisam znala.. Dragi isto ne zna koja je
    Posljednje uređivanje od Apsu : 15.03.2014. at 17:14

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ja sam A-, mm A+, djeca su oboje A+.

moj tata je bio dugogodisnji darivatelj krvi (on je O+) dok nije operirao stitnjacu prije 2 god. onda sam ja dala jednom za baku i navukla se

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    ajde neki znalac kao Beti3
    jel moguce ako smo mm i ja o+ da je dijete 0-

ja sam nekako brijala da se radi o pogresci
    i moji blizici su - , a mm i ja+. mlađa je +, tako da svi imamo razl. krvnu grupu, odnosno sin i mlađa imaju istu, ali s razl.predznakom.
    Posljednje uređivanje od Val : 15.03.2014. at 19:51

Lucky2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mama je AB, znači ima A i B
    Tata je B, znači mogao bi biti B i B, no tada biste ti i sestra mogle imate samo krvne grupe B ili AB. Kako to nije slučaj, nego ste A, to vaš tata ima kombinaciju B, 0.
    I ti i tvoja sestra imate kombinaciju A,0 što je automatski krvna grupa A.
    Hvala, to znam, voljela sam biologiju Čak sam si i dobro odredila KG kad smo radili na satu (a poslije su mi samo potvrdili u Petrovoj 3)

I meni je za MM-a čudno da ne zna, htio je par puta dati krv kad je bio u vojsci, ali su ga odbili zbog prehlade
    morala bih pitati svekrvu, možda ona zna

Beti3, znaš li možda kad su počeli određivati Rh faktor kod trudnica?
    Naime, moja je baka bila Rh- i prvo je dijete umrlo, pretpostavljam od hemolitičke bolesti novorođenčadi
    to je bilo 1948./49. ne znam točno

poslije je dobila onu injekciju i rodila još dvoje djece

e sad, čitala sam da je to problem za daljnje, a ne za prvu trudnoću???

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ja sam negativno dijete pozitivnih roditelja Prije pet dana rodila sam pozitivno dijete (tata je pozitivan) i primila Anti D imunoglobulin radi potencijalnih trudnoća.

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

krvnu grupu u rodilištu određuju samo djeci majki koje imaju Rh-

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj rahela prvotno napisa Vidi poruku
    X
    Ovako je bilo i kad sam ja bila trudna.
    Meni odredili krvu grupu, MM ne zna koja je, ali je dr. rekao da nije bitno jer sam ja + (A+) i djetetu nisu određivali.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i nedonoščadi
    Posljednje uređivanje od Val : 16.03.2014. at 18:37

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ja sam 0-, muz je A+, primila sam injekciju oba puta nakon poroda jer su bebe bile +, ali kod nas ne upisuju dalje krvnu grupu nego samo rh faktor. Tako da ne znam koja krvna grupa su djeca.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Valjda ovisi o rodilištu. U onom u kojem sam ja rodila, svoj djeci su odredili krvnu grupu, a skoro dva desetljeća između najstarijeg i najmlađeg. Ja sam Rh +.
    Vjerojatno se ne određuje K G ako se radi neki sjedeći posao, ali mi svi smo radili i radimo relativno riskantne tako da smo trebali znati. Iako, u slučaju nesreće obavezno se ponovo određuje K G.
    Do prije otprilike 90. je bila obaveza imati upisanu krvnu grupu i Rh faktor u vozačkoj dozvoli.

Prvi Rhogam ( to je ta injekcija) je dat Rh negativnoj majci nakon poroda Rh pozitivne bebe 29.5.1968. u USA. Ne znam kada je počela primjena u Hrvatskoj, ali baš ću potražiti.

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

meni nisu rekli krvnu grupu djece kad sam rodila nego samo rh faktor. pošto sam ja 0 neg, a mm B poz nakon prvog poroda su mi rekli da ne trebam primiti zaštitnu injekciju jer je i dijete negativno. tek nedavno kad je polagao vozački smo doznali da je i on 0 kao i ja. za kćer znamo da joj je rh pozitivan i tom prilikom sam i primila tu zaštitu iako sam rekla da ne planiram više djece. za svaki slučaj jedino još ne znamo da li je 0 ili B.
    svim mojim frendicama koje su pozitivne nikad nisu rekli nakon porođaja koje su im krvne grupe djeca. recimo, ja sam saznala svoju tek kad sam ostala trudna. moj otac ima 84 god. i nema pojma koje je krvne grupe. pretpostavljamo samo da je rh negativan jer smo i ja i sestra 0 negativne, a mama je bila 0 poz.
    Posljednje uređivanje od Bodulica : 17.03.2014. at 02:51

Mia and me avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Ja sam 0-, mm A+ Nakon oba poroda dobila sam zastitu jer su cure A+. Njihovu krvnu grupu i Rh rekli su mi u rodilistu.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Beti3, tko zna o čemu ovisi. MM ima posao koji bi se moglo okarakterizirati kao vrlo riskantan, pa nema nikad određenu krvnu grupu.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Baš mi je to čudno. Još nisam naišla, u mome okruženju, na osobu koja ne zna svoju krvnu grupu. Pa to je nešto osnovno što bi trebalo znati o sebi. Jednostavno, oduvijek svi imamo to saznanje, na ovaj ili onaj način

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Baš mi je to čudno. Još nisam naišla, u mome okruženju, na osobu koja ne zna svoju krvnu grupu. Pa to je nešto osnovno što bi trebalo znati o sebi. Jednostavno, oduvijek svi imamo to saznanje, na ovaj ili onaj način
    koliko sam ja shvatila, krvna grupa se ne određuje bez nekog razloga. Ja sam svoju doznala tek kao trudnica, nikad mi je prije nisu određivali.

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

pa evo, već sam spomenula svog oca koji je dočekao 84. godinu a da nema blage veze koja je krvna grupa. I nimalo mu ne fali taj podatak.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Bodulice, tata ti nikad nije imao vozačku dozvolu, matrikulu za neki brod, nikad nije bio ni na jednoj operaciji, nije nikad slomio neku veću kost?

Vjerujem da mu je bilo kad u prošlosti rađeno određivanje krvna grupe, ali možda ljudi to jednostavno ne percipiraju i ne pamte da im je netko rekao, ili ne pročitaju svoj karton, jer ih jednostavno ne zanima. Mnogi ljudi možda i ne znaju da postoje krvne grupe.
    Možda im je nekad neki liječnik i rekao koja su krvna grupa, ali su prešli preko toga, kao i preko saznanja gdje im je, što ja znam, slijepo crijevo ili hipofiza. Nepotrebno znanje za mnoge.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ja mislim da ti neposredno prije transfuzije svejedno ponovno odrede krvnu grupu. To sto ja njima kazem da sam ta i ta njima ne znaci puno (bar je takvo moje iskustvo).

Stranica 4 od 5 PrviPrvi ... 2345 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •