Posto je kod nas prakticki nemoguce pogoditi pravu mjeru kruha kojeg treba kupiti, a dok ja kruh bas i ne jedem MM voli iskljucivo friski, vecinom pretjeram pa uvijek u kuci imam staroga kruha. Posto mi je zaista zao bacati ga, redovito od ostataka napravim ili omlet ili zapecene sendvice a nedavno sam pronasla ovaj recept koji me odusevio svojom jednostavnoscu i koji se bar jednom tjedno nade na nasem stolu, bilo kao rucak bilo kao vecera!
Probajte ako vec niste, stvarno je super!
4-5 moze i vise kriški staroga kruha
5 jaja
500 grama kiselog/obicnog mlijeka
100 dag svjezeg sira
malo soli
malo sezama
* Stari,suhi kruh narezite na kriske pa na male kockice
* Kruh natapkajte u podmazanom plehu pa preko njega stavite sir.
* Jaja izmutite pa dodajte sol i kiselo mlijeko, dobro promjesajte da se dobije homogena smjesa.
* Polijte preko kruha i pospite sa sezamom.
* Pecite cca pola sata na 200 C dok ne zarumeni
- nije neka filozofija, ekonomično je a taaaako fino!!![]()


Odgovori s citatom
!
, tamo bi se to smatralo rastrošnim, a ne ekonomičnim jelom). Mislim, može i s pet jaja, ali fino je i s manje.

By the way evo moja se upravo pece - danas varijanta sa sunkicom i sirom!

ajooooj,pa nisam ja za badava isla na muziku
pa sam zaboravila
Znam za ovo prefino i prejednostavno jelo, ali ga nikad nisam pravila. Probaću prvom prilikom.
