Puno hvala svim curama na pomoći!
Super ste!
pusa svima
Puno hvala svim curama na pomoći!
Super ste!
pusa svima
imam jedno pitanje
mene opet pocelo doli svrbit....ne puno- ali svrbi ....sutra idem ginekologu.ne mogu vise sve sam probala ( nisam recept od pinky)....gljivice su znam , moje pitanje je dali se trebaju brisevi raditi zbog svraba, dali moze biti da imam Ureaplasmu ili Chlamydiu ?
postupak IVF mi se blizi lagano ( 11mj) ako i imam nesto od ovoga , nedaj Boze, stignem izlijeciti?
Mislim da zbog svraba ne, imaš li ureapl ili chlamidiju - ako dobro shvaćam, chlamidija je bez simptoma, za ureapl ne znam. Za gljivice meni masu pomaže lactogyn 2x1 i sve pamučno i prozračno, socijalistički ulošci, pamučno donje rublje, ne dnevni ulošci i antimikotici i vaginalete canesten i rojazol, kad baš zagusti. Sve stigneš izliječiti prije postupka - popiješ antibiotik i to je to, ako ostaneš trudna čekneš još jednom na početku ima li šta just in case. Sretno!
Posljednje uređivanje od ina33 : 27.09.2010. at 23:43
ina mislis da nije potrebno raditi briseve?
ovo sto si navela sam skoro sve isprobala ....smiri se pa se vrati opet i sve tako....
mene brine to sto ako i imam, ne stignem izlijeciti....tjedan dana cekanja nalaza..pa antibiotici 2tj...pa pauza 2tj...pa ponovo brisevi pa cekanje tj. dana....i prođe moja menga u 11mj
crvenkapice, mene je uhvatio svrab nakon zadnje menge (hebem ti always, nikad više!, ali to su poplave koje ništa drugo ne može zaustaviti - sad ću probati ovu kombinaciju vir gore, always na gaćice), taman kad sam htjela briseve napraviti. i ne budi luda, očistila kil češnjaka, kupila 2 litre crnog vina, skuhala dozu sebi i mužu, popila to i super!
ZNAM da je gadljivo, ali ljudi moji, kad se sjetim godine ipo izgubljene na ubijanje e.coli, 3-4 ture antibiotika, homeopatije.... ovo je ništa.
probajte, garant pomaže
Crvenkapice, evo na mom primjeru, u MB-u se ne odgađa zbog loših briseva, ja imala klamidiju, popila sumamed i end of story, nije bilo odgađanje postupka itd. Ja sam se pomirila da se s nekim bakterijama živi, i uskrsnut će u svakom 3. brisu. Neko je tome više sklon, neko manje. Treba samo kontroliravat svaku toliko i tuć s antibioticima -to je neki moj credo. U svakom slučaju, odgađanje tipa pola godine dok se riješiš bakterije u nekim godinama počinje gubit smisao, još pogotovo u okolnostima cro zakona di ti treba duplo više postupaka nego prije za ostvarit trudnoću... ono... koliko će to trajat? Meni bi, recimo, bila prošla reproduktivna dob, čini mi se, da sam čekala ful miran bris.
kontam ja mozda i nije bakterija...brisevi rađeni u 5mj svi ok....ali ono neki strah...
pinky znam da si pisala 100x onaj recept ali ajde molim te jos jednom..doslo mi do grla pop*** cu
evo imam cesnjak i imam vino....(moze pola kg cesnjaka i 1 l vina.)
ocictiti i staviti da kuha sa vinom ( trebali sitno narezati cesnjak) kuhati koliko ono dugo?
sasut u bocu i svako jutro zlicu dvi nataste? dok se ne potrosi
Posljednje uređivanje od crvenkapica77 : 28.09.2010. at 13:04
Strahovi... ako je bilo sve OK, vjerojatno je i dalje.. ako ti se rade novi, pitaj pa ćeš vidjet što kaže ginić. U svakom slučaju nemoj odgađat zbog briseva, još ako je povišen FSH, tu se nema što odgađat. Ako te frka, napravi briseve, popij antibiotik i "vozi, Miško". To bi ti ja savjetovala.
mislis ina popij antibiotik (ako je bakterija) i ne cekaj sl. nalaze nego pici dalje![]()
I zaboravila sam napisati da sam počela piti i Lactogyn tablete (1 x dnevno).
Što se tiče dnevnih uložaka, ja sam ih uglavnom koristila zbog jakog iscjetka. Zadnjih nekoliko dana je bio jako pojačan pa sam pribjegla narodnim receptima - stavljala sam tri noći zaredom češnjak u rodnicu. Češnjak sam zamotala u sterilnu gazu i stavila ga dolje, nakon ta tri dana počela sam navečer, prije spavanja, stavljati tampon umočen u kantarionovo ulje (domaće)......i što je najvažnije - iscjetka više nema, pa mi više ne treba ni dnevni uložakEto, možda nekome pomogne.
kuham cesnjak i vino.....pinky sto nisi rekla da ce citava kuca smrditajmeeeeeee mm pobjegao vanka....
ja mu velim od sutra ja i ti ovo pijemo on ce..kako da ga natjeram
![]()
ja sam imala ureaplazmu nije me ništa svrbilo riješila onim šugavim antibioticima od kojih mi je bilo zlo dixolin ili tako nešto sorry na krivom imenu
ps.u to vrijeme kada mi je nađena ta ureaplazma pri spolnim odnosima sam osjećala peckanje i to je nekada bilo baš nepodnošljivo nije mi bilo jasno zbog čega tek kada sam popila turu antibiotika shvatila sam da je to vjerojatno imalo veze s time![]()
Meni na nalazu piše ureplazma- niski titar (10 000) jel imao tko ovako slicno?? jel se trebam zabrinuti?? iduci mjesec smo upisani za postupak pa me zanima...
Ja sam imala sličan nalaz. Socijalna gin mi je rekla da to ne treba liječiti, a privatna mi je rekla da treba očistiti. Ja sam je se uspijela riješti s time da smo MM i ja pili:
- antibiotike
- paraprotex od Calivite (sigurno jedno 3 kutije)
Ja sam si osim ovoga stavljala tampone s čajevcem i kantarionom i vaginalitete acidosalusa.
Što je od toga upalilo ne znam, ali sad je nema.
ja bila kod ginicke.....pregledala me ...kaze nema gljivica.....sve 5...
..ne trebam radit briseve....ipak mi dala plymicol kremu da mazem jer sam joj rekla da me nekad svrbi....skuhala ja ono i sad dali da stavim u frizider pinky?? ( nigdje sad nje) al ga smrdi.
...sutra pijem ...jadna ja....prvo to pa onda smokve u masninovom ulju ima da se ispovracam....
Ajme, cure... u biti je ovaj topic zabavan, crvenkapice, ti si ful odvaljenje i baš neka pozitiva s ovim živim opisima. I ja sam vrlo često u istim problemima pa vas pratim, iako sumnjam da ću se ohrabrit za takve aktivnosti.
ma kakva pozitiva moja ina,sto se rimuje
.....ja ziva panicarka ...cim mi malo zapne negdje ja odmah dizem uzbunu i za par sati se sve stisa
![]()
crvenkapica77 nema Pinky pa onda citiram iz svoje arhive
"...odmah sutra kupi pola kila cesnjaka i litru crnog vina. kuhaj dok se vino ne reducira na pola litre (nekih 15ak min na srednjoj vatri). ohladi, procijedi nazad u staklenu bocu i drzi u frizideru. obicno se piju 2 jusne zlice ujutro, 2 uvecer pa se doza od pola litre protegne na tjedan dana. rijesila sam se e.coli i ureaplazme sa ovim lijekom za 10ak dana (kura je trajala tjedan) a znam da su cure pile i vece kolicine od 4 jusne zlice dnevno i rijesile se svih bestija jako brzo.
upozoravam te da napitak smrdi za poludit, ali zacepi nos, pripremi pastu za zube, zvaku, pa tek onda prodisi, isplatiti ce se, vjeruj mi." (by Pinky)
Sretno
Ajme meni, što me čeka ako mi nalaz ne bude ok. Sinoć smo popili zadnju pilulu Doksiciklina, mislim da mi od jetre nije ostalo ni J, za 10 dana opet brisevi. Naravno to mi dođe u petak, a igrom slučaja, onda se ne radi. Tako da će to biti tek u ponedjeljak (ili kasnije jer moram dobiti m), i opet prohujala moja M. Tako da u postupak krećemo najvjerojatnije tek u 11.mj!
Neznam zašto mi nije dala Sumamed da budemo malo brži!
Ako mi nalaz ne bude dobar, krećem ja na narodnu medicinu. Ovi antibiotici me više ne vide!!! Bljak!
Cranky, ovaj recept si moram spremiti, za nedaj bože!
cranky hvala...sve sam tako samo mi je u plasticnoj boci ...jel to ima kakve veze? eto kod mene je sve ok ,ali ja sam ipak jutros krenula ovo piti, da se ne bi koja bestija slucajno usudila prici....mislim da mi sad ni ljudi nece prilaziti....
isuse ja u usta ono hoce van....zamalo da nisam ispovracala sto sam juce jela..
.grozno...uzas.....ali nastavljamo ujutro....necu sad bacit kad sam vec skuhala......
jel to zlica od juhe? ja malu i jedva uuuu bit ce tesko
evo me, oprostite, nisam bila doma za vikend...
ma ja ti kapice, to samo pretočim nazad u bocun od vina. cranky je pejstala "recept" pa da ne ponavljam.
ogavno je za po###dit, ali isplati se. ja to kuham u svekrve, ima šporet van kuće hehehe
2 žlice (jušne) ujutro, 2 uvečer.... začepi nos, ne diši dok ne popiješ, opereš zube, izmućkaš vodicom za usta i staviš žvaku u usta.
zadnji put sam kuhala sa domaćim češnjakom koji je bio toliko jak i pun soka, da mi je zgulio jagodice na 3 prsta live ruke... najprije je peklo za crknit, bolilo, pa plik, pa sad imam novu novcatu, nježnu kožu na ta 3 prsta. mislim da nijedna bakterija nije ovo priživila hehehe
eee ali meni je vino domace kojeg sam donila od susjeda u boci coca-cole![]()
drugi put , ne trebalo, kuham i ja vanka negdje
reci ti meni pinkyice , posto ja nemam ni gljivice ni bakterije (valjda, ) a pijem ,moze li ovaj lijek pomoci za nesto drugo![]()
![]()
ma ja vjerujem da nas fino očisti. mm ga svaki put pije kad i ja, a nema nikad nikakvih simptoma. kaže da se bolje osjeća nakon ture "čišćenja"
Maja Lena gdje si kupila vaginalete acidosalusa?