Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Pohano povrće

  1. #1
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno Pohano povrće

    ajmo dajte ideje što sve pohate od povrća i na koji način, možda neko ima neku novu ideju.

    ja sam nekako muto poham samo tikvice i patlidžane, tu i tamo neki šampinjon ali to ako mi se da.

    što još može...

  2. #2

    Početno

    Karfiola... lagano prokuhas i umocis u malo guscu smjesu kao za palacinke.
    Amerikanci su ludi za pohanim kolutovima luka... ne znam, nisam nikad radila.
    Nista drugo mi ne pada na pamet.

  3. #3
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    pohane zelene rajčice
    nakon filma sam bila dovoljno luda da probam i dopalo mi se.

    i poriluk može u tu smjesu za palačinke (stavi kukuruzno brašno)

    krumpir - skuhaš (ali da ne bude premekan da se raspada) i pohaš ga - sirotinjska hrana, ali jako fino uz divljačke saftove

  4. #4

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    Crveni luk! Pravila! Mljac!

  5. #5
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    kako luk?



    divljačke saftove
    haha

  6. #6
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    prsten po prsten

  7. #7
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    koji prsten kad je jedan kolut iz više prstenova?!

  8. #8

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    Isto u smjesu malo gušču nego za palačinke. Možeš dodati i malo palente ili prezli u smjesu. Luk narežeš i razdvojiš na kolutove.

  9. #9
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    pa da.
    odrežeš plošku i onda razdvojiš prsten po prsten.
    pa pohaš one veće. ko lignje.
    od manjih napraviš salatu.

    a možda je janoccka pohala cijelu plošku?

  10. #10
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    znači miljon pohanaca
    to je gore od šampinjončića

  11. #11

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    Ak sad nemaš vremena, kada ćeš....

  12. #12
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    ah nikad

  13. #13
    Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    7,214

    Početno

    Pohana kapula je zakon! Ali kaloricnoooooooooooo!

  14. #14

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    Neki ionako imaju tendenciju bujanja....

  15. #15
    saška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    1,051

    Početno

    Paškanat i celer (vrlo kratko prokuhani). Nešto genijalno!

  16. #16
    Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    4,421

    Početno

    Mi pohamo karfiol, sirovi, u brasno-jaja-prezle. Mljac!

  17. #17
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Ovo nije isključivo povrće - kroketi od brokule i sira.

    Skuha se brokula, zgnječi onom gnječilicom za pire, malo posoli (može i začini po želji) i pomiješa s ribanim sirom (ja sam koristila onaj koji se prodaje kao ribani sir za pizzu u paketu od pol kile) i to tak da ne bude previše sira, ali niti previše brokule, otprlike pola-pola, odn. da se mogu oblikovati kuglice koje se baš ne raspadaju (slagala sam ovo eksperimentalno i ispalo je mrak). Smjesa se promiješa i uzimaju male količine koje se čvrsto stisnu da zadrže oblik i uvaljaju u brašno, jaja, mrvice pa opet jaja i mrvice da se stvori malo deblja korica kako se sir ne bi razlio. Pržiti kratko u vrućem ulju s obje strane, da porumeni.

  18. #18
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    mala sirena ovo zvuči super.
    možda danas ili sutra to napravim

  19. #19

    Datum pristupanja
    May 2005
    Postovi
    980

    Početno

    Tikvice i patlidžane posolim da puste vodu i odgorče pa poham klasično. Ali još mi je bolje kad naribam tikvicu i pustim stajat u cjedilu par sati.Napravim gustu smjesu kao za palčinke i spojim sa tikvicama pa pečem kao popečke.Odlično.Karfiol pripremam kao i dille i isto je odličan.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •