Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: oporavak nakov loma noge

Pooh avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno oporavak nakov loma noge

Malac (2.5g) je pocetkom prvog mjeseca na sanjkanju slomio nogu (potkoljenicne kosti na lijevoj nozi), jer mu je tata nogice stavio naprijed, a ne oko sanjki .
    Usljedilo je 6 tjedana u gipsu + 2 tjedna nije smio hodati /5 tjedana postede bez skakanja, trcanja. Fizkalna...

Ono sto mene brine je da je sad vec kraj 3. mjeseca. A njegova noga ne izgleda bas sjajno. Do proslog tjedna je odbijao hodati. Sad kad napokon hoda drzi stopalo prilicno prema van i pomalo vuce nogicu za sobom...nema dobar oslon na nju.
    Prosli tjedan smo zavrsili sa fizikalnom, obavili kontrolu kod fizijatrice i dobili info da ne trebamo vise na fizikalnu. Bude se valjda samo ispravilo, iako mi ni ona nije izgledala kao da im je normalno kako drzi nogu...
    Uglavnom, nije mi se cekalo ta dva tjedna jer ne vidim nikakve pomake na bolje, pa smo danas ponovo otisli do pedijatrice kojoj se isto ne svida kako to izgleda.
    Poslala nas je u Klaicevu kirurgu...

Ima li tko slicnih iskustava? Sta mozemo ocekivati?

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Nemam iskustva sa lomovima, samo Vam želim brzi oporavak da sve bude dobro.

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

imam osobno iskustvo, slomila sam nogu s 10 godina
    krivo su mi namjestili potkoljenicu, iako samo malo i to onu tanju kost, ali je bilo dovoljno da mi stopalo bjezi van
    mama mi je govorila da bih se trebala potruditi ispraviti hod, ali mene jednostavno nije bilo briga, hodala sam kako mi je bilo lakse
    tako je bilo dok nisam navrsila 14 godina i dok mi nisu poceli smetati pogledi ...
    onda sam se potrudila to sama ispraviti i sada hodam normalno

Pooh avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mum2B - hvala.

NatasaM... - Hvala ti na tvom iskustvu. Za sad mi puno znaci da je uopce moguce da se tako nesto samo ispravi, cak i ako se odmah ne reagira...
    Znam da to ne mora biti nas slucaj...
    On je sad premali da bi pazio kako hoda. Pokusali smo mu reci, i dr. ...ali jednostavno je premali, pa ga ne gnjavim s tim. Sretna sam da hoce hodati.
    Kad ide po stepenicama nogicu stavi prlicno ok, ako ne i sasvim pravilno.

Njemu ni nisu namjestali nogu. Rekli su da je ravan lom bez pomaka.

banana123

Početno

bok samo da ti odgovorim moj sin je imao slomljenu bedrenu kost to jest zdrobljenu u prometnoj i nakon svega sto smo prosli isto je tako hodo sepo ,vuko nogu i stopalo prema van bilo je strasno za vidjet al sad nakon dvije god nista se neprimjeti normalno hoda trci samo je osto veliki oziljak imao je tri god kad se to dogodilo

zloćko avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Evo i mi imamo slično iskustvo i moja je curka imala slomljenu bedrenu kost tj zdropljenu i kost za kost joj je zašla 5 cm i skratila joj nogu za dobih 5 cm i bila je 2 tjedna na istezanju te noge da ne bi ostala šepava ,pa zatim još 6 tjedana u gipsu pa nebrojene fizikalne u svemu tome nogica joj je u početku ostala kraća za oko centimetar što je super kod takvih ozljeda i sda nakon godinu dana imali smo kontrolu , kost je zarasla kao da ništa nije ni bilo , čak je i skračenje nestalo. Tako da ne trebaš brinuti sve je to normalno u početku i stresno za sve al poslije ispadne sve ok!!!! Evo vam malo ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za brz oporavak!! SRETNO!!!

Pooh avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Hvala vam! Javim kako je proslo kod kirurga...

zloćko avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Držim fige da bude sve ok!!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •