Pokazuje rezultate 1 do 38 od 38

Tema: Tripice

  1. #1
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno Tripice

    Kupim one već obarene (da ne patim kuću mirisima) i narezane.
    Onda ih još dokuham, pa operem, pa ih jedno pola sata ostavim u vodi s malo octa.
    Na vodi izdinstam luk, dodam papar u zrnu, lovorov list i tripice i zalijem vodom
    Poslije staviš ili Podravkinu lovačku juhu unutra ili pasiranu rajčicu i začine po želji.

    Špek-fileki su na gusto i rade se gotovo isto, samo na početku, kada se dinsta, doda se i špek i komadići krumpira.

    Na kraju se i u jedne i u druge može staviti malo octa ili vina.
    A može i ljuta papričica.

  2. #2

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    Šta bi moj svekar dao da si mu ti snaja...

  3. #3
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    zgadila si mi hranu do božića... idućeg

    fala

  4. #4
    Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,593

    Početno

    potpisujem ivy
    taj koji kod mene doma spomene fileke- vise ne mora dolaziti

  5. #5
    ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Lokacija
    Zagreb,wild west
    Postovi
    9,219

    Početno

    Možda ti to fino i praviš ali potpisujem Ivy...

  6. #6
    Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    7,214

    Početno

    Sta ne kupis Gavrilovicevu konzervu gotovih tripica? Ionako si navikla na jake zacine (Vegeta i to..).

  7. #7
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    kud se gurate tamo gdje vam nije mjesto?!
    jel vas tko tjerao na ovaj topic?!
    Niiiiiijeeeee!

    Onaj tko voli, evo recept.
    Bio je na zahtjev, a ja udovoljavam svima

    Citiraj white_musk prvotno napisa
    apri daj mi molim te recept za tripice moja prijateljica ga vec dugo trazi

  8. #8
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    puno ti hvala, recept je vec proslijedjen dalje , samo se postavlja pitanje, sta uraditi sa onim ne obarenim i neizrezanim i koliko se sve ukupno kuha?

  9. #9
    saška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    1,051

    Početno

    A što su to tripice?

  10. #10

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    ZADAR
    Postovi
    1,828

    Početno

    Citiraj saška prvotno napisa
    A što su to tripice?
    životinjska crijevca

  11. #11
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    E majke mi, sad ću se obilno ispovračati!!!!!!!!

  12. #12
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj dalmatinka prvotno napisa
    Citiraj saška prvotno napisa
    A što su to tripice?
    životinjska crijevca
    Jao, jao...
    Pa kako bi jela crijevca?!
    Pa i sa kobasice ih guliš!
    Svašta!
    Dakle, za one koji se još nisu ispovraćali (dobro vam jutro), tripice ili fileke su želuci.

    white_musk, neka kuha dok ne postane mekano, može u pretisu.
    ali svakako treba stajati malo i u octu da ubije miris koji je... dakle... nije za ove fine nosiće...

    bajdvej, ja sam prošle godine u nekoj uvalici na Braču jela janjeće tripice. Što je to finoooo!

    I, stvarno, zašto vi koji niste senzibilizirani sa ovakvim jelima, svraćate ovamo?!
    U krajnjem slučaju, nepristojno je izražavati takvo gađenje prema nečemu što je nekome fino...
    :beeeeljvamsvima:

  13. #13
    Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Bestovje
    Postovi
    6,890

    Početno

    mi SVI doma obozavamo fileke/tripice
    hama njama
    morate ih probat
    al ja ih kuham malo drugacije nego apricot

    isto kupim fileke...
    isto ih malo prekuham (ne kuzim zakaj ocat apri??? kaj ocat napravi filekima???)
    onda zdinstam hrpu luka, al na ulju (zato imam 100 kg, a ne 50 ko apri koja dinsta luk na vodi)
    hitim gore fileke
    pomalo podljevam da se kuhanju u vlastitom soku
    stavim zacina po zelji
    stavim jednu-dvije friske svinjske nogice (da dobijem gustocu)
    na kraju prepecem spek narezan sitno na kockice
    ocijedim svu onu mast koju pusti spek i hitim ga u fileke
    ja ne stavljam krumpir
    i hama njama
    dodjite na gablec

    inace, ja potpuno razumijem sve koji nemreju smislit fileke jer sam bila ista takva

    dok jednom, prije 10-tak godina, nije bio neki nocni izlazak koji je zavrsio u Oroslavlju... pa se oko pol 4 ujutro islo doma, a zeluci krulili.. i vele decki, ajmo na fileke kod Jakopeca.. a ja ono.. povrac, povrac, nemojte me klat
    oni vele kaj nas briga mukicati sjedi u autu ak neces jest fileke
    i nis.. odem ja s njima u birtiju i mislim si valjda ima i nekaj drugo u 4 ujutro z ajest osim fileka
    ali pogadjate - nema
    i nis, svi naruce fileke, ja neku cugu
    i dodju fileki... miliboze... KAK sam bila gladna... klopaju decki, a meni krulji.. gladna ko vuk.. i velim ja, aj daj da probam ne bum umrla ak ste svi vi prezivjeli... i probala sam i ostala ziva

    i od tad sam fun od fileka
    cak sam ih naucila i kuhat

    STRASNO SU FINI, al je stvar u glavi... ja ih nisam htjela jesti jer su mi bili onak ljiga giga klopa, fuj i bljak... recimo nema sanse da pojedem srce, zeludac ili bilo koji unutranji organ pajceka ili kokosi... al fileke jedem...

  14. #14
    Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    7,214

    Početno

    kaj ocat napravi filekima
    dezinficira?

  15. #15
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    nakon ovoga NIKAD više neću NIKAKVU hranu staviti u usta :smajli povraća u vodoskocima:

  16. #16
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj BusyBee prvotno napisa
    kaj ocat napravi filekima
    dezinficira?
    ne, izvlači miris!
    i dodatno omekša (pa znaš kaj napravi od salate)

  17. #17

    Datum pristupanja
    May 2005
    Postovi
    980

    Početno

    Jednom su me na poslu nagovorili da ih probam i poslije toga dva dana nisam ništa jela
    Ali koliko sam vidjela ljudi ih obožavaju

  18. #18

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Split
    Postovi
    989

    Početno

    i tako ti ja jedanput u BG naručim škembiće misleći da su to sigurno neki mali riječni rakovi

  19. #19

    Datum pristupanja
    Jul 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,512

    Početno

    pa tako puta 100

  20. #20
    Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    7,214

    Početno

    ne, izvlači miris!
    i dodatno omekša (pa znaš kaj napravi od salate)
    I od wc skoljke i od kamenca u kupatilu (ja cistim sve s octom, on dezinficira ucinkom vecim od 99%).

  21. #21
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    Ma tko je napisao da su tripice crijevca ? Od tog mi dođe muka od same pomisli. Ali to je nešto sasvim drugo. To ČAK i ja jedem!

    I to, obožavam! Još kad je skuhano zajedno s jezicima i dinstano na luku, zaliveno s vrhnjem pa uz pire krumpir, mljac, mljac! (Nemreš vjerovat koji obrat, jelda!!!)

  22. #22
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    skuhano S ČIME?!

    (a je l' mora s pireom? dvalj

  23. #23
    Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    7,214

    Početno

    Ali to je nešto sasvim drugo
    Ali nisu jako daleko i dalje su utroba.

  24. #24
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    skuhano S ČIME?!

    (a je l' mora s pireom? dvalj

    S j e z i c i m a !!!

    I naravno da mora s pireom. Ha,ha!

  25. #25
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    Citiraj BusyBee prvotno napisa
    Ali to je nešto sasvim drugo
    Ali nisu jako daleko i dalje su utroba.

    Je, ali kao i srca, jetrica.

    Da si ti gledala kako se čiste, npr. svinjska crijeva "ručno" na svinjokolji, sigurno bi ti se zgadilo sve što ide u vezi s njima pa čak i kobase.

  26. #26

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    949

    Početno

    ma nemate vi pojma šta su prave tripice, jedino možda mareličica jer ih je jela na braču..
    kad bih vam ih ja servirala vi ne bi imale pojma šta jedete, samo bi tražile još..jooooššššš
    mi ih radimo s krumpirom, toliko pancete i lovora da cila kuća miriše predivno

  27. #27
    Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    7,214

    Početno

    Da si ti gledala kako se čiste, npr. svinjska crijeva "ručno" na svinjokolji, sigurno bi ti se zgadilo sve što ide u vezi s njima pa čak i kobase.
    Vjerujem da se po mojoj velicini ne cini, ali meni se i kobase doista gade (deda ih je kod kuce radio, krvavice).
    Ja opcenito meso jedem vrlo rijetko (radim ga MMu i Emi koja ga ponekad hoce) iz cisto etickih razloga pa se zgrazavam nad svime sto je bilo dio zive zivotinje.

  28. #28

    Datum pristupanja
    Jul 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,512

    Početno

    Ja muzu vec neko vrijeme zelim napravit tripice, nikad ih nije probao, ali nikako da nadjem te "polugotove" Ko to proizvodi?

  29. #29
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,187

    Početno

    Ninet, mislim da ih mozes pronaci medju ostalim smrzotinama u Robotu ili Mercatoru, a zasigurno u trznici svjeze

  30. #30
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    ja mislim akova i jami

  31. #31
    tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    ZD
    Postovi
    2,297

    Početno

    Ja MRZIM tripice!!!
    Al što je onaj šug na njima dobar!!!!!

  32. #32
    saška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    1,051

    Početno

    Bolje mi je bilo dok sam bila u neznanju...

  33. #33
    ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Lokacija
    Zagreb,wild west
    Postovi
    9,219

    Početno

    Ja TO čak ne bih mogla ni probati jer mi smrdi...A kak jesti nekaj kaj smrdi???

  34. #34

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Lokacija
    Iza kapaka
    Postovi
    5,351

    Početno

    Ajoj.
    Mi to ne kuhamo (ne spada u onih nekoliko hrana koje smjenjujemo), ali kuha moja mama. Moj tata to obožava. I MM.

    Meni to stvarno smrdi, sorry. U drugoj trudnoći me taj "miris" natjerao do wc-a. :/

  35. #35
    litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    5,852

    Početno

    apri, sori sto tek sad stizem u podrsku...

    dakle, ko vas tjero da otvarate topic tako eksplicitnog naziva? kome se ne mirise - nek ne otvara, a kako vam pada na pamet ovako smradit po tako finoj hrani????

    apri, tripice su mrak. ja ih, doduse, nikad nisam skuhala, al sam ih se najeeeelaaaa... kad mama skuha

    kad mi se doselis blize, narucit cu nas kod mame na rucak.... mmmmmmmmmmmljac! :D

    ps. apropos onog ciscenja kobasica na svinjkolji - prve godine kad smo mm i ja bili na selu na istoj, ja pomagala u ciscenju i kasnije u punjenju. elem, kad sam uzela cisto crijevo i prinijela ga ustima (nisam na usta, ali njemu je i ono bilo preblizu...) - nije mi prisao blizu a kamoli me poljubio dobrih mjesec dana

  36. #36

    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Postovi
    3,805

    Početno

    Ja sam imala tripice na vrlo kratkoj listi hrane koju ne jedem, iako sam uvijek priznala da mi je fini saft. Mene je samo smetalo što imaju konzistenciju frotir ručnika - ali izgleda da ih netko (bakina prijateljica, prije 30 godina) nije dobro skuhala. No onda su mi, kad sam bila drugi put trudna, ponudili tripice na uredskoj fešti, i s guštom sam pojela 2 zdjelice. Ono, prejela se. Poslije mi nitko nije nudio, a ne ide mi se po restačima da ne znam gdje su baš jako fine. A nemam ni društva.
    Inače od tih iznutrica jako volim srca, manje plučica, a jezik je delikatesa. Osobito dimljeni goveđi. Moj svekar je uvijek nalazio te egzotične specijalitete.

  37. #37
    zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Split, Lijepa nasa
    Postovi
    4,633

    Početno

    mukice
    mm i ja smo se totalno izvaljali od smijeha citajuci tvoj post (pozna i on tog jakopca ) i tvoja prica i recept su ludilo i cim malo zahladi, spremam :D

  38. #38
    tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    ZD
    Postovi
    2,297

    Početno

    Citiraj ana.m prvotno napisa
    Ja TO čak ne bih mogla ni probati jer mi smrdi...A kak jesti nekaj kaj smrdi???
    I bakalar smrdi kad se kuha. A malo ko ga ne jede.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •