-
Oblikovanj torte
prijateljicin sin ima uskoro rockas pa bi ona htjela da mu napravi neku tortu zanimljivog oblika.Da li imate kakvih prijedloga, kakvu tortu i kako je oblikovati?Ako imate iskustva s nekim oblikom ,molim uputstva.
-
Ja sam za Lein prvi roćkas kupila u Sve i svašta u Stupniku lik Minnie (od hostije), nepravilan. Napravila sam biskvit u većem pravokutnom kalupu i kasnije ga samo izrezala po tom liku.
Ajoj, da, ti nisi u Zgb.
uglavnom, kad se torta napravi, na vrhu se premaže šlagom i stavi taj lik od hostije (napravljeno od brašna i vode) na taj šlag i pusti u frižideru par sati. To skroz opusti i bude mekano, a jestivo je, a ima prekrasnih sličica i oblika.
-
ili možeš nekog medu ili leptirića. mislim, to je jednostavno izrezati iz neog četvrtastog oblika biskvita, a nije ni teško za ukrasiti.
-
Inače se te pokrivke za torte mogu i naručit, pa šalju, al nisam sigurna dal dostavljaju u BiH.
Evo par mojih prijedloga:
Leptir 1:
Ispečeš okruglu tortu, prerežeš po sredini - okomito (ne poprečno ko za filanje) okreneš tak da je obli dio iznutra a ravni izvana )( da izgleda ko ove zagrade i ukrasiš. Naravno tortu filaš po želji.
Leptir 2:
Napraviš roladu, staviš u sredinu, ispečeš ili okrugli biskvit pa ga prerežeš ko gore i staviš na roladu kao krila ili ispečeš dva biskvita srce i staviš kao krila i ukrasiš. Opet naravno u biskvit i roladu stavljaš filu po želji.
Zeko:
Ispečeš dva okrugla biskvita, filaš po želji, jedan ostaviš cijeli a jedan izrežeš tak da ti rubovi budu kao uši a u sredini ostane mašna neznam kak to bolje objasnit al onak otprile od ruba odrežeš sa svake strane prema unutra ovalno i u sredini ti ostane onak otprilike da izgleda ko mašna, staviš na onaj cijeli biskvit uši i mašnu i ukrasiš po želji.
Kornjača:
Ispečeš tanki okrugli biskvit, u ovalnu zdjelu staviš alu ili plastičnu foliju, izliješ u nju parfe kremu i pustiš da se stisne. Kad se parfe krema stisne izvrneš ju na biskvit. Po parfeu slažeš one male sport keksiće umoćene u mlijeko (ili parfe lagano premažeš šlagom da se bolje lijepe keksići) u krug do vrha, za glavu na tacni nasloćiš isto sport keksiće u dva reda za noge isto. A ako imaš puno gostiju, ko naprimjer ja onda tu kornjaču (odnosno parfe kremu kad se stisne u zdjeli) istreseš na veliku tortu kockastu tortu, isto obložiš po uputi. U 1 dcl vode staviš 6 žlica šećera pustiš da provrije i napravi se sirup u taj sirup dodaš pola bočice ekstrakta od kivija tu smjesu preliješ preko kokosovog brašna, promiješaš i pospeš po torti i dobiješ prekrasnu travicu.
Inače svaku ideju koju imaš ako znaš dobro crtat nacrtaš na papir, obrube izrežeš i onda tu maketu staviš na biskvit, čačkalicom ocrtaš obrube, i prema tome ukrašavaš. Ako si vještija možeš crtat i s čačkalicom direkt na biskvit i onda ukrašavaš.
Ak se još čega sjetim pišem.
-
http://www.tomtomklub.com/dizajn.html
Ima zgodnih ideja i uopće nije teško za napraviti.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma