Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Oblikovanj torte

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno Oblikovanj torte

prijateljicin sin ima uskoro rockas pa bi ona htjela da mu napravi neku tortu zanimljivog oblika.Da li imate kakvih prijedloga, kakvu tortu i kako je oblikovati?Ako imate iskustva s nekim oblikom ,molim uputstva.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ja sam za Lein prvi roćkas kupila u Sve i svašta u Stupniku lik Minnie (od hostije), nepravilan. Napravila sam biskvit u većem pravokutnom kalupu i kasnije ga samo izrezala po tom liku.
    Ajoj, da, ti nisi u Zgb.
    uglavnom, kad se torta napravi, na vrhu se premaže šlagom i stavi taj lik od hostije (napravljeno od brašna i vode) na taj šlag i pusti u frižideru par sati. To skroz opusti i bude mekano, a jestivo je, a ima prekrasnih sličica i oblika.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ili možeš nekog medu ili leptirića. mislim, to je jednostavno izrezati iz neog četvrtastog oblika biskvita, a nije ni teško za ukrasiti.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Inače se te pokrivke za torte mogu i naručit, pa šalju, al nisam sigurna dal dostavljaju u BiH.

Evo par mojih prijedloga:
    Leptir 1:
    Ispečeš okruglu tortu, prerežeš po sredini - okomito (ne poprečno ko za filanje) okreneš tak da je obli dio iznutra a ravni izvana )( da izgleda ko ove zagrade i ukrasiš. Naravno tortu filaš po želji.

Leptir 2:
    Napraviš roladu, staviš u sredinu, ispečeš ili okrugli biskvit pa ga prerežeš ko gore i staviš na roladu kao krila ili ispečeš dva biskvita srce i staviš kao krila i ukrasiš. Opet naravno u biskvit i roladu stavljaš filu po želji.

Zeko:
    Ispečeš dva okrugla biskvita, filaš po želji, jedan ostaviš cijeli a jedan izrežeš tak da ti rubovi budu kao uši a u sredini ostane mašna neznam kak to bolje objasnit al onak otprile od ruba odrežeš sa svake strane prema unutra ovalno i u sredini ti ostane onak otprilike da izgleda ko mašna, staviš na onaj cijeli biskvit uši i mašnu i ukrasiš po želji.

Kornjača:
    Ispečeš tanki okrugli biskvit, u ovalnu zdjelu staviš alu ili plastičnu foliju, izliješ u nju parfe kremu i pustiš da se stisne. Kad se parfe krema stisne izvrneš ju na biskvit. Po parfeu slažeš one male sport keksiće umoćene u mlijeko (ili parfe lagano premažeš šlagom da se bolje lijepe keksići) u krug do vrha, za glavu na tacni nasloćiš isto sport keksiće u dva reda za noge isto. A ako imaš puno gostiju, ko naprimjer ja onda tu kornjaču (odnosno parfe kremu kad se stisne u zdjeli) istreseš na veliku tortu kockastu tortu, isto obložiš po uputi. U 1 dcl vode staviš 6 žlica šećera pustiš da provrije i napravi se sirup u taj sirup dodaš pola bočice ekstrakta od kivija tu smjesu preliješ preko kokosovog brašna, promiješaš i pospeš po torti i dobiješ prekrasnu travicu.

Inače svaku ideju koju imaš ako znaš dobro crtat nacrtaš na papir, obrube izrežeš i onda tu maketu staviš na biskvit, čačkalicom ocrtaš obrube, i prema tome ukrašavaš. Ako si vještija možeš crtat i s čačkalicom direkt na biskvit i onda ukrašavaš.

Ak se još čega sjetim pišem.

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

http://www.tomtomklub.com/dizajn.html
    Ima zgodnih ideja i uopće nije teško za napraviti.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •