mi SVI doma obozavamo fileke/tripice
hama njama
morate ih probat
al ja ih kuham malo drugacije nego apricot

isto kupim fileke...
isto ih malo prekuham (ne kuzim zakaj ocat apri??? kaj ocat napravi filekima???)
onda zdinstam hrpu luka, al na ulju (zato imam 100 kg, a ne 50 ko apri koja dinsta luk na vodi)
hitim gore fileke
pomalo podljevam da se kuhanju u vlastitom soku
stavim zacina po zelji
stavim jednu-dvije friske svinjske nogice (da dobijem gustocu)
na kraju prepecem spek narezan sitno na kockice
ocijedim svu onu mast koju pusti spek i hitim ga u fileke
ja ne stavljam krumpir
i hama njama
dodjite na gablec

inace, ja potpuno razumijem sve koji nemreju smislit fileke jer sam bila ista takva

dok jednom, prije 10-tak godina, nije bio neki nocni izlazak koji je zavrsio u Oroslavlju... pa se oko pol 4 ujutro islo doma, a zeluci krulili.. i vele decki, ajmo na fileke kod Jakopeca.. a ja ono.. povrac, povrac, nemojte me klat
oni vele kaj nas briga mukicati sjedi u autu ak neces jest fileke
i nis.. odem ja s njima u birtiju i mislim si valjda ima i nekaj drugo u 4 ujutro z ajest osim fileka
ali pogadjate - nema
i nis, svi naruce fileke, ja neku cugu
i dodju fileki... miliboze... KAK sam bila gladna... klopaju decki, a meni krulji.. gladna ko vuk.. i velim ja, aj daj da probam ne bum umrla ak ste svi vi prezivjeli... i probala sam i ostala ziva

i od tad sam fun od fileka
cak sam ih naucila i kuhat

STRASNO SU FINI, al je stvar u glavi... ja ih nisam htjela jesti jer su mi bili onak ljiga giga klopa, fuj i bljak... recimo nema sanse da pojedem srce, zeludac ili bilo koji unutranji organ pajceka ili kokosi... al fileke jedem...