-
Partusisten
Molim bliza-mame i bliza-trudnice da malo iznesu iskustva s Partusistenima.
Naime, ja sam u 30.tj. i pijem ih 5-6tj. i zasad djeluju (zaustavljeno otvaranje s 4 na dan), ali i dalje imam dosta BH kontrakcija. Pijem još 3x2mg Normabela i 2x250mg Mg. Doktor kaže da je to zbog gužve u trbuhu i da ne brinem. Ali ja bi ipak htjela čuti još koje iskustvo s tim kontrakcijama.
-
pa i je...ja ih dobivam i.v. i to 4 ampule plus 2 ampule apaurina.....i to svakih 5 sati i eto na ctg opet trudici
-
ja sam isto pila Partusisten, nisam se otvarala, to je bilo zbog preventive. I isto sam imala BT kontrakcije koje su me plašile. Kad sam došla s trudovima u Petrovu tamo je dr rekao da taj Patrusisten uopće ne pomaže oralno, jedino intravenozno. S 34tj sam dobila trudove i počela se otvarati, ništa više nije moglo zaustaviti.
-
Podižem.
Počela sa piti partusisten zbog toga što sam uloživa za vrh prsta. Koliko sam pročitala na internetu to i nije tako strašno. Zanima me da li ste ga pile i baš strogo mirovale ili ste ipak imale neke lagne aktivnosti. Odnosi se na mame i trudnice s blizancima.
-
Ja nisam imala blizanačku T, al sam u trećoj trudnoći bila uloživa od 16tj i imala spuštenu maternicu...
Dobila sam terapiju partusisten 3x plus normabel + mirovanje....
Nisam mirovala kolko sam trebala, a i kako bih mogla kad sam bila solo s klincima od 3,5g i 2g.....
Tak da se to mirovanje pretvorilo u "strogo mirovanje" s nekih 26-27tj.....
-
Nije mi jasno jer mi je napisala strogo muirovanje, a rekla je da se smijem lagano prošetati. Znači da ipak ne mora biti tako strogo ili se varam.
-
draga eva133 ja sam pila partosistene od 23tt nakon serklaže pa sve do skoro samog kraja tjedan prije sam ih prestala piti + normabele
ja sam imala strogo mirovanje jer sam bila šivana isto uloživa ko i ti
lagane šetnjice ti neće smetati samo nemoj dugo biti na nogama i odmaraj kad možeš što više još malo imate do kraja
-
Imam još jedno pitanje da li se normabel baš mora piti uz njih. Ja ih za pravo čudo dobro podnosim. Malo mi se jedino ruke tresu pa mislim da 3 puta piti normabel nema smisla. Šta vi mislite.
-
Meni nakon prva dva tjedna nije trebal nrmabel,
al kasnije nebih mogla bez njega (em su mi drhtale ruke, srce lupalo...)
-
Pit cu izoptin uz njega, radi lupanja srca. Normabel mi je malo too much jer sam stalno omamljena.
-
ja sam normabel pila kad sam osjetila potrebu 1-2 ali više ne jer dečke nisam osječala pa me bilo strah
-
Ja ne želim biti stalo omamljena pa ga za to ne volim piti. Počela sam piti izoptin, ali sve jedno mi srce lupa, valjda i na ovu vrućinu.
-
Ja sam bila omamljena samo prvih par dana pijenja....
A pila sam ga od 16tj pa sve do 34/35
-
Ja sam dobila normabel od 5mg, pa mi je nekako previše da ga pijem 3x1. Popijem navečer i to je to. Pijem dosta magnezija i još sam na utrogestanima. Ako osjetim kontrakcije popit ću ga, ali ovako mislim da nema potrebe.
-
!!
Od Boehringera smo dobili obavijest o povlačenju sa tržišta njihovoga lijeka PARTUSISTEN tbl 50x5mg.
HALMED je 04.11.13. donio rješenje o ukidanju odobrenja za stavljanje navedenoga lijeka u promet zbog nepovoljnog odnosa rizika i koristi.
Odnos rizika i koristi u opstretičkim indikacijama za oralni oblik fenoterola ocijenjen je nepovoljnim u arbitražnom postupku koji je za države članice Europske Unije proveden pri Europskoj agenciji za lijekove, s obzirom na nedostatne podatke o djelotvornosti oralnih oblika fenoterola u navedenim indikacijama i s obzirom na poznate ozbiljnje srčane i krvožilne nuspojave fenoterola.
Napominjemo kako prema obavijesti Boehringera povlačenje mora biti završeno do 20.11.2013
-
Iskreno, mene čudi kako ga nisu povukli davno prije.
-
Da, dobro da ipak jesu. Strašni su lobiji u farmac. industriji.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma