Pokazuje rezultate 1 do 28 od 28

Tema: temperatura bez ikakvih upala ili bolova???

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno temperatura bez ikakvih upala ili bolova???

Jučer je bebi od 20 mjeseci iznenada skočila temperatura na 39 stepeni. doktor.je pregledala sve detaljno-sve je bilo uredu. nosić ne curi, nema proljev, jest povratila 2 puta dok je čekala doktora jučer i jutros 2 puta i to je sve. jutros na peleni malo sekreta i nakon nalaza urina -sve u redu. doktorica kaže da joj je piša malo crvena i za svaki slučaj dala antibiotik.
    danas beba ima temperaturu do 38, relativno je vesela, ali ipak se vidi da je umorna.
    dok. kaže da je u pitanju viroza-ali kako viroza kad joj ni nosić ne curi
    šta bi to moglo biti??? da li ste imale slučajeve da se viroza ispoljava na ovaj način i koliko to traje???
    zaboravila sam napisati da zubići nisu-jer nigdje nisu nabubrili

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Moja cura je imala jedno dvije viroze s visokom temp. oko 3 dana, bez kihanja, kašljanja ičega. Nosić je procurio tek kad bi temp. nestala. Neznam da li ste imali trodnevnu groznicu. To je visoka temp. 3-4 dana i nakon toga osip po tijelu.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ako je crijevna viroza, onda nema šmrcanja i kašlja.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa može biti i rozeola, ali ipak je najvjerojatnije neka crijevna viroza, ako je povraćala.
    Viroza=virusna bolest, nije svaki virus respiratorni.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

moj je sin isto jednom imao temperaturu, ali bez ikakvih drugih simptoma, poslala nas vaditi krv- slika totalno uredna, sutradan temperatura prošla. ako ti je dijete povraćalo i imalo sluzi u stolici onda se vjerovatno radi o crijevnoj virozi. dakle postoje i viroze koje zahvate probavni trakt pa izazivaju povraćanje, proljev, temperaturu i zna biti dosta gadno, no izgleda da je to kod vas neki blaži oblik. nos za to vrijeme uopće ne mora curiti i moj je sin imao već par puta tu crijevnu virozu. jel vas slala na vađenje krvi? antibiotik je dala vjerovatno zato da pokrije bakterijske upale probavnog trakta. nas uvijek pošalje vaditi krv kada sumnja na virozu da ne mora bez veze davati atb. jednom ga je samo dala "napamet" jer bi nalazi pretrage bili gotovi tek za 7 dana, pa je bilo predugo čekati i onda je dala jer je sumnjala na bakterijsku infekciju.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

zaboravih još reći da je za crvenu pišu (a sada ne znam jel misliš na koku ili pišu)jako dobra JGL pasta. imaš je kupiti u DM, u svim trgovačkim centrima, dakle mala bijela kutijica, krema je dosta gusta i nanosi se u tankom sloju pa maži redovito i svaki put kod previjanja pošto proljevasta stolica zna jako izgristi guzu. i čim osjetiš da se dijete ukakilo isti čas previjaj.
    ako povraća ili ima proljev samo još pazi da daješ puno tekućine, a možeš i rehidromix i za proljev je meni odličan prolife u ampulama. no prije toga se konzultiraj sa liječnikom. i ne brini, pod terapijom je, proći će brzo.
    Posljednje uređivanje od dorotea24 : 20.03.2010. at 19:59

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

to je ono što me zbunjuje-nema proljev i nije više niti jednom povratila. zaboravila sam napisati da je sluz iz piše (dok.rekla može biti iz rodnice ili mokraćnih kanala). tako da je ona u potpunosti zdrava što se tiče toga, samo je smanjenog apetita i nešto češće umorna. nismo nikada bolovali trodnevnu groznicu. u toku dana temp.je bila oko 37,5 a evo sad je 38. ja ne dozvoljavam da pređe tu granicu pa je istuširam ili stavim obloge.sutra je treći dan, nadam se da će biti ok

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Lamy, meni se učinilo da pišeš o bebi staroj 2 mjeseca, kad ono čitam ponovo - "beba" od 20 mjeseci?
    Mislim da ne trebaš paničarit, dan-dva je malo da bi doktori uopće mogli znati da li se radi o virozi ili čemu drugome. Pričekaj još bar dan-dva pa ćeš vidjeti kako će se razvijati situacija.
    Moji su nekoliko puta imali febru bez ikakvih simptoma, do 39,6 .. to bi trajalo kratko i nikome ništa.
    Kad ideš prerano doktoru, za pretpostavit je da ćeš dobiti antibiotik kao "utješnu nagradu", a to nije pametno ako je viroza u pitanju, čak nije pametno ni ako se radi npr. o streptokoku jer ako se antibiotik da odma prvi dan tijelo neće stvoriti antitijela.
    Svakako je uvijek bolje pričekati, osim ako dijete nije jako loše, klonulo, ne jede i ne pije....

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

moja mala je prije tjedan dana ist samo zakurila temp 39,sve ostalo ok,ne curi nos ne kaslja i na kraju viroza koja je trajala 3 dana,da napomenem ima 11 mj,tak da se nist ne sekiras to je normalno da malo zakure ulovi ih virus koji za par dana izade van,ak bas primjetis neke dr promjene ili da beba lose izgleda onda moras ici dalje al kao sto velis da je vesela znaci da je neka virozica

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Lamy i ja se slažem sa Arijanom.
    Nemoj se toliko zabrinjavati i dopusti djetetu da odboluje par dana. To vam je vjerovatno prva bolest pa si zabrinuta, ali zaista po ovome što pišeš mislim da nije ništa strašno. Bolest ima svoj tijek i organizmu treba vremena da ozdravi. Ne postoji brzinsko rješenje. Poduzela si što si trebala i sada prati dijete, postupaj po uputama liječnika i za par dana će ti biti ko nova.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

hvala na podršci. danas smo puno bolje: normalno jede, nije niti jednom povratila, plesala je, samo još malo temp. oko 37,5.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

opet joj večeras skočila temperatura 38.7 tako iznenada. čitav dan je bila vesela i skakala i ja sam se baš ponadala da je gotovo-kad opet...
    koliko traju otprilike viroze??? da li da je vodim doktoru sutra???

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

prati dijete, hidriraj i snižavaj temp. ah pa traje oko 3-7 dana valja. mislim da je i za očekivati da 3. dan temperatura skoči naveče. hoćeš ju voditi doktoru moraš sama odlučiti jer ti gledaš i pratiš dijete i poznaješ ga bolje od nas. ja znam jel bi ja vodila svoje dijete i ja ne bih osim ako bi mu se stanje pogoršalo, da mi dobije jaču temp. koja se teško skida ili da mi promijeni ponašanje ili ako bi se temp. nastavila 4. i 5. dan, ali ti moraš sama vidjeti koliko se možeš nositi sa strahom. vidom da si dosta uznemirena. probaj energiju usmjeriti na dijete, a ne na strah. bit će ti lakše, a i dijete će to osjetiti

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj lamy prvotno napisa Vidi poruku
    Jučer je bebi od 20 mjeseci iznenada skočila temperatura na 39 stepeni. doktor.je pregledala sve detaljno-sve je bilo uredu. nosić ne curi, nema proljev, jest povratila 2 puta dok je čekala doktora jučer i jutros 2 puta i to je sve. jutros na peleni malo sekreta i nakon nalaza urina -sve u redu. doktorica kaže da joj je piša malo crvena i za svaki slučaj dala antibiotik.
    danas beba ima temperaturu do 38, relativno je vesela, ali ipak se vidi da je umorna.
    dok. kaže da je u pitanju viroza-ali kako viroza kad joj ni nosić ne curi
    šta bi to moglo biti??? da li ste imale slučajeve da se viroza ispoljava na ovaj način i koliko to traje???
    zaboravila sam napisati da zubići nisu-jer nigdje nisu nabubrili
    lamy, ili je virus, ili je bakterija.
    Ja bih svakako sutra išla doktorici, i najbolje neka se izvadi krv. Na hitnu uputnicu, gotovo je za 20 min. - pola sata. Napravi se CRP, i vidi se je li virus ili bakterija. Bilo bi dobro i sedimentaciju, pa se vidi koliko je upala jaka.
    Za viruse, ako je neki opasniji, postoje antivirusni lijekovi.

Kad dijete dobije stolicu, može se stolica dati na analizu. Može biti npr. bakt. u stolici. Kad se utvrdi koja, onda se može dati antibiotik koji djeluje baš na tog uzročnika.( No, čeka se po 4 dana.)

Piša crvena? Može se napraviti i urinokultura (nalaz se čeka do 4 dana).
    Ako dr ne da uputnicu, može se ići i privatno.

Je li to temp. u guzi ili ispod pazuha?

U svakom slučaju, ako je dijete pod temp., ili dan poslije, ja mu ne bih dala da pleše / skače. Što više tekućine, mirovati.
    Juhica, čaj. Da li malena slučajno još doji?

Najbolje bi bilo da prođe samo od sebe, i to već noćas. To vam od srca želim.
    Ali ako ne, preporučujem pretrage.
    Posljednje uređivanje od dutka_lutka : 21.03.2010. at 23:24

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

radili smo ponovo nalaze i cpr je neg., dks još čekamo, a ks je ok osim hemaglobina koji je 1o i trombocita koji su 122-sniženi. urin smo radili prije dva dana i bio je ok, a urinokulturu ćemo ponoviti za 7 dana. dokt. kaže da ovo ukazuje na virozu-sinoć nije višr imala temperature a ni danas je nema hvala bogu.

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

radili smo ponovo nalaze i cpr je neg., dks još čekamo, a ks je ok osim hemaglobina koji je 1o i trombocita koji su 122-sniženi. urin smo radili prije dva dana i bio je ok, a urinokulturu ćemo ponoviti za 7 dana. dokt. kaže da ovo ukazuje na virozu-
    Pa nisi napisala da ste radili neke pretrage, osim urina. Ne bih ti onda napisala da ih radite.
    Trombociti ti mogu biti sniženi od antibiotika, dakle privremeno.
    Ako je vrijednost CRP-a niska, radi se o virozi. Niži hemoglobin - i to je normalno tijekom viroze, dijete je malo iscrpljeno.
    Krvna slika ok, urin ok. Meni bi ovo bilo dosta.
    sinoć nije višr imala temperature a ni danas je nema hvala bogu.
    Bravo, malena!

Jedino ti je preporuka nekih pedijatara da dijete ne ide van još par dana nakon temperature. Pazi i da ti pije dovoljno tekućine.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Lamy, CRP ti je siguran pokazatelj da se radi o virozi. Mojem sinku su bili sniženi trombociti kad je imao trodnevnu groznicu (koja je trajala 5 dana), ne znam ima li to veze jedno s drugim... , ali kod trodnevne, djeca ne moraju imati nikakvih simptoma osim povišene temperature, kad temp. padne pojavi se osip.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

sad sam došla od doktora i pravo sam preplašena: dokt.gdje sam radila dks kaže da dijete skoro nema tih nekih seg....neg. (tako nekako ide skraćenica) koji se bore za imunitet-te da je svaka bakterija može pokositi :-o:cry: taj seg...neg... je kod nje 0,02 a donja granica je 0,20 ili 0,40 nisam sigurna. limfociti su također doooooosta povišeni 0,88, a monociti samo malo iznad granice 0,10. potvrdila je da je u pitanju viroza.
    odnijela sam nalaze kod njene dok. i ona je rekla da je u pitanju viroza te da pije neki jači imunosirup-naravno odmah sam kupila sa propolisom i svim vitaminima.
    brine me sad koliko alarmantan je taj nalaz-da li je zaista tako strašno kao što je rekla prva doktorica???

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Lamy, mislim da je to normalno kod viroza, samo do koje granice, ne znam.
    Nemoj se zabrinjavat unaprijed, dijete ti je sad bolesno i kad prizdravi ponovi krvnu sliku, vjerovatno će biti u redu.
    Meni je za imunitet najbolji Propoli Epid flu Junior od Specchiasola, ne znam jeli to slučajnost ili što, ali kad su mi djeca bolesna, ako se sjetim dati sirup ozdrave u rekordnom roku. Kad sam ga davala preventivno kad je u điru bila svinjska gripa, nisu pokupili niti najobičniju prehladicu.
    malo "bebici" da što prije ozdravi.
    Posljednje uređivanje od Arijana : 23.03.2010. at 18:11

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

sad sam došla od doktora i pravo sam preplašena: dokt.gdje sam radila dks kaže da dijete skoro nema tih nekih seg....neg. (tako nekako ide skraćenica) koji se bore za imunitet-te da je svaka bakterija može pokositi taj seg...neg... je kod nje 0,02 a donja granica je 0,20 ili 0,40 nisam sigurna. limfociti su također doooooosta povišeni 0,88, a monociti samo malo iznad granice 0,10. potvrdila je da je u pitanju viroza.
    odnijela sam nalaze kod njene dok. i ona je rekla da je u pitanju viroza te da pije neki jači imunosirup-naravno odmah sam kupila sa propolisom i svim vitaminima.
    brine me sad koliko alarmantan je taj nalaz-da li je zaista tako strašno kao što je rekla prva doktorica???
    Ne znam o čemu se radi, a pretpostavljam da nalazi više nisu kod tebe, pa da pogledaš točne kratice. Možda će se javiti i koja dr.
    Osoba koja ti je dala onaj komentar vjerojatno nije dr, nego osoblje laboratorija, možda ing. medicinske biokemije. A oni ne bi trebali komentirati nalaze. Dr je dr, a laborant - laborant.
    Sve da je to bila i dr, tako se s pacijentom, a pogotovo s roditeljem trenutno bolesnog djeteta ne razgovara. Još ti je to trebalo, i ovako si uznemirena. Neki bi rekli da izjava te osobe jednostavno nije bila konstruktivna.
    Smiri se, i prati svoje dijete. Slušaj vašu pedicu, i bit će sve OK.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

nalazi se počeli popravljati-trombociti došli do donje granice-znači imaju tenedenciju rasta, malo joj željezo nosko ali je pod kontrolom.
    danas temperatura 37 i kod doktora uradimo samo leukocite-10,6 dokt.ne zna šta je sada, pa je strah da nije nešto od zelenih slinica prešlo dalje pa joj je dala esbesul. inače primijetila sam da veomaaaaaaaaaaaa često njoj skaču leukociti mada uglavnom nalazi ostali ne pokažu ništa, a crp uvijek je negativan.
    ne znam šta više da radim.
    imate li kakvog iskustva-možda mi možete predložiti kakve nalaze da uradimo???
    da li je normalno da dijete bude bolesno već treću sedmicu zaredom-baš kad se sve počelo smirivati leukociti da budu ovakvi???
    Posljednje uređivanje od sirius : 01.04.2010. at 07:47 Razlog: nedopušteni smajlić

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

lamuy, ne znam, ali na vrhu ovog podforuma imaš tablice referentnih vrijednosti, i za leukocite ti je u dobi od 2 mjeseca do 2 godine normalno od 6-16. Ti si napisala 10,6?
    Ne znam gdje su sada medicinari, još se nitko od njih nije javio? Možda da onda postaviš pitanje na temi "Pitanja za forumaše medicinske struke" na "Općenito o zdravlju".

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

ja ti mogu rec samo za leukocite, kod nas velikih su normalno do 10... ali kod malih ( ne radim s njima pa pojma nemam ), ali moja malena je sad bila bubana, smrkava.... leukociti 10,6.... nista.... na nalazu pise da su referentne vrijednosti do 16. a 37 i nije neka temperatura za njih male zivahne, jos pogotovo ak je u guzi mjereno to onda ni nije temperatura.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

dutka lutka valjda u isto vrijeme pisale.. da al kad vec pisem, a braco je bio zbilja bolestan, kurio do 39,7 guza, leukociti 17,3 ( dr. komentirala da nije strasno ), pa ne znam zakaj vama dizu frku oko 10,6, a meni za tih 10, 6 receno da nije nista.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

na žalost kod nas na le gledaju kao na smrtne neprijatelje. danas smo radili urin i imala je 10-12 le u urinu, tako da je sve to od neke urinarne infekcije pa ćemo raditi urinokulturu

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

da li je normalno da dijete bude bolesno već treću sedmicu zaredom-baš kad se sve počelo smirivati leukociti da budu ovakvi???
    pa možda ti je dijete pokupilo neku novu virozu ili upalu. možda je bila jedna bolest pa se sada malo mjehur upalio ili slično. uostalom zašto temperaturu 37 smatraš lošom? ja ne bi ni primjetila da mi dijete ima 37. to uopće nije temperatura.

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

na žalost kod nas na le gledaju kao na smrtne neprijatelje. danas smo radili urin i imala je 10-12 le u urinu
    mihim i ja smo ti pisale za leukocite u krvi. Drukčije je u urinu.
    tako da je sve to od neke urinarne infekcije pa ćemo raditi urinokulturu
    Joj. Barem sada znate što je. Prije je urin bio u redu.
    Mi smo kod uroinfekta dobili preporuku da dijete pije što više tekućine, a da se ne kupa u kadi, nego da se tušira.
    Bit će sve OK.

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj dorotea24 prvotno napisa Vidi poruku
    uostalom zašto temperaturu 37 smatraš lošom? ja ne bi ni primjetila da mi dijete ima 37. to uopće nije temperatura.
    Temperatura od 37 ispod pazuha: mala temperatura koja može značiti da je dijete prehlađeno, ili da se nešto drugo "kuha". Npr. uroinfekt. Tako da je ne valja zanemariti. Kod nekih bolesti karakteristična je niska temperatura, ili čak granična.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •