Ima 2,5 kg petit beurre mljevenih kekasa. Dajte mi pliz ideju za neku slasticu, moram si maknuti to iz kuhinje.
Ima 2,5 kg petit beurre mljevenih kekasa. Dajte mi pliz ideju za neku slasticu, moram si maknuti to iz kuhinje.
Ja sam nekad znala napraviti tortu od mljevenog keksa, doduše to je bio plazma keks, ali mislim da možeš i sa pettitom.
evo recept
http://www.coolinarika.com/recept/708673
skuhaj puno pudinga, pomiješaj u kalupu s mljevenim keksima, pusti da se ohladi i stvrdne, stavi na vrh šlag - mljac kolač
Kuglice sa miksanim voćem. Ili keks-tortu...
Philadelphija torta od sira, kao podlogu ima mljevene kekse
bajadere
kuglice s kokosom
donesi k nama pa ću ti pokazat kak se radi![]()
bas sam htjela napisati - pravila neki dan jednu, otisla u jedan dan, i jucer opet napravila i vec je nema pola. Odlicna je a jednostavna!
http://www.crochef.com/index.php?page=recepti&id=572
Keks-kolač
400 g mljevenih keksa
250 ml mlijeka (vrsta po želji)
250 ml vode
1 velika žlica maslaca ili margarina
1 vanilin šećer
3-4 žlice kakaa
1 rebro čokolade za kuhanje
100 g mljevenih oraha/lješnjaka/badema ili kokosa (jedno od toga)
limunova korica
3 velike žlice pekmeza (vrsta po želji)
1 pp
malo sode bikarbone
Pomiješati mljevene kekse, kakao i orahe ili lješnjake/bademe ili kokos.
Mlijeko, vodu, čokoladu i maslac zagrijati i preliti preko smjese. Dodati koricu limuna, pekmez, vanilin šećer, pp i sodu. Dobro izmiješati - gustoća mora biti kao za gušći biskvit, pa prema potrebi dodati još keksa ili tekućine.
Izliti u nauljeni pleh i peći na 200 stupnjeva 20 minuta.
Pečen kolač preliti čokoladnom glazurom.
Ja još nisam isprobala, ali kažu da je mrak...
Tu je recept.
http://mameibebe.biz.hr/phpBB2/viewt...lit=Sveti+Gral
X
Ja ju stalno pečem.
Zanima me koliku ju dugo vi pečete? Ja dosta duže nego što je u receptu.
Kako izgleda pečena torta, kad se izvadi iz role?
1.) da li je u sredini mekana, kad malo treseš kalup ili je cijela kompaktna
2.) da li su rubovi žarki ili bijeli
3.) da li je odozgo žarka ili bijela prije stavljanja "preljeva od vrhnja"?
Pitam zato jer sam ju pekla dosta puta u svim ovim opcijama i svaka mi je ok, ali me zanima kako treba izgledati u originalu? Teško je procijeniti po minutama pečenja kad svaka rola radi drugačije.
svakako preporučam, ove kuglice su jako često na našem stolu:
KUGLICE
30 dkg petit keksa
1 jaje
1 žlica ruma
30 dkg štaub šećera
2 vanilin šećera
5 dkg kakaa
20 dkg margarina
Sve zajedno izmješati u masu.
Zatim napraviti kuglice.
Ako je smjesa mljeckasta, malo staviti u frižider da se stisne.
Ili kasato rolada. To namjeravam raditi za Uskrs.
Hvala svima na idejama!
Naravno da sam radila emsinu tortu.Jedino ak idete čitati baš prvi, prvi recept na tom topicu, nejasna je količina mljevenih keksiju. Nismo znali jel jedna cijela mjera + 3/4 ili samo 3/4, pa smo se odlučili za prvu verziju, naravno krivo, pa dodaj maslaca i šećera. Pa se u pečenju počeo maslac topiti i curiti po pećnici, pa se od dima nije vidjelo kroz kuhinju...
Veselo, uglavnom. Podloga na koncu predebela, ali kolač preeeeeeeeeeeeefin.
Sad ću i druge recepte isprobati, Uskrs je na vratima, a skoro 2 kg mljevenih keksa čeka.![]()
U pijesak tortu ide keks , ne peče se, brzo se napravi a nije loša.
http://www.coolinarika.com/recept/755302