Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Mljeveni keksi - što s njima?

  1. #1
    Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    4,006

    Početno Mljeveni keksi - što s njima?

    Ima 2,5 kg petit beurre mljevenih kekasa. Dajte mi pliz ideju za neku slasticu, moram si maknuti to iz kuhinje.

  2. #2
    Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Ni na nebu ni na zemlji...
    Postovi
    1,493

    Početno

    Ja sam nekad znala napraviti tortu od mljevenog keksa, doduše to je bio plazma keks, ali mislim da možeš i sa pettitom.

    evo recept
    http://www.coolinarika.com/recept/708673

  3. #3
    Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Samobor
    Postovi
    13,505

    Početno

    skuhaj puno pudinga, pomiješaj u kalupu s mljevenim keksima, pusti da se ohladi i stvrdne, stavi na vrh šlag - mljac kolač

  4. #4
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    Bajadere

  5. #5
    Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005
    Lokacija
    ...gde Dunav ljubi nebo...
    Postovi
    1,976

    Početno

    Kuglice sa miksanim voćem. Ili keks-tortu...

  6. #6
    Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    6,495

    Početno

    Philadelphija torta od sira, kao podlogu ima mljevene kekse

  7. #7
    mfo avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    238

    Početno

    bajadere
    kuglice s kokosom
    donesi k nama pa ću ti pokazat kak se radi

  8. #8
    Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009
    Lokacija
    Pula/ Linz
    Postovi
    697

    Početno

    Citiraj emily prvotno napisa Vidi poruku
    Philadelphija torta od sira, kao podlogu ima mljevene kekse
    bas sam htjela napisati - pravila neki dan jednu, otisla u jedan dan, i jucer opet napravila i vec je nema pola . Odlicna je a jednostavna!
    http://www.crochef.com/index.php?page=recepti&id=572

  9. #9
    n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    4,993

    Početno

    Keks-kolač

    400 g mljevenih keksa
    250 ml mlijeka (vrsta po želji)
    250 ml vode
    1 velika žlica maslaca ili margarina
    1 vanilin šećer
    3-4 žlice kakaa
    1 rebro čokolade za kuhanje
    100 g mljevenih oraha/lješnjaka/badema ili kokosa (jedno od toga)
    limunova korica
    3 velike žlice pekmeza (vrsta po želji)
    1 pp
    malo sode bikarbone

    Pomiješati mljevene kekse, kakao i orahe ili lješnjake/bademe ili kokos.
    Mlijeko, vodu, čokoladu i maslac zagrijati i preliti preko smjese. Dodati koricu limuna, pekmez, vanilin šećer, pp i sodu. Dobro izmiješati - gustoća mora biti kao za gušći biskvit, pa prema potrebi dodati još keksa ili tekućine.
    Izliti u nauljeni pleh i peći na 200 stupnjeva 20 minuta.
    Pečen kolač preliti čokoladnom glazurom.

    Ja još nisam isprobala, ali kažu da je mrak...

  10. #10
    Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    na turneji
    Postovi
    3,232

    Početno

    Ma nema do Torte od sira a la Emsa.

  11. #11
    Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    na turneji
    Postovi
    3,232

  12. #12
    Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    sjeverozapadna
    Postovi
    11,053

    Početno

    Citiraj Matilda prvotno napisa Vidi poruku
    Ma nema do Torte od sira a la Emsa.
    X
    Ja ju stalno pečem.
    Zanima me koliku ju dugo vi pečete? Ja dosta duže nego što je u receptu.
    Kako izgleda pečena torta, kad se izvadi iz role?
    1.) da li je u sredini mekana, kad malo treseš kalup ili je cijela kompaktna
    2.) da li su rubovi žarki ili bijeli
    3.) da li je odozgo žarka ili bijela prije stavljanja "preljeva od vrhnja"?
    Pitam zato jer sam ju pekla dosta puta u svim ovim opcijama i svaka mi je ok, ali me zanima kako treba izgledati u originalu? Teško je procijeniti po minutama pečenja kad svaka rola radi drugačije.

  13. #13
    mamaduda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Postovi
    919

    Početno

    svakako preporučam, ove kuglice su jako često na našem stolu:

    KUGLICE

    30 dkg petit keksa
    1 jaje
    1 žlica ruma
    30 dkg štaub šećera
    2 vanilin šećera
    5 dkg kakaa
    20 dkg margarina

    Sve zajedno izmješati u masu.
    Zatim napraviti kuglice.
    Ako je smjesa mljeckasta, malo staviti u frižider da se stisne.

  14. #14
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    32,969

    Početno

    Ili kasato rolada. To namjeravam raditi za Uskrs.

  15. #15
    saška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    1,051

    Početno

    Citiraj Matilda prvotno napisa Vidi poruku
    Ma nema do Torte od sira a la Emsa.
    Jel to onaj prvi recept?

  16. #16
    Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    4,006

    Početno

    Hvala svima na idejama!

    Naravno da sam radila emsinu tortu. Jedino ak idete čitati baš prvi, prvi recept na tom topicu, nejasna je količina mljevenih keksiju. Nismo znali jel jedna cijela mjera + 3/4 ili samo 3/4, pa smo se odlučili za prvu verziju, naravno krivo, pa dodaj maslaca i šećera. Pa se u pečenju počeo maslac topiti i curiti po pećnici, pa se od dima nije vidjelo kroz kuhinju... Veselo, uglavnom. Podloga na koncu predebela, ali kolač preeeeeeeeeeeeefin.

    Sad ću i druge recepte isprobati, Uskrs je na vratima, a skoro 2 kg mljevenih keksa čeka.

  17. #17
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    U pijesak tortu ide keks , ne peče se, brzo se napravi a nije loša.
    http://www.coolinarika.com/recept/755302

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •