Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: Dojenje i dijeta

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Nimrod avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj klija prvotno napisa Vidi poruku
    Slično Aiko, i ja sam stalno gladna...Dojim već 17 mjeseci i stalno bi nešto jela, puno veći apetit imam nego u trudnoći. I ne mogu podnijet glad. Pa si onda mislim da mi tijelo jednostavno govori da sada dok dojim nije vrijeme za gladovanje te jedem kad sam gladna. Jedem raznoliko i zdravo, puno voća i povrća, ali kile iste ko nakon poroda - 10 kg viška. Pa sam ih kao takve i prihvatila, bit će dana za skidanje. Prema tome 1-2 kg dolje u 4 mjeseca bih odmah potpisala, jer eto u 17 mjeseci ni makac!
    I ja umirem od gladi. U trudnoći sam smršavila ukupno 18 kg, zbog gestacijskog dijabetesa. Povremeno sam bila gladna, ali više 'gladna' određenih namirnica, nego gladna hrane. To je znalo biti teško, ali nije bilo baš jako strašno.
    Nakon poroda nastavila sam se hraniti po gestacijskog dijeti, navukla sam se ;DDD.
    ALI isključivo dojenje mi budi takvu glad da je to strašno. I zaista sam je teško trpila.

Unatoč tome, sve je to bilo manje više podnošljivo, dok mi on nije dobio atopijski dermatitis pa mi sad reagira na jabuku i još brdo hrane koja je dobra za mene, a ne reagira na ugljikohidrate, koji me debljaju.
    Sada glad jednostavno ne uspijevam istrpit - valjda mi sva volja ode na suzdržavanje od određenih namirnica. Jutros sam se stala na vagu i danas sam 9 kg teža nego nakon poroda, i moram priznati, hvata me lagano panika jer nakon što sam iskusila inzulin, ni pod razno ne želim povećavati svoje šanse za razvijanje dijabetesa.

S druge strane, prestanak dojenja jednostavno ne dolazi u obzir. I neće doći u obzir još neko produženo vrijeme.

Krećem se puno: primjerice, petak, subotu i nedjelju smo Iggy i ja odradili SFeraKon u mei taiju, doslovno sam radila, a to znači da sam hodala barem 6 sati svaki dan, doma sam doslovce išla samo spavati. E da bismo to uopće mogli izdržati, ja sam zadnjih nekoliko mjeseci išla šetati s njim svaki dan oko 2-4 km po Maksimiru i slično.

Pa me zanima, prije nego što krenem guglat, koliko kg smijem skinuti u mjesec dana, a da to bude sigurno za dojeno dijete?
    Posljednje uređivanje od Nimrod : 27.04.2010. at 13:08 Razlog: spelling

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •