Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Molim savjet, hitno, vezano za izdajanje

babuska28 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno Molim savjet, hitno, vezano za izdajanje

Ciconja mi ima 5mj, i imamo savršeno usklađenu ponudu i potražnju, čak mi se čini da smo uvijek nekako "na knap".
    Prodojili smo sa 3 mj, nakon 2 ipo mj relaktacije i izdajanja (pa davanja na bočicu) i smanjivanja Ad-a, sad već 2 mj samo dojimo, bez ikakvih problema.
    Sad me šef me nazvao da 29 i 30.03 moram doći na stručno (cjelodnevno) usavršavanje na poslu, jer dobijem certifikat za to i stvarno mi to treba, i da nekako osmislim kako i kad ću ga dojiti.
    Prroblem je to što ja nakon mališe nemogu ništa izdojiti, a i ne znam s koje dojke da izdajam- s one s koje je jeo ili druge, nekako imam osjećaj da ako izdojim onu s koje nije jeo, da mu za drugi obrok neće biti dovoljno, jer nekad on jede s obje, nakon šta prvu isprazni.
    Kad da izdajam-ujutro su mi još malo nabreknute, ali on to slisti u jednom podoju, pa je opet sve mlohavo...a frajer uz sve to jede noću svakih sat vrimena, a danju sat ipo i to mi dosad nije bio problem.
    živim blizu, pa mi ga mm može i dovesti na papanje, ali najučinkovitije dojimo ležečki, a sjedečki još uhodavamo.
    ja bi malo izdojila, bar bocu jednu u frižderu da imam za slučaj ljute gladi, ali nemam pojma kako da to postignem

ajme, tako sam zbunjena.....help, pliiiiz, neka savjetnica ili netko sa iskustvom molim pomoć!

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Kako imaš još tjedan dana za to, bilo bi najbolje da sakupiš mlijeko svaki dan po malo. Najbolje je izdojiti mlijeko ujutro, iz obje dojke, 30-60 minuta nakon hranjenja što ne bi trebalo imati utjecaja na sljedeće hranjenje. (Za obrok ti treba oko 150-200 ml).

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Možda najbolje da nazoveš SOS...

Držim fige da prođe glatko!

babuska28 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

moj grome, tako i mislim, ali je problem jer mali jede skoro svakih sat-sat ipo, pa me strah da mu ne narušim količinu...možda baš i neću izdojiti stotku, nego mic po mic pa sakupljati..
    ima li još kakav savjet??

babuska28 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Citiraj Mimah prvotno napisa Vidi poruku
    Možda najbolje da nazoveš SOS...

Držim fige da prođe glatko!
    zvala sam popodne
    kaže tamo teta da se sve mame toga preplaše, ali da prođe lakše nego su se nadale

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

ja sam se najprije izdojila pa sam tek onda dala bebaču cicati , kad bi imala nešto za obaviti,

babuska28 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Citiraj kate777 prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam se najprije izdojila pa sam tek onda dala bebaču cicati , kad bi imala nešto za obaviti,
    a ako ovako napravim kako će mi se onda najesti, ako mu sve isptaznim....samo će malo dudlati i ostati gladan ?!

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

ako se ručno izdajaš nikad ne možeš ti izdojiti više nego šta beba može povuči.tako da bi trebalo biti dosta, nama je bilo

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

kreni odmah, što prije to bolje, ako mu i ne bude dovoljno u idućem podoju, tražit će te još sisati i za koji dan bi ti se mogla za toliko i povećati proizvodnja. koliko izdojiš toliko zamrzni. svakako bih ti preporučila da ne zamrzavaš u jednoj posudici ili vrećici za mlijeko više od 50ml jer se zna desiti da dijete ne pojede u komadu više od 50ml pa se ostatak baci, što je šteta, pogotovo ako ti je teško sakupiti potrebnu količinu. znači, stavi se u frižider da se odmrzne tipa 100-150ml i za obrok se izvadi i zagrije 50ml, pa kad pjede onda još zagrijati 50ml pa ako još traži još zagrijati. tako se ne baca puno ako se išta baci.
    i sretno! proći će to sasvim u redu!
    Posljednje uređivanje od tropical : 21.03.2010. at 21:29

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj babuska28 prvotno napisa Vidi poruku

moj grome, tako i mislim, ali je problem jer mali jede skoro svakih sat-sat ipo, pa me strah da mu ne narušim količinu...možda baš i neću izdojiti stotku, nego mic po mic pa sakupljati..
    ima li još kakav savjet??
    Ja sam te shvatila da bi za svaki dan pripremila po jedan obrok. Što ti onda dođe oko 350 - 400ml iliti 7 dana po 50-60ml, tj po 25-30ml iz svake dojke što se ne bi trebalo osjetiti. Iz one iz koje si dojila (pretpostavljam da se držiš onog da jednu dojku nudiš 2-3h) nakon pola sata, sat, moći ćeš navući još toliko a iz druge ćeš imati još neko vrijeme do podoja pa ti ni to ne bi trebalo smetati. Uostalom, ujutro je uvijek najviše mlijeka. A kako si dugo izdajala vjerujem da znaš da je potrebno paziti da se toplo mlijeko ne dodaje onom već izdojenom nego ga najprije treba ohladiti pa onda pomiješati.

babuska28 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Citiraj grom prvotno napisa Vidi poruku
    Iz one iz koje si dojila (pretpostavljam da se držiš onog da jednu dojku nudiš 2-3h) nakon pola sata, sat, moći ćeš navući još toliko a iz druge ćeš imati još neko vrijeme do podoja pa ti ni to ne bi trebalo smetati. Uostalom, ujutro je uvijek najviše mlijeka. A kako si dugo izdajala vjerujem da znaš da je potrebno paziti da se toplo mlijeko ne dodaje onom već izdojenom nego ga najprije treba ohladiti pa onda pomiješati.
    da, držim se onoga za jednu dojku 2-3h
    i jutros sam (iz one koju je noćas zadnju sisao) najprije izdojila 50ml, pa mu dala da pojede tu ciku do kraja i onda ga prebacila na drugu jer je tražio još...polako ću tako nakupiti, bar za 2-3 bočice, a i posli dojenja ću još malo izdajati sa te cike, pa makar skupljala 5 po 5 ml.
    a i malo ću si nabildati količinu, pa možda mali kolega napravi nekad i dužu pauzu od 1ipo sat

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

a ako će ti ga TM dovesti da popapa na seminaru malo, dobro će to proći ta 2 dana.

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Sjećam se kad sam za M. izdajala mlijeko za nadohranu, kad bi prestalo curiti u bočicu stavila bi nju malo na sisu i ona bi navukla još mlijeka. Provaj i tako, neka ti beba pomaže u izdajanju

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •