Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: labrador

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno labrador

Oduvijek se bojim životinja i nisam baš ljubitelj. Nažalost, taj strah sam prenijela i na svoju curicu. Zamišljala sam, ako ću ikada imati psa, želim labradora, žutog, on mi je definitivno najljepši od svih. I sada smo odlučili da bi mi psa, zbog Nine. Da stekne taj osjećaj za životinje (koji ja nemam), da se oslobodi straha, a i ja skup s njom. Budući da sad nismo pri lovi, zanima me, da li negdje netko poklanja labradore, koliko oni uopće koštaju, kako bi se došlo do jednog malog štenca? Eto, i ako slučajno znate da netko poklanja, javite na pp!

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

I zanima me još, onako cca koliko mjesečno košta imati psa?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Čuj, "ne bi se štela mešati" ali ako se bojiš pasa, nemoj taj strah prevladavati tako da dovedeš štene u kuću. To ne bude na dobro izašlo.

Štene treba odgoj kao i dijete itd. Radije za početak nađi nekoga tko ima takvog (ili bilo kakvog dobroćudnog i pouzdanog) psa da ga dijete ogleda dok je pas pod nadzorom gazde. Nadam se da će ti se javiti ekipa koja ima peseke, a ima ih dosta ovdje, pa posavjetovati što i kako.

I mi bi labradora, ali ja sam zaključila da to ne dolazi u obzir sve dok smo veći dio dana izvan stana. Pas bi trebao biti po cijele dane sam, bez nadzora i bez društva, pa to ne dolazi u obzir do daljnjega. Kako će biti, nemam pojma. Ja se ne bojim i obožavam pse, kad-tad ću ga nabaviti (ako ne prije, onda kad odem u mirovinu). To je ozbiljna odluka i cijena (ili način nabave) je tu najmanje bitna u cijeloj priči. I ne znam baš da se labradori poklanjaju... ali nema veze. Nadam se da će ti se javiti neki vlasnik koji ima iskustvo sa psima. Nabaviti psa u svrhu liječenja vlastitog i dječjeg straha možda nije najbolja odluka. Možda ti se javi netko tko već ima labradora, pa da se prvo malo družite... To je živo biće sa svojom voljom i mušicama s kojima treba izlaziti na kraj. I grize (ne ljude nego tepihe, cipele i slično). Mi još nismo spremni na to, iako se okrećemo za svakim labradorom, crnim, smeđim, žutim... a bome i za svakim biglom, ali to još manje dolazi u obzir.

silvy avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

evo ti jedan link sto sam ja pisala http://www.roda.hr/forum/threads/530...glavi-labrador

Ja sam isto uvijek imala strah od pasa i imam jos uvijek od tudjih pasa, ali mislim da to nije razlog da ne nabavis psa...Ja se ne bojim naseg labradora, a nasa curica nema uopce strah od bilo kojeg psa...pas kosta ca.200-300kn mjesecno.....mislim nije svaki mjesec isti nekada je i manje, ali to je prosjek...

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Moja sestricna se uzasno bojala pasa, i prije par godina su nabavili jednu mjesanku, isto radi njene male. Kad ju je tek dobila skoro joj se nije smjela pribliziti, no vec drugi put kada smo bili kod nje je sva ponosna ju drzala, i igrala se s njom, cak je pustila da ju gricka po ruci...Danas su si najbolje frendice...

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

možda je prevladavanje straha bolje uzeti nekog manjeg psa
    mi imamo alpsku brak jazavčarku i mnogi je se boje iako nije opasna, moji roditelji su imali pekinezericu i nje se nisu bojali i oni koji su se inače bojali pasa, iako je veličina obično varka jer je naša pekinezerica baš bila opasna, pogotovo jer je imala traume od djece (takvu smo je dobili) i uvijek bi ih pokušala ugristi
    ja bih recimo nabavila manju vrstu, ali ne neku nervoznu koja nije strpljiva s djecom (npr. pekinezer, koker, iako i tu ima iznimki), ta je i manji trošak i manja obaveza za šetnju
    naša jazavčarka recimo treba oko 3km šetnje dnevno, što joj mi recimo trenutno zbog posla i bebe ne možemo priuštit

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ja isto znam puno ljudi koji su se riješili straha od psa tako što su nabavili psa, i ja bih baš zato štenca jer mislim da bih se njega manje bojala, i pratila ga otpočetka kako raste, i baš se veselim kad pomislim na jednog takvog malog! Stvarno ne znam puno o psima, i malo sam googlala, vidim bome, da teško da će netko pokloniti labradora, nema veze, pokušat ćemo ga kupiti po nekoj pristojnoj cijeni! silvy hvala na linku nemam trenutno vremena za čitanje, ali čim uspijem išćitat ću ga pozorno!

mašenka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Potpisujem peterlin!
    Još za strah tako-tako, možda netko ima strah iz xy razloga pa ga izbije po sistemu klin klinom, ali ako, kao što kažeš nisi baš ljubitelj životinja - čemu onda?
    A i psa ne bi birala kao cipele -lijep i žut, labrador je dobar "početnički" pas, ali i taj početnički treba sigurnu ruku, vrijeme, pažnju, ljubav, kao i svaki drugi, i tako idućih 15-ak godina.
    Pasa ima uvijek, nađe se i na poklon,možda da se ipak prvo družite s nečijim tuđim psom, vodite ga u šetnju, pa i pričuvajte prijeteljima koji odu na godišnji, nego se zaletiti u nešto prerano.

gorka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

anima, vidim u tickeru da vam dolazi prinova. cestitam!

a jesi sigurna da zelis mladunca i bebaca u kuci u isto vrijeme? jesi ikada trenirala pesa za wc? jesi ikada prosla skolicu za osnovnu poslusnost peseka? jesi ikada u kuci imala pesa tinejdera
    hocu ti reci da ja u stanu imam 2 vec odrasla pesa i prosla sam s njima sve ovo prije trudnoce i ne bi mi palo napamet ni u snu nabavljati mladunce koje zahtjeva veliku brigu i odgovornost u trenutku kada svoju paznju trebam usmjeriti na svoje ljudsko mladunce

gorka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

sorry, pobjeglo mi 2x
    Posljednje uređivanje od gorka : 22.03.2010. at 12:53

klija avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Pridružujem se "opreznijoj" skupini, kako se vidi iz potpisa, imamo popriličnu ergelu, nedavno smo uspjeli udomiti štenca koji nam je ostavljen pred vratima, iako smo već imali u kući pasa i pasa, malih, velikih, bolesnih, zdravih, veselih, mirnih, ovaj je bio baš izazov jer je bio sa 16. mjesečnom djevojčicom...nije to lako, on ništa ne zna, dok nauči obavljat nuždu vani bude nezgoda po kući, stalno smo bili na oprezu sa krpom u ruci i špricalicom s octom, stresno je roditeljima, pasu i klincima, a mala sve hoće vidjet, dirat, provjerit...pa grickanje i igranje - bude to u redu par sekundi, ali onda oštri zubići odhvate nježnu kožu i eto ti suza...
    Razmislite dobro, pas traži red, pažnju i vrijeme, ne uzimajte ga ako mu to ne možete 100% pružiti.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj klija prvotno napisa Vidi poruku
    Razmislite dobro, pas traži red, pažnju i vrijeme, ne uzimajte ga ako mu to ne možete 100% pružiti.
    X
    Ja bih još dodatno razmislila što je s godišnjim odmorima. Kako ih provodite? Da li pas može s vama, ili ima s kim ostati kod kuće?

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ovak, nisam ljubitelj životinja u smislu da se BOJIM jako SVIH životinja, i htjela bih to promjeniti, zbog svoje curice, koja se isto tako boji. Želim labradora, žutog, u mojim snovima uvijek je bio taj. I želim da bude štene, čini mi se da ću se i ja tako lakše priviknuti i Nina. Živimo u kući, pas bi imao svoju kučicu i svoj prostor. Imamo i veliku livadu gdje bi ga mogli izvesti u šetnju. U istom dvorištu žive svekar i svekrva, a nedaleko i moji rodtelji. Imam i MM koji stvarno obožava pse, i to mu je tiha patnja. Mi smo zamislili da on preuzme glavnu ulogu a mi da se privikavamo. Ne znam, imamo veliku želju, mislim da je to odlično za početak.
    gorka hvala

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

A zna li ti muž sa psima, ima li iskustva?

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ne, uopće nemamo iskustva, jel trebamo u neku školu gdje ćemo se naučiti osnovne stvari ili nam je dovoljna dobra volja i internet? ili da prvo nabavimo psa?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mi isto razmišljamo o nabavi psa, a nemamo nikakvog iskustva (no niti se ne bojimo, ja obožavam pse i oduvijek želim psa), pa, da, mislim da bi trebala nekakva škola jer ja u principu pojma nemam kako bih dresirala psa a mislim da je to jako važno.

mašenka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Kad već ima jedan pasoljubac u kući, zvuči bolje. Bilo bi pametno onda se javiti u neku "pseću školu" i popričati s nekim dreserom, bar vam može preporučiti neku literaturu o psima.
    Mi smo isto nabavili štene, još nismo znali da sam trudna, pa je naša Frida taman ušla u pubertet kad je stigla beba . Ok, mogli bi se nazvati "iskusnim psetarima" i mm i ja, i nije se dogodila neka katastrofa, ali da ima dosta propusta kod Fridinog odgoja - to ima. Ali sada će nam se dogoditi izgleda još veći cirkus - štenci kad Maša ima 2 god i maltretira svu živinu od reda . Ja ne znam koje je najbolje vrijeme za uskladiti bebe i štenad...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •