-
Čuj, "ne bi se štela mešati" ali ako se bojiš pasa, nemoj taj strah prevladavati tako da dovedeš štene u kuću. To ne bude na dobro izašlo.
Štene treba odgoj kao i dijete itd. Radije za početak nađi nekoga tko ima takvog (ili bilo kakvog dobroćudnog i pouzdanog) psa da ga dijete ogleda dok je pas pod nadzorom gazde. Nadam se da će ti se javiti ekipa koja ima peseke, a ima ih dosta ovdje, pa posavjetovati što i kako.
I mi bi labradora, ali ja sam zaključila da to ne dolazi u obzir sve dok smo veći dio dana izvan stana. Pas bi trebao biti po cijele dane sam, bez nadzora i bez društva, pa to ne dolazi u obzir do daljnjega. Kako će biti, nemam pojma. Ja se ne bojim i obožavam pse, kad-tad ću ga nabaviti (ako ne prije, onda kad odem u mirovinu). To je ozbiljna odluka i cijena (ili način nabave) je tu najmanje bitna u cijeloj priči. I ne znam baš da se labradori poklanjaju... ali nema veze. Nadam se da će ti se javiti neki vlasnik koji ima iskustvo sa psima. Nabaviti psa u svrhu liječenja vlastitog i dječjeg straha možda nije najbolja odluka. Možda ti se javi netko tko već ima labradora, pa da se prvo malo družite... To je živo biće sa svojom voljom i mušicama s kojima treba izlaziti na kraj. I grize (ne ljude nego tepihe, cipele i slično). Mi još nismo spremni na to, iako se okrećemo za svakim labradorom, crnim, smeđim, žutim... a bome i za svakim biglom, ali to još manje dolazi u obzir.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma