Pomozite ako se može!
Mama sam malog Dobričine od 4 mj. i 3 tj. Do sada sam ga dojila, a za večernji obrok je dobio i adaptirano mlijeko. No sad ne znam jesam li zeznula stvar u nepovrat...![]()
![]()
![]()
Budući da je on tak milo mljackao dok je gledao kak ljudi oko njega jedu, mi smo mu s 4 mj. i nešto sitno dali kašicu koju je on s oduševljenjem smazao. A nakon toga je još i pocicao do mile volje. I tako je to funkcioniralo nekih desetak dana, nakon čega je počeo odbijati dojku i hoće cicati samo kad je snen. To se sve događalo u danima koda sam ja trebala dobiti i dobila menstruaciju. A slično sam, ali u manjoj mjeri primjetila i tijekom prethodna dva mjeseca (menstruaciju sam dobila već dva mjeseca nakon poroda). Jel' mu hormoni promijene okus mlijeka?
No, da ne filozofiram puno, moje je pitanje ima li šanse tako velikog i stasalog mladića pridobiti natrag na dojenje? Već mi je mučno pri samom pogledu na izdajalicu, a bogme i na moje grudi koje mi se čine da sve više sahnu i sahnu... Prilično je očito da gubim mlijeko iako izdajam. Jel se može kaj napraviti? Jesti germu, hodati po trepavicama itd...
Ne moram vam ni pisati da su gotovo svi komentari kad sam se požalila svojim više ili manje bližnjima bili: "Uf, pa dojila si ga skoro 4,5 mjeseca pa što ćeš više!"
I još jedno pitanje, mame dojilice koliko vi jedete i pijete? Pitam jer sam ja od onih koje jedu i piju da bi preživjele, jednostavno to mi je totalno periferno. Gotovo da si za svaku čašu vode trebam naviti vekericu...